Mam dzień wolny. U mnie dziś od rana odlatują żurawie, liczyłam klucze doszłam do siedmiu, zgubiłam się, myślę że już kilkanaście kluczy przeleciało, prawie cały czas je słyszę, aparat mam kiepski, a one są takie piękne w locie...
Nie zdążyła mi w tym sezonie zakwitnąć (kupiłam ją już po terminie kwitnienia) ale ma fajne, ciemnozielone liście, ładnie powycinane.
Na zdjęciu pomiędzy brunnerą a bodziszkiem
Na wiosnę będę je wszystkie dzieliła i mam nadzieję, że goła ziemia przestanie wreszcie straszyć
dzięki ,dzięki
żadnych planów nie posiadam ,wszystko co zrobiłam w tym sezonie ,to odgapianie z forum ...
skalniak i skarpa rodkowa plus beznadziejny trawnik robili ogrodnicy (i tak tam trochę pozmieniałam )
w tej nowej przyskalniakowej rabacie (ambrowcowej )to:tylko ambrowce dokupiłam ,a ML zabrałam z prawej rabaty ,a lawendę porozsadzałam ,bo za gęsto była ......i tulipany jeszcze wkopię
tu przy schodach mam nadzieję ,że jak urosnie ,to bedzie pieknie
a tam na koncu tej ambrowcowej moze faktycznie coś z piuropuszem dam ...myślę
No to jest wyzwanie Wszystko wsadzić zgodnie z planemCo wybierasz? Sporobolusa czy stipę??? Stipa się tak nie pokłada i jak chcesz masz u mnie rozmnażalnik????
Zoja masz wyjatkowe szczescie ze te chryzantemy przezimowaly. Sa bardzo ladne. Ale te w paczkach bardzo pozno sie rozwina, moze ich mroz zastac oby nie.
Kupowalam tez chryzantemy i robilam rozne doswiadczenia ale wszystkie spelzly na panewce. Mnie sie wydaje ze celowo szkolkarze sadza te nie wytrwale - biznes swiateczny by się nie krecil.
W necie mozna juz znalezc zimujace i to bardzo ladne w czerwcu trzeba zrobic zakup. Ciagle zapominam kupic bo pelnia sezonu, dopiero sie budze w jesieni jak widze te piekne kwiaty.
Pozdrawiam.