Zrobie tak jak mówisz, pytania zadałam u Ciebie Dbry tez jest popiół z palenia patykow wiec tez to wykorzystam do tego?? Chyba mozna?
Berberysy teraz zaczynają się odbarwiac i dopiero buki i perukowce, a klonik mam jeszcze zielony.
To mieczyk abisyński, ten biały z ciemnym środkiem.
Też go wczoraj wyciągałam i miał tyle maluchów.
Z całej paczki zakwitł mi jeden
Doczytałam w necie, że kwitną tylko duże cebulki, a sprzedaje się niestety zbyt małe i dlatego nie kwitną
Nie wiem czy mi się będzie chciało hodować co roku takie przedszkole, żeby doszły do odpowiedniej wielkości?
Dawka jesieni.
Tarasik -póki co musicie mi wierzyć, że są tam posadzone MontankiNie wysypuję korą zbocza, bo mi ją ciągle zwiewa-muszę niestety przetrwać do czasu kiedy roślinki podrosnąCo mam nadzieje się stanie w przyszłym sezonie.
Wersja tarasu z ósmym pasażerem Nostromo
Dalej już nic nie ma...chaos, teren Za Murem GOT.
to szałwia jednoroczna ...ale moze uda ci sie zebrać nasiona to wysiejesz w kolejnym roku ..u mnie na targu wiosna po 2 zl bywaja ...w tym roku nie kupiłam ...ale warto ja miec bo jest elegancka i kolor taki swierzy ma a długośc kwitnienia wszystkich zachwyca
grauluje przrprowadzki kolorem w sypialni sie nie przejmuj za 3-4 lata bedziesz malowac
urosną nie martw sie ...mój miłorząb kolumnowy ...(miał kiedyś kartke z nazwa ..ale odfrunęła) w tym roku po 3 latach nas zaskoczył półmetrowym przyrostem w górę ...i ładnie sie zagęścił ....i jak juz sie zaklimatyzował to w sobote go przesadziłam ...no i znów musi sie starać
Piękny ogród dopiero zaczynam przeglądać a już widzę że kochasz hortensje
My tez mieszkamy w samym środku lasu jakby nie patrzeć..na działce sam piasek ahhh... więc wiem jak to jest z sadzeniem roślin i nawożeniem nowej ziemi...
Hortensja na ostatnim zdjęciu to może Miś Polarny?? ona przebarwia się na rózowo?
W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie
grudzień ucieka za grudniem,styczeń mi stuka za styczniem
(...)
Lecz nie rozczulaj się nad sercem na cóż mi kwiaty pomarańcze
Ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę
Nie no ja jesienią to traw nie tnę.Ale jedną przygodę z trawami miałam.Kiedyś wysiałam nasiona rozplenicy BB pięknie urosła.Na wiosnę nie ruszała wkurzyłam się wykopałam i wywaliłam na kompost.Nastepnego roku dziewczyny pisały że puźno rusza więc znów wysiałam urosła pięknie.Czekałam cierpliwie nawet em się ze mnie smiał że po co tamte wykopałam.Dziś są piękne i zachwycam się nimi.To te Elu co za gęsto posadziłam.
Wiem,wiem miałyśmy odchodzić od prostych rozwiązań w imię oryginalności
Może masz rację to wejście nie będzie takie oczywiste jak będzie zakręcik. Myślałaś o drzewie w tym miejscu. Jak dużym ? Akurat w tym miejscu nie ma nic. Rząd aureospicaty kończy się wcześniej :
z Wasza nieocenioną pomocą ma nadzieję
a przede wszystkim to wejdę w teren i zacznę coś działać bo póki co mało robię a dużo piszę