Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:18, 18 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)

wydaje mi się że jest bardzo dobrze

tak mi wyszło

hortensje będą miały metr szerokości tylko dla siebie, po odliczeniu już bukszpanów i żywopłotu. Myślę że wystarczy

Odległości wydają się być fajne ... czyli graby rosną w bukszpanie? A jakie wypełnienie między kostkami planujesz?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:06, 18 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
nie moge sie pozbyc takiego samochodu
Ja go mogę odkupić
Liliowo i kolorowo:) 13:02, 18 paź 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jesień masz też piękną. Liście kompostuj osobno w workach. To dopiero rarytas dla roślin ZIEMIA LIŚCIOWA. A mi pan z transprtem drewna przywiezie trociny do kompostownika.

Zrobie tak jak mówisz, pytania zadałam u Ciebie Dbry tez jest popiół z palenia patykow wiec tez to wykorzystam do tego?? Chyba mozna?
Berberysy teraz zaczynają się odbarwiac i dopiero buki i perukowce, a klonik mam jeszcze zielony.

Ja i mój ogródek, a może ogród 13:02, 18 paź 2017

Do góry
a tak dla porównania

danice w 2014 roku

i w 2017

i iglak n/n w 2014 roku

i w 2017
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:56, 18 paź 2017

Do góry
admete napisał(a)

wczoraj powyciągałam cebule - to chyba jakaś odmiana jesiennych krokusów
te co widac na zdjęciu, które miałam jako mini szpaler pod oknami salonu.
kupiłam dosłownie 2 paczuszki na przecenie w obi jakieś trzy lata temu

zobaczcie ile tego narosło

każda dzieli się co roku na pół do tego rosną nowe małe cebulki

To mieczyk abisyński, ten biały z ciemnym środkiem.
Też go wczoraj wyciągałam i miał tyle maluchów.
Z całej paczki zakwitł mi jeden
Doczytałam w necie, że kwitną tylko duże cebulki, a sprzedaje się niestety zbyt małe i dlatego nie kwitną
Nie wiem czy mi się będzie chciało hodować co roku takie przedszkole, żeby doszły do odpowiedniej wielkości?
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:41, 18 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jeśli 2,5 M to kreski widziałabym jakieś 0,5 M z 1,5 metraczyli przerwa miedzy kreskami byłaby metrowa. Jak myslisz?

wydaje mi się że jest bardzo dobrze

tak mi wyszło

hortensje będą miały metr szerokości tylko dla siebie, po odliczeniu już bukszpanów i żywopłotu. Myślę że wystarczy

Ogród z wilkiem zamkn. 12:36, 18 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Sylwia o ML nie pomyślałam ,ale pomysł mi się podoba .... będę do wiosny dumać
Macierzanka tam już jest po prawej stronie schodów ....
Czyli jakoś tak ?

Tarasowo kibicuję-taki spad niełatwy do zagospodarowania.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:27, 18 paź 2017

Do góry
Dawka jesieni.

Tarasik -póki co musicie mi wierzyć, że są tam posadzone MontankiNie wysypuję korą zbocza, bo mi ją ciągle zwiewa-muszę niestety przetrwać do czasu kiedy roślinki podrosnąCo mam nadzieje się stanie w przyszłym sezonie.

Wersja tarasu z ósmym pasażerem Nostromo

Dalej już nic nie ma...chaos, teren Za Murem GOT.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 12:22, 18 paź 2017
Do góry
sylwik69 napisał(a)
W tym roku ta roślina mnie miło zaskoczyła...tylko zapomniałam jej nazwy czy to kłosownica?
Kwitnie nieprzerwanie i ładniej niż szałwie

to szałwia jednoroczna ...ale moze uda ci sie zebrać nasiona to wysiejesz w kolejnym roku ..u mnie na targu wiosna po 2 zl bywaja ...w tym roku nie kupiłam ...ale warto ja miec bo jest elegancka i kolor taki swierzy ma a długośc kwitnienia wszystkich zachwyca

grauluje przrprowadzki kolorem w sypialni sie nie przejmuj za 3-4 lata bedziesz malowac
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:13, 18 paź 2017

Do góry
nie moge sie pozbyc takiego samochodu
Typografia ogrodu 12:12, 18 paź 2017
Do góry
nawigatorka napisał(a)
Doczekałam promocji

na jakie konkretnie się szarpnełaś?

choć jak patrze na te twoje pasy to sie zastanawiam czy pełna taczka cebul to nie za mało
Szmaragdowy Zakątek 12:09, 18 paź 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
W weekend wpadłam na chwilkę do „szmaragdowego” – skosiłam trawnik (myślę, że to już ostatni raz w tym sezonie), znowu wypompowałam wodę z piwnicy, zadołowałam nowo zakupione hosty, wycięłam zeszłoroczne pędy jeżyny bezkońcowej i podzieliłam kilka host które zapragnął mieć u siebie mój znajomy. Powoli przygotowuję się do zimy – zdemontowałam huśtawkę, zdjęłam zasłonki z altany, ławki i stół schowałam do garażu.
A poza tym w „szmaragdowym” szaleje jesień. Liści na trawniku co raz więcej, winobluszcz pięknie przebarwia się na czerwono, hosty się złocą, mahonia rumieni, miłorząb przybrał kolor jajecznicy z wiejskich jaj….

wow
Szmaragdowy Zakątek 12:07, 18 paź 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
miłorząb przybrał kolor jajecznicy z wiejskich jaj….

cudny kolor
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:03, 18 paź 2017
Do góry
Kasya napisał(a)

ale moje milorzeby dopiero takie malutkie

urosną nie martw sie ...mój miłorząb kolumnowy ...(miał kiedyś kartke z nazwa ..ale odfrunęła) w tym roku po 3 latach nas zaskoczył półmetrowym przyrostem w górę ...i ładnie sie zagęścił ....i jak juz sie zaklimatyzował to w sobote go przesadziłam ...no i znów musi sie starać
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:46, 18 paź 2017

Do góry

Na Łowieckiej 11:41, 18 paź 2017

Do góry
inag napisał(a)

Piękny ogród dopiero zaczynam przeglądać a już widzę że kochasz hortensje
My tez mieszkamy w samym środku lasu jakby nie patrzeć..na działce sam piasek ahhh... więc wiem jak to jest z sadzeniem roślin i nawożeniem nowej ziemi...

Hortensja na ostatnim zdjęciu to może Miś Polarny?? ona przebarwia się na rózowo?
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:31, 18 paź 2017

Do góry
W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie
grudzień ucieka za grudniem,styczeń mi stuka za styczniem
(...)
Lecz nie rozczulaj się nad sercem na cóż mi kwiaty pomarańcze
Ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę

Mirkowy ogród (początki) 11:04, 18 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

No i dobrze zrobisz. Ja kiedys turzyce scięłam przed zima czego nie powinno sie robic i zmarzla. To byly poczatki moich upraw.
Nie no ja jesienią to traw nie tnę.Ale jedną przygodę z trawami miałam.Kiedyś wysiałam nasiona rozplenicy BB pięknie urosła.Na wiosnę nie ruszała wkurzyłam się wykopałam i wywaliłam na kompost.Nastepnego roku dziewczyny pisały że puźno rusza więc znów wysiałam urosła pięknie.Czekałam cierpliwie nawet em się ze mnie smiał że po co tamte wykopałam.Dziś są piękne i zachwycam się nimi.To te Elu co za gęsto posadziłam.
Typografia ogrodu 10:53, 18 paź 2017

Do góry
Doczekałam promocji
Zakręcony ogród 10:52, 18 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Widze u Ciebie duże przywiązanie do konceptu, że kostka powinna się kończyć równo z domem.

Jeśli chcesz, może być i tak. Mnie takie rozwiązanie mniej się podoba, bo przy kostce masz dwie malutkie rabatki zamiast jednej większej. Trudno się obsadza takie mikroskopijne kawałeczki.

Wiem,wiem miałyśmy odchodzić od prostych rozwiązań w imię oryginalności
Może masz rację to wejście nie będzie takie oczywiste jak będzie zakręcik. Myślałaś o drzewie w tym miejscu. Jak dużym ? Akurat w tym miejscu nie ma nic. Rząd aureospicaty kończy się wcześniej :

makadamia napisał(a)
Ale tak jak mówię: to Ty tu urządzisz

z Wasza nieocenioną pomocą ma nadzieję

a przede wszystkim to wejdę w teren i zacznę coś działać bo póki co mało robię a dużo piszę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies