Gabi co jeszcze w ZC kupiłaś? Proso piekne, chyba by do donic mi pasowało???
Jesień jest cudowna w ogrodzie, pod warunkiem że słoneczna, ale przecież mamy babie lato!!!
Gabi widzialam prognozy i tak mi się zachciało spędzić piekny słoneczny dzień w ogrodzie Jest tak jak zaplanowałam Graby przycięte jeszcze tylko M zostały irokezy. Teraz kawka i idę dalej działać,przesadzę kolejnego rh, wsadzę hortensje ogrodowe z donic do ogrodu, przesadzam laurowiśnie, tarwki i bukszpany, pięciorniki. Ale pewnie nie uda mi się wszystkiego zrobić, nie stresuje mnie to wcale, mamy jeszcze jesień. Mam nadzieję , źe tegoroczna jesień będzie piękna.
Celinko, ta trawa, o którą pytałaś, to turzyca Froset Curls. To tegoroczna z wiosny. Jest szansa, że może przezimuje, ale pewności niestety nie ma. Minioną zimę zniosła dobrze, bo Madżenka też ją miała i czesała wiosną (ładnie jej przezimowała). Lubię ją, bo ma srebrzystobiały odcień. Trzymaj się, nie przemęczaj, wolno ci tylko wytestować kanapę - czy wygodna.
Piekne wrzosowisko Ciebie. Bujnie i obficie.
Boję się wyleźć na ogród bo zlałam wczoraj Dursbanem tak, że dzisiajw cieple gazuje strasznie..... Ale krewetki chyba zdechną.... I ja z nimi....
Nigdy mnie nie bolały zatoki mimo źe w dzieciństwie nie nosiłam czapki. A na starość w czapce mi cieplej gdy wiatr i zimno hula
Lecę jeszcse do Asc i na ogród
A rozdział w Rajskim powinnaś definitywnie zamknąć, nie jeździć, nie zagladać. Ja tak zrobiłam z moim starym domem. Wykopałam wszystkie buszkapny i róze a reszta niech się dzieje co chce!!!
Turzce może wygodniej będzie zadołować w ziemi? U mnie bezproblemowo przezimowaly. Ale jesli masz miejsce w garażu t tez im nie zaszkodzi.
Ja lubię słoneczną jesień, jak każdą porę roku w ogrodzie Najbardziej nie lubię listopada i lutego....