Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:29, 02 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj było bardzo pracowicie
Udało się ogarnąć lewą stronę ogrodu i rabat...została jeszcze cała prawa. Kilkanaście taczek ściętych bylin wywiezione w łąkę, niech się nasionka sypią
Fotki z zeszłego tygodnia bo dzisiaj po deszczowej nocy pochmurno

Na huśtawce miło płynie czas... 20:29, 02 wrz 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Zośka to też zimny róż, ale dosyć mocny w kontraście z białą obwódką zewnętrznych płatków.

No to inaczej... mi się najbardziej podobają róże z odcieniem liliowym. Według mnie Zośka tego nie ma, przynajmniej moja. Podobnie Mariatheresia, która ma prześliczne pąki i kwiaty, ale kolor według mnie inny niż ten, który pokazałaś w TOP 17. Tam widzę właśnie tę kroplę fioletowego/liliowego. U mnie jest taka

Ogród wśród pól i wiatrów 20:28, 02 wrz 2017

Do góry
A ja dziś posadziłam 16 rozplenic poniżej linii trawnika i skarpy.
Wyplewiłam po raz kolejny irgi, które dosyć ładnie ruszyły.
Sadzonki rozplenic wyprodukowane osobiści

Zlałam limki wrotyczem na przebrzydłe opuchlaki. Przeczytałam wczoraj, Tosia pisała u kogoś, że jedna larwa wpierdziela 2 kg korzeni, to się już w myślach z hortensjami pożegnałam!! Dziś nastawiłam kolejny wrotycz, i mam zamiar nazbierać go więcej.

Zebrałam aronię, która obecnie się mrozi. Spróbuję zrobić nalewkę wg wytycznych Gosi

Poza tym osłupiałam, zobaczywszy jak goja jest zaatakowana przez mączniaka. Szok!

Ogólnie strasznie sucho w ogrodzie.
W oczekiwaniu na jutrzejszy deszcz pozdrawiam zaglądających

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:28, 02 wrz 2017

Do góry

prawie poczułam ten zapach . Buziol Aniu
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:26, 02 wrz 2017

Do góry
o, takie mam na myśli, tylko w wersji mini oczywiście . Albo zwykłe kamyczki o różnym zabarwieniu.

w takim ogrodzie nic tylko wypoczywać i kawkę popijać
Tu ma być ogród :) 20:25, 02 wrz 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 20:24, 02 wrz 2017

Do góry
Znowu różne sprawy odciągają mnie od ogrodu, obiecałam sobie, że wrzesień poświęcę na przesadzanki, ale nie wiem czy coś z tego będzie.
Z fotek mam tylko róże Old Port i donicę.

Robię sobie przerwę od forum, mam nadzieję, że krótką.

Pozdrawiam

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:22, 02 wrz 2017

Do góry

moje faworytki . Mówię Ci, posadź w nich różne rojniki i będzie petarda. Między nie włóż jakieś fajne, wystające kamyczki. Takie porowate jak pumeks byłyby fajne.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:18, 02 wrz 2017

Do góry
takie piękności

delikatność w czystej postaci
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:14, 02 wrz 2017

Do góry

warzywnik śliczny i fajnie, że masz w nim także kwiaty. Uwielbiam takie połączenia
Przerwa na kawę... 20:13, 02 wrz 2017

Do góry
A Jola przywiozła mi nietypowo pachnącą Madame Anisette - Joluś jeszcze raz buziaki.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:10, 02 wrz 2017

Do góry
ogród ujął mnie delikatnością i zwiewnością. No i donicami jak wiesz . Fajnie, że jeszcze sporo chciejstw się w niego zmieści

podziwiam Waszą pomysłowość i umiejętności, dzięki którym powstał chociażby ten śliczny murek. A róże w nim są genialne - kolor kwiatu śliczny, perłowy i jeszcze te błyszczące liście
Mój ogródek 20:10, 02 wrz 2017

Do góry
Dzisiejszy zachód słońca, nie mogłam się napatrzeć
Na żywo wygląda przepieknie.

Przerwa na kawę... 20:09, 02 wrz 2017

Do góry
Na koniec moje zakupy. Dużo tego nie było bo jakoś nie było za bardzo z czego wybierać. 2 róże (miałam ochotę na jeszcze jedną ale się nie udało kupić). Tu ładna sadzonka Heidi Klum zamiast tej co mam marnizny. Oraz pięknie pachnącacHonore de Balzac. Do tego 2 sztuki turzycy ceglastej, I krzewuszka Wings of Fire.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:06, 02 wrz 2017

Do góry
Aniu wreszcie dotarłam ze zdjęciami

jeszcze raz buziaki Ci ślę, tym razem już ze znacznie większej odległości . To cudowne jechać na drugi koniec Polski i poznać kogoś takiego kochanego jak Ty

twierdziłaś, że nie jesteś fotogeniczna i nie mogę się z Tobą w tej kwestii zgodzić moja droga
Moja działka na Dębowym Lesie 20:05, 02 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Ciekawa roślina Czy on pachnie?

Pozdrawiam

Eukomis czyli lilia grzywiasta. Niestety nie pachnie.
Mam 2 odmiany eukomisa.I te cebulki ją mam chyba z 5, czy 6 lat.Wykopuję , do piwnicy z innymi znowu na wiosnę na rabaty
O tak , galtonie górą już kwitną.I też pójdą spać.
Dziś popołudniu ukopałam ci kilka liliowców.Uf,,, W poniedziałek rano wyślę

Floksy - troszkę pousuwałam te przekwitnięte .I już łądniej wy7glądają
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:03, 02 wrz 2017

Do góry
Iza padało całą noc i dzień zalało mi piwnicę, ogród wygląda fatalnie, kwiaty połamane, prawie leżą na ziemi, mam dość tej pogody Nelly się nie poddaje i inne powojniki
Ogród wśród pól i wiatrów 20:02, 02 wrz 2017

Do góry
Kaska napisał(a)
Jolka od dawna masz Larissę? Zadowolona jesteś?
Mam ją w koszyku na jesienne zamówienie i myślę nad nią.

Kasia, długo mam larissę. Chyba ze 4 lata już. No i sęk w tym, że od ubiegłego roku jestem mniej z niej zadowolona. Nie wiem .. może trzeba jej zrobić jakieś konkretniejsze nawożenie, może już gleba się wyjałowiła. Na jesień mam zamiar dać tam konkretną dawkę obornika, no i zobaczymy.

Ogólnie słabo kwitła w tym roku. Wprawdzie na wiosnę ma setki pąków, ale duża część z nich opada, nim zdąży zakwitnąć. Już kiedyś ktoś mi tu napisał, że taki jej urok. Powtórne kwitnienie też bez rewelacji. Nie wiem, czy zdecydowałabym się na nią po raz drugi ...

Macham kwiatkiem

Moja bajka 20:02, 02 wrz 2017

Do góry

w warzywniku pysznią się nie tylko warzywa, ale też złociste kwiecie

o, tu nas jeszcze nie było
Moja działka na Dębowym Lesie 20:00, 02 wrz 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
hej Aneczko piękny masz ogród! Magia barw I chyba całkiem spory ten ogród ... na nude coś mi się wydaje nie narzekasz macham cieplutko z przyjemnością będę zaglądać

Witaj!
Hmmm ten ma prawie 7 arów.A za siatka mammy dokupione 16 arów.Ale tam jeszcze krzaczory i dużo pracy Moje dynie , cukinie i drzewka owocowe i trochę warzywnika tam mam.
Jaka nuda,,, ja się z czasem nie wyrabiam..A już książka do czytania czeka....I jeszcze poczeka do jutra..
Jestem zadowolona ,że dzisiaj zrobiłam wszystko co zaplanowałam.
Pozdrawiam i zapraszam częściej

dalie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies