Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

eVka 19:15, 31 paź 2017

Hejka, no juz myślałam że cos Ci się stało a tu rzeczywiście skoro Ketonal w akcji... Kuruj się i uważaj, zreszta Ty wiesz najlepiej.

Co do chodniczka na taczkę, tez będę na wiosnę taka robić w trawniku przy rabatach warzywnych. Piszesz, że z krawężników ale jakich, takich wąskich? bo nie mogę sobie wyobrazić. Z doświadczenia wiem, że niewygodne są przy taczce ścieżki z dużymi przerwami, lepiej z małymi płytami chodnikowymi, obsypanymi grysem, bądź w trawie. A najwygodniejsze to bez przerw.
Ja ciągle ,myślę z czego i jak zrobić taką ścieżkę. Jak wymyśle, dam znać...
Trochę pintowych inspiracji:
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=path%20i%20grass&rs=typed&term_meta[]=path%7Ctyped&term_meta[]=i%7Ctyped&term_meta[]=grass%7Ctyped
Magleska 19:23, 31 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Ty u mnie, a ja u Ciebie
Tam gdzie trawa to czy chcesz zakryć ten płot?

Tą trawę chcę zlikwidować i przez całość od przedogródka do skalniaka chcę zrobić rabatę żwirową ,tylko ,że muszę zrobic w niej ścieżkę do przejazdu kosiarką ..(.. zastanawiam się nad krawężnikami na płasko ....o coś takiego ...zdjęcie z neta
[zmoderowane]
A przy płocie chcę pociągnąć cisy ( widać na fotce ,gdzie sie kończą ? ) plus ewentualnie jakieś trawy ,....

Vanilki ,jeżówki do przesadzenia ? Chyba ....
...do wiosny może jakoś sensownie to wymyślę .....z Pomocą
Nie wiem czy jasno to opisałam ...postaram sie to rozrysować i pomierzyć ...
Tu trochę od przodu widać

Magleska 19:35, 31 paź 2017

effka napisał(a)
Hejka, no juz myślałam że cos Ci się stało a tu rzeczywiście skoro Ketonal w akcji... Kuruj się i uważaj, zreszta Ty wiesz najlepiej.

Co do chodniczka na taczkę, tez będę na wiosnę taka robić w trawniku przy rabatach warzywnych. Piszesz, że z krawężników ale jakich, takich wąskich? bo nie mogę sobie wyobrazić. Z doświadczenia wiem, że niewygodne są przy taczce ścieżki z dużymi przerwami, lepiej z małymi płytami chodnikowymi, obsypanymi grysem, bądź w trawie. A najwygodniejsze to bez przerw.
Ja ciągle ,myślę z czego i jak zrobić taką ścieżkę. Jak wymyśle, dam znać...
Trochę pintowych inspiracji:
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=path%20i%20grass&rs=typed&term_meta[]=path%7Ctyped&term_meta[]=i%7Ctyped&term_meta[]=grass%7Ctyped

Fajne te piny .... te krawężniki mają 1m długości ,20 cm szerokości ....muszę pomierzyć cały ten kawałek ,żeby jakoś to fajnie wyszło ... .
Trawa niestety nie wytrzymuje 33kg psa a jak będą ścieżki ,to łatwiej ją nauczę ,gdzie może biegać
Najgorzej ,że tam też spad jest
Tu jeszcze raz fotki miejsca do zmian

Może jak to pomierzę ,to pomożesz mi rozrysować tą rabatę ? Nie mam takich zdolności
Na tych zdjęciach dolnych( pod skarpą z rodkami ) widać ile potrzebuję mniej więcej miejsca dla kosiarki ....

Już mi trochę lepiej ...ketonal działa ,ciekawe ,czy jutro wstanę ....a na cmentarz chcę jechać ...
Edit
Takie tez fajne

https://pl.pinterest.com/pin/205336064240098775/
Magleska 19:43, 31 paź 2017

Kasiek napisał(a)
A o zimnej porcelanie w domowych pieleszach czytalas?

Wierze ze bedzie

Na razie zaznaczyłam ,aby nie zgubić ..... będę studiować ....., tylko najpierw wianki chcę się nauczyć robić
eVka 20:58, 31 paź 2017

Magleska napisał(a)

Fajne te piny .... te krawężniki mają 1m długości ,20 cm szerokości ....muszę pomierzyć cały ten kawałek ,żeby jakoś to fajnie wyszło ... .
Trawa niestety nie wytrzymuje 33kg psa a jak będą ścieżki ,to łatwiej ją nauczę ,gdzie może biegać
Najgorzej ,że tam też spad jest
Tu jeszcze raz fotki miejsca do zmian

Może jak to pomierzę ,to pomożesz mi rozrysować tą rabatę ? Nie mam takich zdolności
Na tych zdjęciach dolnych( pod skarpą z rodkami ) widać ile potrzebuję mniej więcej miejsca dla kosiarki ....

Już mi trochę lepiej ...ketonal działa ,ciekawe ,czy jutro wstanę ....a na cmentarz chcę jechać ...
Edit
Takie tez fajne

https://pl.pinterest.com/pin/205336064240098775/

Wiem o co chodzi, jak go się nie spieszy mogę go ładnie narysować w programie . Podaj tylko wymiary. Chcesz całkiem zlikwidować rabteawe z boku domu, rozumiem? Rzeczywiście szerokie krawężniki chyba lepsze gęsto ułoźone.
MirellaB 23:46, 31 paź 2017

Ciekawa jestem nowych zmian u Ciebie. Znowu będzie się działo, a ja będę podpatrywać i kibicować
Magleska 07:47, 01 lis 2017

effka napisał(a)

Wiem o co chodzi, jak go się nie spieszy mogę go ładnie narysować w programie . Podaj tylko wymiary. Chcesz całkiem zlikwidować rabteawe z boku domu, rozumiem? Rzeczywiście szerokie krawężniki chyba lepsze gęsto ułoźone.

Czy całkiem zlikwidować to nie wiem jeszcze..... ,na pewno chcę dosadzić cisy ,bo jakoś to dziwnie wygląda- cisy są teraz od połowy płotu i trochę przy przedogródku ,,,,,,,więc wszystko co tam jest muszę przesadzić i nie wiem jak ....

Pewnie ,że się nie spieszy .... do wiosny nic już w ogrodzie nie robię .... wymiary podam jak pomierzę i bardzo sie cieszę ,że mi to rozrysujesz w programie ( niestety nie umiem )

nadal z ledwością wstaje po sobotnim maratonie ogrodowym ( jednak nie jestem tytanem )
Tu przy płocie muszę przesadzić ,żeby zostawić tor do stróżowania domu dla psiuni, wiec też płyty lub nie wiem ....

A tu strzałkami narysowałem ,gdzie z kosiarką przejeżdżam

Tak mi sie umaniło patrząc od boku domu w dół w stronę płotu :
: jest chodnik z bruku ,później rabata ,ścieżka ,żywoplot cisowy z trawami

Magleska 07:53, 01 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Ciekawa jestem nowych zmian u Ciebie. Znowu będzie się działo, a ja będę podpatrywać i kibicować

Po prostu staram sie dostosować ogród ,żeby był ładny i praktyczny w użytkowaniu .... w sumie -to na tą chwilę planuję tylko ten bok jeszcze zmienić ( na wiosnę oczywiście ,nie teraz )
Cieszę się ,że podpatrujesz i kibicujesz
SlonecznyOgrod 22:28, 01 lis 2017

Możesz byc z siebie dumna, tyle roboty zrobiłaś w tym roku. Cały ogród, ramy ale i mnóstwo drobnych roślin i to dosyc gęsto, tyle roboty... Brawo!
Ale to nie koniec , Ty bezustannie kombinujesz żeby było jeszcze lepiej.
Niby pisałas , że trzymasz sie za portfel i juz duzo nie bedziesz szalała, bo dosyc wydałas, ale i tak jeszcze mnóstwo roślin nakupowałas i tyle kory...
Masz plan i wykonujesz go i to w jakim tempie.
Młodość w Tobie kipi
W maju pisałas, że w tym sezonie to chyba warzywnika juz nie zrobisz i warzyw nie będzie. A tu ...jest i jest o wiele więcej.

Strach sie bac , co Ty zimą zrobisz bez ogrodu
eVka 11:41, 02 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Możesz byc z siebie dumna, tyle roboty zrobiłaś w tym roku. Cały ogród, ramy ale i mnóstwo drobnych roślin i to dosyc gęsto, tyle roboty... Brawo!
Ale to nie koniec , Ty bezustannie kombinujesz żeby było jeszcze lepiej.
Niby pisałas , że trzymasz sie za portfel i juz duzo nie bedziesz szalała, bo dosyc wydałas, ale i tak jeszcze mnóstwo roślin nakupowałas i tyle kory...
Masz plan i wykonujesz go i to w jakim tempie.
Młodość w Tobie kipi
W maju pisałas, że w tym sezonie to chyba warzywnika juz nie zrobisz i warzyw nie będzie. A tu ...jest i jest o wiele więcej.

Strach sie bac , co Ty zimą zrobisz bez ogrodu

Tempo zawrotne, mysląłam że ja szybko działam ale Magda bije ,mnie na łeb na szyję!!!
Na wiosnę jak ruszysz z kolejnymi rabatami będzie znów wesoło bo teraz bez nowych twoich rabat jakoś smutno...