Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony zielonym pogania :) 15:49, 25 paź 2017

Do góry
No i murek dziś
Zielony zielonym pogania :) 15:47, 25 paź 2017

Do góry
Tuje dziś

Boję się ze bukszpan się rozchorowal
Ogród w budowie - nieustającej 15:46, 25 paź 2017

Do góry
Mój ogród oczywiście jesienny, ale w końcu dalie się wzięły za kwitnienie, więc ścinam je do bukietów - ognistych i różowych. Do tego astry i rudbekie. A za chwilę już ich nie będzie.

Między brzozami 15:35, 25 paź 2017

Do góry
A teraz kilka deszczowych i jesiennych zdjęć z moich małych rabat

Ogród w budowie - nieustającej 15:30, 25 paź 2017

Do góry
Od czego by tu zacząć? Może od wakacji wrześniowych? Przez trzy tygodnie najpierw się wygrzewałam, a potem trochę zmokłam, a tam gdzie zmokłam, zrobiłam kilka tysięcy zdjęć
Tym razem było hrabstwo Yorkshire ze swoim urozmaiceniem krajobrazowym i pięknymi ogrodami z końca września, okazało się że to też dobra pora na zwiedzanie i można kupić astry "wiadomo jak wyglądające", bo przecież właśnie kwitną.

Znalazłam kolejny ogród, po Coton Manor, w którym mogłabym zostać bez wahania już na zawsze, to Low Hall, którego właścicielką jest urocza starsza pani Pamela Hirsch-Holliday. Ogród jest klasyczny, nieduży i wszystkomający. A dom jest z XV wieku.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:25, 25 paź 2017

Do góry
dla Gosi moje wiosenne kwiatki jesienia

i jeszcze troche jesieni

Między brzozami 15:23, 25 paź 2017

Do góry
Chwile mnie nie było bo albo czytam o. albo łapie każda chwile jak nie pada, a u nas pada chyba co dzień, i przygotowuje warzywnik. Prawie cały już odchwaszczony
Tak było latem:

a tak jest teraz, widać ze deszczowo?:

Jeszcze sporo pracy i mam nadzieje ze do zimy zdążę. Obornik od sąsiada też jest cala mała przyczepka, ale się ciesze z tej kupki

Olśniło mnie jeszcze wczoraj że mam stare belki z budowy domu takie 25x10 cm długie na ponad 2 metry i mogłabym z nich zrobić całkiem spore skrzynki. Wsypać w nie ten obornik i mączkę, wymieszać, a na wiosnę dołożyć kompost. A może jednak lepiej od razu z kompostem i wszystko wymieszać i tak zostawić do wiosny?

Jeszcze jedno mnie zastanawia a właściwie to dwie rzeczy, czy zanim dodam obornik i wszystko to powinnam to przekopać na głębokość dwóch łopat? i czy jeśli w przyszłym roku chce siać marchew i np. fasole, bób to wszędzie powinnam tyle samo dawać obornika?
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:21, 25 paź 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Zbyszek do kogo należy to cudo?

Pszczelarnia 15:21, 25 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

przepięknie !
Ogrodowe przygody 14:54, 25 paź 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)

Dziękuję za piękne opisy ja też pożegnałam się z chopinem, kwiaty miała ładne ale pokrój krzaka mi nie pasował.
Eden jest cuuudna u mnie dopiero drugi sezon puszcze pędy

Podziwiam ,przypomniałam sobie jak wygląda,u mnie nie kwitła bo przemarzła ,pięknie nadrobiła i ma mocne pędy, wysokie na dwa metry.
wszystkie róże masz zjawiskowo piękne i takie wypieszczone
Moja glebo terapia 14:38, 25 paź 2017

Do góry
A i jeszcze taka jeżówka

i tojad

A tu wrzośce hmmm chyba trochę za wcześnie ale kwiatki pokazują

Ogród Nety- moje marzenie 14:35, 25 paź 2017

Do góry
Nett napisał(a)
Hortensje i rozchodniki nabierają purpury

W tle kocimiętka- wciąż kwitnąca i tawułki Golden Princess, które zaczynają też się przebarwiać na czerwono.

Nadrobilam Anetko pięknie Ci meznieje roślinki ...kompozycje mega!
Moja glebo terapia 14:35, 25 paź 2017

Do góry
I misiaczki czarują jeszcze kolorami nie które nadal białe, inne już różowe ale nadal świeżo wyglądają.

Jak ja bym chciała, żeby były już dorodnymi krzaczkami z mnóstwem kwiatów. Wkurzało mnie, że tak późno zaczynają kwitnąć ale coś za coś kiedy inne już bure i obeschnięte te nadal ładnie się prezentują

Cały czas się zastanawiałam i nadal zastanawiam co tam dosadzić jakie trawy do tej rabaty, żeby nie wyglądała łyso zanim hortki się pokarzą i chyba wymyśliłam, zainspirowana brzozową rabatą Magdy z ogrodu z wilkiem

Dosadzę brązowe turzyce (zimozielone albo raczej zimo brązowe ) wiec będą cały rok i do tego bordowe żurawki. Zastanawiam się tylko czy te turzyce nie będą za mikre do tych hortek ale puki co hortensje bujnością nie grzeszą więc plan na wiosnę mam

Choć przed nami długa zima i koncepcja zmienną może być
Lawendowy zawrót głowy 14:32, 25 paź 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Jolcia, ale mi wstyd, miałem CI coś przesłać bardzo dawno temu, a wy już kopiecie, ale jak nagryzmoliłem kiedyś tam to prześlę...

Łukasz dziękuję rysunek jest piękny musze go pokazać nie gniew się.

W miejsce trafiłeś idealnie

Będzie bardzo podobnie tylko przed każdym drzewem dużą rozplenica . Jeśli się zmieszczą kostki z cisa to tak ale to już zależy od kilku wymiarów ....i dużo zielonej hacone a i jeszcze jeden mam pomysl .... hihi

Super szkic

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 14:26, 25 paź 2017

Do góry
I skromne dekoracje,które udało mi się wykonać:

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 14:22, 25 paź 2017

Do góry
Dziękuję wszystkim kibicującym wciąż biegam i coś ogarniam...przy okazji gotuję pierwszy obiad w nowym domu! z braku czasu kilka fotek elewacji:

Lawendowy zawrót głowy 14:14, 25 paź 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Jolu a coś wypatrzyłaś żeby je jakoś szczególnie prowadzić te miłorzęby ? bo strasznie "napaliłam" się na ten pomysł, u mnie bylby to mikro żywowplot, bardziej chyba takie prostokąt z nich

Jak nie Iwonko zasadziam tak blisko to zaczęłam się zastanawiać jak je ogarnąć no wiesz najbardziej mnie zastanowił boczne gałęzie czy np nie puścić linek i tak na prosto ich nie prowadziała tak czyściutko linka pod linka takie dywagacje ogrodniczki bez koncepcji i pomysłu i jak zobaczyłam dopiero jsk te gałęzie boczne są przycinanie i ze góra ostro na pewne wysokości jest trzymana to to do mnie przemówiło ze sobie z tym poradze. Wiem ze tylko tylko trzy milorzeby ale jak się ma tak mało miejsca to się musi myśleć o tym jak za 5 lat te drzewka się zmieszczą w tym kącie .

Ptasi gaj 14:02, 25 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wczoraj była u Mirki dyskusja na temat świerków serbskich chciałam pokazać moje. Sadziłam je 3 lata temu miały ok. 1,5 metra.

Ten bardzo ładne sztuki

Serb z prawej strony foty ma 2 przewodniki

To moje pupilki choiny kanadyjskie, to na froncie jest najładniejsza od 3 lat cięta i pięknie jest zagęszczona. Jak byłam w tym roku w szkółce podwarszawskiej to taka sama w donicy kosztowała 1700 zł

Lubię też cyprysiki nuthajskie bardzo majestatyczne drzewka. Ten który pokazuję, bardzo długo nie mógł ruszyć wzrostowo, ale od 2 lat nadrabia straty.

Elu no pięknie ci serby urosły.Jak patrzę na twoje to teraz się zastanawiam czy nie za gęsto posadziłam.Moje niektóre miały 150cm.
Moja glebo terapia 13:49, 25 paź 2017

Do góry
Za to azalia kolorami nadal zachwyca

Moja glebo terapia 13:45, 25 paź 2017

Do góry
Choć różyczki jeszcze cieszą

Biała ma jeszcze pączki ale pewno już nie zdążą się rozkwitnąć

Zakwitnąć ponownie postanowiła tegoroczna lavender ice a myślałam, że w tym sezonie nie zobaczę już jej kwiatów a tu niespodzianka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies