Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:49, 11 lis 2017

Agania napisał(a)
Cześć Mireczko...dzisiaj wirtualnie poznałam Twój czarujący dojrzały ogród...tak inny od mojego...cudownie w ramach zamknięty...ścieżkę i kącik kawkowy z uroczymi mebelkami mam nawet ulubiony

Wiesz zawsze chciałam mieć ogród leśny z rododendronami i azaliami u siebie, ale u mnie za mokry grunt...tym bardziej będę Cię odwiedzać i śledzić nowe nasadzenia
Hortensjową kolekcję poznałam...masz rękę do sadzonek i siewek, podziwiam Twoje storczyki i skrętniki
Mam sentyment do róź u Ciebie tyle piękności
Syberyjska kotka jak się wabi...tylko jednego kotka widziałam, czytałam chyba o trzech pupilach?

Witaj
Ja właśnie uważam że masz ogród leśny, a na pewno taki będzie za 10 lat jak wszystko jeszcze podrośnie.
Azalie i Rh z pewnością rosłyby u Ciebie, wystarczy im trochę podnieść rabatę, no chyba że masz okresowo zalewany ogród. Ale jeśli nie to spróbuj się odważyć, tym bardziej że widziałam u Ciebie wiele rabat podniesionych. Im potrzebna tylko kwaśna ziemia, którą możesz nawieźć i wilgoć którą już masz.
Kotka syberyjka to Zuzia, oprócz niej jest jeszcze Szafir- cornish rex, a trzeci zwykły czarnuszek zginął pod kołami samochodu. Więc teraz mam tylko dwa.
mirkaka 08:38, 14 lis 2017

Dzisiejszy poranny spacer, był przymrozek

rozplenice obie kupowane jako Maudry

ogrodówki, które pierwszy raz podmarzły przez mroźny maj i miały mało kwiatów

Nutkaj , piękne zwisające gałązki

haconechloa smukła Aureola
mirkaka 08:49, 14 lis 2017

Pod wschodzące słońce

już mają kwiaty, czy to znaczy że zimą zmarzną?

kupowany w tym roku, nie pamiętam nazwy, muszę sprawdzić
mirkaka 09:04, 14 lis 2017

Chryzantemy, kupowane 3 lata temu, pierwszy rok zimowały w domu, drugi już w ogrodzie,może jeszcze zdążą się bardziej rozwinąć zanim je mróz zetnie

Hakonechloa Naomi

i końcówki różyczek
Pastella

Rhapsody

NN
mirkaka 09:08, 14 lis 2017

I na koniec był sobie mech teraz piękny, ale na wiosnę z nim walczę w tych miejscach

Dorota123 17:39, 14 lis 2017

Poranny spacer na pewno bardzo miły. Mech wygląda bardzo malowniczo, a chryzantemy bardzo ładne i co najważniejsze zimujące w gruncie.
olga80 20:38, 14 lis 2017

Mireczko u Ciebie w ogrodzie jeszcze sporo koloru.Jeśli chodzi o chryzantemy to moja ciocia przechowuje je w folii miała wielkie okazy obsypane kwieciem.
Z mchem na tarasie też muszę się rozprawiać jaki sposobem będziesz z nim walczyć ?
sylwia_slomc... 20:48, 14 lis 2017

Ale ładnie jeszcze Ja uwielbiam mech w takich kamiennych ścieżkach
mirkaka 13:28, 15 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Poranny spacer na pewno bardzo miły. Mech wygląda bardzo malowniczo, a chryzantemy bardzo ładne i co najważniejsze zimujące w gruncie.

Dziękuję Dorotko Wczoraj było pięknie, dziś już pochmurno i mżawka.
Trochę poobrywałam liście z róży, ale to robota która nie może się skończyć.
Staram się jeszcze coś porobić, żeby wiosną było lżej
mirkaka 13:32, 15 lis 2017

olga80 napisał(a)
Mireczko u Ciebie w ogrodzie jeszcze sporo koloru.Jeśli chodzi o chryzantemy to moja ciocia przechowuje je w folii miała wielkie okazy obsypane kwieciem.
Z mchem na tarasie też muszę się rozprawiać jaki sposobem będziesz z nim walczyć ?

Masz na myśli pod folią, taką do pomidorów?
Mech na tarasie ręcznie skrobię, nie mam na to cudownego sposobu. Opryskiwałam też środkiem na mchy i wątrobowce, ale to bardzo drogo wychodzi. Ja ma sporo do oprysku