Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Mirkowy ogród (początki) 21:00, 27 kwi 2016

Do góry

Rozplenica Magesti
Na Łowieckiej 15:20, 27 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Pomyśl jaki będzie czad z wysychającymi liśćmi

Mam ten sam problem ... Mogłaby rozplenica w końcu ruszyć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:30, 27 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kamilko, rozplenica z tego co wiem to bardzo póżno startuje wieć tym bym się nie przejmowała

RB mam na słońcu od rana do 16. Wszystkie moje trawy sadzę w mieszankę polecaną przez Toszkę

aaaaaa
a myślisz że w półcieniu da radę ?
piasek i coś tam cos tam ?? heheh
gdzieś mi dzwoni ale nie wiem gdzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:18, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
wow
ale masz piękne trawiszcza już
moje ml chyba padły bo zero życia tak samo rozplenica

barony pusciły ale takie lichne że ło matko

Poli na jakim stanowisku masz RB? typowo słonecznym czy nie ?

Kamilko, rozplenica z tego co wiem to bardzo póżno startuje wieć tym bym się nie przejmowała

RB mam na słońcu od rana do 16. Wszystkie moje trawy sadzę w mieszankę polecaną przez Toszkę
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:30, 27 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
mój ml i rozplenica zero znaku życia
u mnie to samo, ale mam jeszcze nadzieję red baron ruszył a myślałam, że po lutowym cięciu go ukatrupiłam to może i te ruszą
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:25, 27 kwi 2016

Do góry
mój ml i rozplenica zero znaku życia
Czasem słońce czasem deszcz 10:54, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Co Ty mówisz, jaka porażka? To ja bym Ci musiała swoje pokazać, a właściwie to nie ma co pokazać, bo ich po prostu nie ma. I nie jest to bynajmniej sprawka krewetek. Dlaczego podejrzewasz, że trawa to chwast?

Nie widać wszystkich żurawek na tym zdjęciu
Myślę że rozplenica o tej porze jeszcze nie powinna być taka zielona dlatego jest podejrzana
Czasem słońce czasem deszcz 10:45, 27 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Tulipany móż i wyglądają ale żurawki to porażka
Ta trawa to teoretycznie rozplenica ale obawiam się że to jeden wielki chwast

Co Ty mówisz, jaka porażka? To ja bym Ci musiała swoje pokazać, a właściwie to nie ma co pokazać, bo ich po prostu nie ma. I nie jest to bynajmniej sprawka krewetek. Dlaczego podejrzewasz, że trawa to chwast?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:29, 27 kwi 2016

Do góry
wow
ale masz piękne trawiszcza już
moje ml chyba padły bo zero życia tak samo rozplenica

barony pusciły ale takie lichne że ło matko

Poli na jakim stanowisku masz RB? typowo słonecznym czy nie ?
Ogród na glinie 08:52, 27 kwi 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Ale pięknie u Ciebie, rabaty na 5+ Trawki zapisałam na listę i musze je dokupić do mojego ogrodu,moje trawki wszystkie śpią a u Ciebie daja zielenią po oczach

tylko niektóre trawki u mnie świecą
reszta śpi: miskanty, rozplenica, brązowe turzyce
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 08:37, 27 kwi 2016

Do góry
no to jak kwiaty nie to teraz zapodaje inna liste może teraz utrafię

tuja golden tuffet,tuja danica,trzmielina na pniu, miskant morning light, turzyca amazon mist, turzyca evergold, rozplenica hamlen, hakonechloa aureola, hakonechloa all gold, żurawki np odmiana marmalade , miodunki, trzcinnik, trawa imperata cylindryczna red baron

obejrzyj sobie te roślinki może tym razem trafiłam
Czasem słońce czasem deszcz 07:29, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Jeszcze raz obejrzałam sobie Twoje zdjęcia. Te białe tulipany w żurawkach wyglądają świetnie. A jaka to trawa tak Ci już wychodzi w tych malinowych tulipanach?

Tulipany móż i wyglądają ale żurawki to porażka
Ta trawa to teoretycznie rozplenica ale obawiam się że to jeden wielki chwast
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:04, 26 kwi 2016

Do góry
Zakupy wiadomo skąd

Rozplenica dla Lindsay.Już ma małe nitki zielone:

Na tarasie wściekły róż

Podzielone lawendy maja się całkiem dobrze muszę je troszkę podrównać:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:40, 25 kwi 2016

Do góry
Ja też mam prośbę o pomysły jak urozmaicić moją rabatę. Pas ma dlugość ok 20 metrów więc sporo. Przy płocie zasadziłam żywopłot z cisa. Te 3 drzewa to platany. Wg projektu miała w całym tym pasie rosnąć rozplenica. Chce ją tam posadzić, ale pas wydaje mi się za duży żeby cały pokryć rozplenicą. Chciałabym coś tu jeszcze dosadzić, także po to żeby nadążyć z usuwaniem chwastów. Myślę o rozchodniku. Ale chyba rozchodnik i rozplenica urzekają raczej późnym latem. A co wcześniej? Może berberysy Maria? Miejsce raczej słoneczne. Dawniej pełne słońce, teraz płot trochę zacienia.

Z góry dziękuję.
Wszystkiego po trochu 14:37, 25 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Przeniesione do domu rozsady, w obawie przed przymrozkami
pomidorki

złocień kaukaski i rozplenica jednoroczna

Pomysłowy Dobromir...świetne rozwiązanie z opakowaniami po mleku.
Wszystkiego po trochu 13:47, 25 kwi 2016

Do góry
Przeniesione do domu rozsady, w obawie przed przymrozkami
pomidorki

złocień kaukaski i rozplenica jednoroczna

szałwia jednoroczna i werbena jeszcze ni przepikowana

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:27, 25 kwi 2016

Do góry
Pod żywopłot nawiozłam ziemi, bo poziom rabaty jest za niski. Całą rabatę będę musiała podnieść, ale to już chyba nie w tym roku.
A nowa rabatka wygląda tak. Doniczki między brzozami - tu chyba derenie dojdą. Wydmurzycę uwięziłam w donicze, nie będzie mi się panoszyć za bardzo.
Pustynnika musiałam jednak przesadzić, bo rósł centralnie na lini żywopłotu, a żywopłot musze jak najszybciej posadzić.
Kupiłam rozchodnika Star Dust i podzieliłam go jak tylko się dało. Pomiędzy dojdzie rozplenica.
Ogródek Iwony II 20:37, 24 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dużo zmian u Ciebie Działasz nieprzerwanie. Dziwne, ze w szkółkach wystawiają przemarznięte rośliny. Piszesz, że nie wszystkie trawki u Ciebie ruszyły? U mnie też hameln nie daje znaku życia.

Madżenka i Sebek piszą, że trawy mogą ruszyć w maju, nawet czerwcu. Rok temu rozplenica u mnie wystartowała ostatnia, a miskanty w maju, a było cieplej, niż teraz. Więc będziemy czekać ...
Mam tylko jeden wniosek. Miskanty nie mogą być tłem głównym, bo zbyt późno startują.
Jest jeszcze trochę ogrodu do zagospodarowania, wiec działam dalej
Ogródek warzywny na balkonie 13:52, 24 kwi 2016

Do góry
No to dwa posty poproszę a ten jeszcze popraw mija się tekst ze zdjęciem, podczas edytowania zobacz o co chodzi.

Klikaj Enter po tekście dopiero dawaj zdjęcie. Poćwicz w dziale testowe wklejanie zdjęć. Nie mam już siły poprawiać, siedzę godzinami

Porównaj, oto poprawione. Wróc do działu testowe dodawanie zdjęć i poćwicz.

oliwka napisał(a)
kilka fotek z ostatnich dni

część traw rusza, ale nie wiem co jest: miscant etincelle, morning light czy adagio, czy rozplenica hammeln

pampasy nie żyją doczytałam niedawno, ze nie miały szans
warzywka

Ogród z rzeźbą 11:31, 24 kwi 2016

Do góry
No to przyszło i na mnie...
Dzień dobry Szefowo Ogrodowiska oraz wszyscy ogrodowo pozytywnie zakręcone Dziewczyny i Chłopaki!!!
Jak duża część z Was (a może nawet i większość) zaczęłam przygodę z Ogrodowiskiem jako czytelnik i oglądacz zdjęć w Waszych ogrodów. Trwało to ponad rok. Do uaktywnienia się piśmiennie skłoniła mnie pewna tajemnicza rozplenica w ogrodzie Przemka z Życia w wiejskim ogrodzie. Tak Przemku, to Twoja "wina". No i bardzo szybko okazało się, że to za mało, że jednak założę swój wątek.

Ogród mój, a w zasadzie jego stadium początkowe, nie znajduje się niestety w miejscu mojego zamieszkania, mam do niego 40 km, nad czym mocno boleję. Jest to działka o powierzchni prawie 800 m2 z drewnianym domkiem letnim. Historię i zdjęcia całości przedstawię osobno.

Co mi się podoba? Mam w sobie chyba dwie natury: taką uporządkowaną, symetryczną a jednocześnie lubię tzw. artystyczny nieład i trochę chaosu. Charakter domu i okolicy wyklucza styl nowoczesny, który uwielbiam (ale chyba jednak u innych), pozostaje więc opcja numer dwa.
To na razie tyle tytułem wstępu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies