Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 20:16, 28 kwi 2016

Dzisiaj posadziłam mnóstwo roślin z poczekalni. W sumie wszystko wysadzone 28 doniczek. Zaszalałam z zakupami tej wiosny.

Bogdzia 20:39, 28 kwi 2016

Agata mozesz juz u siebie zjazdy ogrodowiskowe robic bo masz sie czym pochwalic. Ogród juz dorósł i pięknie wygląda oczywiscie wiem ile to pracy kosztuje.A co to za hosta ta biala , chodzi mi o nazwe , śliczna.
agata19762 22:12, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Agata mozesz juz u siebie zjazdy ogrodowiskowe robic bo masz sie czym pochwalic. Ogród juz dorósł i pięknie wygląda oczywiscie wiem ile to pracy kosztuje.A co to za hosta ta biala , chodzi mi o nazwe , śliczna.

Bożenko taka wypowiedź z Twoich ust to nie lada komplement

Za rok dwa może tak ...
jeszcze jest dużo do zrobienia.
Jutro zrywam darń na nową rabatkę, którą mam w planie. Nie znoszę zrywania darni!!! Inne prace, nawet plewienie to pikuś

Z hostą nie pomogę kupiłam bez nazwy, jak wiele roślin w mojej okolicy.
agata19762 22:14, 28 kwi 2016

Ale natargałam pokrzyw dzisiaj
będzie na dwa razy do podlania na caaaały ogród.
Bogdzia 22:43, 28 kwi 2016

agata19762 napisał(a)

Bożenko taka wypowiedź z Twoich ust to nie lada komplement

Za rok dwa może tak ...
jeszcze jest dużo do zrobienia.
Jutro zrywam darń na nową rabatkę, którą mam w planie. Nie znoszę zrywania darni!!! Inne prace, nawet plewienie to pikuś

Z hostą nie pomogę kupiłam bez nazwy, jak wiele roślin w mojej okolicy.

Komplement się nalezał bo sporo pracy włozyłas i efekt jest swietny. Sama najlepiej wiesz kiedy ludzi zaprosic ale juz jest pieknie i jest co oglądac.
Mala_Mi 23:25, 28 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Zmykam sadzić nowe roślinki

Skarpa gęstnieje.

Nie myślałaś by przesadzić te dwa jałowce.. one urosną ogromne.. to takie z których mam bonzaja dla ubogich.. one tu są za wielkie.. a skarpa już super zarosła
agata19762 08:27, 29 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Komplement się nalezał bo sporo pracy włozyłas i efekt jest swietny. Sama najlepiej wiesz kiedy ludzi zaprosic ale juz jest pieknie i jest co oglądac.

Bożenko wiem, że wykonałam przez ostatnie 4 lata multum roboty. Tyle tworzę mój ogród
Jeszcze dużo pracy zostało.

Wiem też, że u mnie nigdy nie będzie perfekcyjnie...bo to inny styl ogrodu.
Mój styl troszkę romantyczny, troszkę wiejski...

Mam mnóstwo ciekawych pięknych roślin kupowanych z głową no powiedzmy...

Jak to wszystko podrośnie rzeczywiście będzie pięknie.

Ale jak się człowiek napatrzy na takie dopieszczone, wymuskane ogrody to ma ochotę rzucić to wszystko i zaorać całość.
Miewam takie dni...że mam wszystkiego dość.!!!

Moje przedpłocie wygląda teraz tak.

Rosną tu ogromne graby.
Fakt ładnie wyglądają dają cień.
Przy okazji okrutnie śmiecą, jesienią tony liści a teraz pełno kiełbasek jak my z synkiem mówimy. Do tego zabierają wodę z ogrodu roślinom i trawie.

Pełno tego na rabatkach wszędzie

Nie ma możliwości wysypać kamieniem ani korą którą wiatr porwie. Ciągle tylko na kolanach i plewienie, plewienie. Po tych deszczach masakra jakaś.
U mnie strasznie wieje i dlatego nazwa miejscowości Wietrzno.

Pozdrawiam

agata19762 08:36, 29 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Nie myślałaś by przesadzić te dwa jałowce.. one urosną ogromne.. to takie z których mam bonzaja dla ubogich.. one tu są za wielkie.. a skarpa już super zarosła

Ania byłam teraz zerknąć w to miejsce.
Pomiędzy nimi jest ponad metr odstępu.
Na razie nie mam koncepcji. Najwyżej będę formować...albo przesadzę w inne miejsce.
Dzięki za rady !!!

agata19762 08:51, 29 kwi 2016

Pytałam kiedyś o takie trawki, które znalazłam na rabatce. Myślałam, że to siewki rozplenicy...chciałam, żeby to one były

Zostało na tym, ze to nie rozplenica tylko zwykła trawa. Dziwne bo tylko w tym jednym miejscu tak mam. ???

Intuicja ogrodnika podpowiedziała mi aby na razie zostawić. Trawki ładnie podrosły.

Zastanawiam się, czy nie są to siewki tej trawy???

Rośnie w pobliżu
W sumie jest bardzo podobna.
Co sądzicie ????

Bogdzia 21:41, 29 kwi 2016

Trawka wydaje sie byc bardzo podobna.
Ania ma rację te jałowce rozwalą sie bardzo szeroko a sa kłujace i potem masakra nawet przy obcinaniu jak najszybciej przesadz, ja swoje wywaliłam.Te kiełbaski które pokazałas to moim zdaniem nie z grabu tylko z brzozy, masz blisko brzozę? A graby i buki to ja tez mam , faktycznie pod nimi nic nie urosnie i sucho bardzo, ale przedpłocie mi sie podoba.