Agata mozesz juz u siebie zjazdy ogrodowiskowe robic bo masz sie czym pochwalic. Ogród juz dorósł i pięknie wygląda oczywiscie wiem ile to pracy kosztuje.A co to za hosta ta biala , chodzi mi o nazwe , śliczna.
Bożenko taka wypowiedź z Twoich ust to nie lada komplement
Za rok dwa może tak ...
jeszcze jest dużo do zrobienia.
Jutro zrywam darń na nową rabatkę, którą mam w planie. Nie znoszę zrywania darni!!! Inne prace, nawet plewienie to pikuś
Z hostą nie pomogę kupiłam bez nazwy, jak wiele roślin w mojej okolicy.
Nie myślałaś by przesadzić te dwa jałowce.. one urosną ogromne.. to takie z których mam bonzaja dla ubogich.. one tu są za wielkie.. a skarpa już super zarosła
Bożenko wiem, że wykonałam przez ostatnie 4 lata multum roboty. Tyle tworzę mój ogród
Jeszcze dużo pracy zostało.
Wiem też, że u mnie nigdy nie będzie perfekcyjnie...bo to inny styl ogrodu.
Mój styl troszkę romantyczny, troszkę wiejski...
Mam mnóstwo ciekawych pięknych roślin kupowanych z głową no powiedzmy...
Jak to wszystko podrośnie rzeczywiście będzie pięknie.
Ale jak się człowiek napatrzy na takie dopieszczone, wymuskane ogrody to ma ochotę rzucić to wszystko i zaorać całość.
Miewam takie dni...że mam wszystkiego dość.!!!
Moje przedpłocie wygląda teraz tak.
Rosną tu ogromne graby.
Fakt ładnie wyglądają dają cień.
Przy okazji okrutnie śmiecą, jesienią tony liści a teraz pełno kiełbasek jak my z synkiem mówimy. Do tego zabierają wodę z ogrodu roślinom i trawie.
Pełno tego na rabatkach wszędzie
Nie ma możliwości wysypać kamieniem ani korą którą wiatr porwie. Ciągle tylko na kolanach i plewienie, plewienie. Po tych deszczach masakra jakaś.
U mnie strasznie wieje i dlatego nazwa miejscowości Wietrzno.
Ania byłam teraz zerknąć w to miejsce.
Pomiędzy nimi jest ponad metr odstępu.
Na razie nie mam koncepcji. Najwyżej będę formować...albo przesadzę w inne miejsce.
Dzięki za rady !!!
Trawka wydaje sie byc bardzo podobna.
Ania ma rację te jałowce rozwalą sie bardzo szeroko a sa kłujace i potem masakra nawet przy obcinaniu jak najszybciej przesadz, ja swoje wywaliłam.Te kiełbaski które pokazałas to moim zdaniem nie z grabu tylko z brzozy, masz blisko brzozę? A graby i buki to ja tez mam , faktycznie pod nimi nic nie urosnie i sucho bardzo, ale przedpłocie mi sie podoba.