Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 22:06, 22 sie 2017

Do góry
Owoce wielkosci jablka pokryte malutkimi kuleczkami. I tez nazwy nie mam

i na koniec

Bawarka 22:02, 22 sie 2017

Do góry

drzewo magnolii i jej owoc

Żywopłotki cisowe. 22:00, 22 sie 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Haniu a mogę cię prosić o nazwę tej róży? Zakupy superowskie.

Aniu - jak tylko przestanie padać to zajrzę pod spód różyczki. Wczoraj chciałam zobaczyć za mokro.
Tym razem Larisa dobrze znosi deszcze.
Bawarka 21:59, 22 sie 2017

Do góry

Co się stało kwiatom ... 21:57, 22 sie 2017

Do góry
Zerknijcie jak ślicznie zakwitła hortensja ukorzeniona z patyczka tej wiosny.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:56, 22 sie 2017

Do góry
jona napisał(a)

Mam podobnie wyglądające o nazwie Yellow Pearshaped.

Aniu, ależ masz dobroci w warzywniku, aż ślinka cieknie . Moja dynia kwitnie, ale nie zawiązała żadnego owocu. Czekam do końca sierpnia i jeśli nic nie będzie, to pójdzie do wyrwania. Pogadam sobie dziś z nią i postraszę

Asiu ,Witaj!
Moje dynie mają już pełno,Ale mam chyba z 65 , czy 6 ich posadzonych.$ wielkie już rozdałam na ludzi.A nowe wciąż dorastają.W tym roku nie trzymam aby jedna była wielką.
Masz rację postrasz ją trochę , może się opamięta
Dziękuję za nazwę pomidorka. Koktajlowe kupiłam na bazarku.To wiesz jak się tam kupuje: cytrynowy, gruszka, i ciemny- czyli niby czarny
Żywopłotki cisowe. 21:56, 22 sie 2017

Do góry
Anabell napisał(a)

Kasiu - mam też o ciemnych liściach
Carl
Carl Fulkenstum
Chocolat te 3 szt słabo przyrastają, sadziłam w ubiegłym roku.
Thunderheat
Black Beauty
Purple Emperiol
Dazzberry
Dwa ostatnie mają zupełnie podobne kwiaty w kolorze a liście ciemniejsze ma Dazzberry.
Dazzberry 8 zł duża doniczka ładnie rozrośnięta, a Black Beauty 6 zł 3 wysokie pędy i kilka małych.
Już wycięłam mniejsze i ukorzeniam.
Tu dazzberry

No i się zaczęło rozchodników szaleństwo☺Ja naliczyłam u siebie 9 odmian.
Żywopłotki cisowe. 21:51, 22 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
No no.... fajne zakupy, tez bym się skusila
Szczególnie rozchodniki tez kupuje
A jak ceny ?
Ja z ciemnych mam jose aubergine i purple emperor i chocolate drop
Okazuje się ze każda Szkolka ma inne odmiany

Kasiu - mam też o ciemnych liściach
Carl
Carl Fulkenstum
Chocolat te 3 szt słabo przyrastają, sadziłam w ubiegłym roku.
Thunderheat
Black Beauty
Purple Emperiol
Dazzberry
Dwa ostatnie mają zupełnie podobne kwiaty w kolorze a liście ciemniejsze ma Dazzberry.
Dazzberry 8 zł duża doniczka ładnie rozrośnięta, a Black Beauty 6 zł 3 wysokie pędy i kilka małych.
Już wycięłam mniejsze i ukorzeniam.
Tu dazzberry

Co się stało kwiatom ... 21:50, 22 sie 2017

Do góry
Zbyszek, zrobiłam tak jak napisałeś, rozluźniłam ziemię dodając piasku,tylko to mogłam zrobić, czy będzie dobrze ? zobaczymy , dziękuję za pomoc
Renia, peonia o prześlicznych kwiatach cieszyła oczy,przesadziłam ją w zeszłym roku i niestety kwiatów nie oglądałam bo widocznie ziemia jej nie służyła tak jak napisał Zbysiu.

Choroby i szkodniki katalp, katalpa - Catalpa 21:48, 22 sie 2017

Do góry
DawidM napisał(a)

Witam,
Mam problem z moimi katalpami. Sadziłem je wszystkie wiosną (trzy sztuki). Ostatnio liście jednej zaczęły mocno schnąć i spadać. W sklepie ogrodniczym Pani powiedziała, że jest to grzyb bo sporo padało a noce były wilgotne. Zrobiłem trzykrotnie oprysk topsin 500, ale zastanawiam się co dalej. Efaktów raczej nie widać,ale gorzej też raczej nie jest. Co teraz? czy drzewo się odrodzi czy mam może jeszcze użyć tego topsinu pod korzeń bo słyszałem, że tak też można. Wrzucam zdjęcia i proszę o poradę.
Dziękuję.

Odpowiedź masz zapewne powyżej i poradę.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:48, 22 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ale u Ciebie wszystko dorodne jest...owoce, warzywa, motyle, kwiaty...jak Ty to robisz?Pięknie!

Czaruję .I wszystko to kocham

Liliowiec Kwanso

Moja działka na Dębowym Lesie 21:46, 22 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu no sporo masz odmian hortek
Chyba szpaleru z każdej odmiany nie masz?

Trochę już mam.Teraz one takie widoczne w ogrodzie, takie piękne .
Nie takiego typowego szpaleru z nich nie mam.
U mnie są wkomponowane w inne rośliny.

Hortensja Dębolistna
Ciasny, ale własny 21:42, 22 sie 2017

Do góry
żywopłocik przyciety, ale wstyd pokazywać.Chyba za mocno ciachnelam na poczatku sezonu moje bukszpany. Problem z nimi jest taki, że rosły sobie nieniepokojone przez kilka lat od ukorzenienia i trudno je teraz zagęścić.Może się zaczną odbudowywać za jakis czas..
Moja działka na Dębowym Lesie 21:41, 22 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)

No właśnie posadzić, wykopać, podwiązać, przechować ) Chyba najgorsze to przechowywanie. Bo muszę ze wsi w skrzyniach do domu przewozić. Tam pomimo że jest piwniczka to nie bardzo nadaje się do przechowywania roślin raz zostawiłam dalie to mi zgniły przez zimę.

Ja tak właśnie mam.Sadzę na działce- 20 km od miasta , gdzie też mam dom .Właściwie mieszkam na tych dwóch domach.Ale piwnicę mam tylko w mieście.Na działce jeszcze nie.Marzy nam się i mamy w planach taki kopczyk.Ale kiedyś przyjdzie na to czas.
Ale na tą działkę wożę, dalie, mieczyki, eukomisy, galotonie i to co kupuję .Posadzę raz, mieczyki, nie wszystkie trzeba podwiązywać.A nawet, to też chwila.
Potem na jesieni, jeden dzień poświęcam na tz, wykopki, dali mieczyków, i tych galtoni

Mieczyki
Bawarka 21:39, 22 sie 2017

Do góry
I ostatnich kilka

Ogrodowe kreacje 21:34, 22 sie 2017

Do góry
Otóż Radziu Tour de Biedronka owocna :
Miejski ogród w wersji mini 21:23, 22 sie 2017

Do góry

Anna i Ogród 21:22, 22 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Fotki problemu z góry.
Co tu nie gra???? Jak to naprawić ???

Aniu, tutaj na środkowej rabacie (tej wydzielonej) fajnie by wyglądał jeden rodzaj niskiej trawy. Może jakiś carex o zwisających żdzbłach np. Evergolg lub coś innego o biało zielonych żdzbłąch...Wtedy jeden rodzaj trawy posadzony dużą plamą daje ładny efekt wizualny i wprowadza ład do ogrodu. Tutaj dodatkowo rozjaśniałby zielone liście drzewa i te żdzbła trawy mogłyby lekko wchodzić-spadać na jasną ścieżkę.

Myślę, że cieżko doradzić...są osoby, które lubią róznorodność gatunkową w ogrodzie a są ogrodniczki, które kochają dużą ilość jednej rośliny...

Ukojenie 21:21, 22 sie 2017

Do góry
Po deszczu

I aksamitki maja swoj urok

A na paznokciach bez szalenstwa:

W zimne dni brak fantazji
Ranczo Edy 21:20, 22 sie 2017

Do góry
Hanuś ostatnia konkurencja to mumia z papieru toaletowego inne to wymierz wodę ,obierz ziemniaka,posortuj fasolę i pestki dyni,i ułóż puzzle
A gość to znajomy leśnik opowiadał i pokazywał nam projekcje o zwierzętach w naszych lasach sam robił fotki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies