Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 23:32, 03 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Dzisiaj cały dzień spędziliśmy w ogrodzie Ewy{Nebel}.
W otoczeniu nowego domu tworzy nowy,piękny,przemyślany w każdym detalu ogródek na skarpach.Dziękujemy za mile spędzone chwile.

Bardzo dziękujemy za odwiedziny, za przepiękne zdjęcia, te ciepłe słowa pod moim adresem i w ogóle za życzliwość, której masz w sobie tak wiele.
Do następnego... mam nadzieję
Żywopłotki cisowe. 23:30, 03 paź 2017

Do góry
Mam zdjęcie zebrinusa tylko jeszcze nigdy nie zakwitł.
Drugiego rozsadziłam, zapominam co mam

Różnica między werbeną, przy pieleniu okazało się że wyrosła inna odmiana werbeny którą miałam w 13 r.
Wyrwałam, trzymam w ręku, ma szerokie liście i wydłużony kwiatostan.

Ostrogowiec przycinam i dalej kwitną przykwiatki.

Berberys Maria wybarwia się.

Mój 4 arowy azyl... 23:20, 03 paź 2017

Do góry
A u córki w ogrodzie takie śmieszne grzybki rosną. To Piestrzyce zatokowate, podobno są grzybami jadalnymi, ale ja nie mam na nie ochoty.

A tak wygląda w przekroju. W Kanadzie nazywana 'fałszywym smardzem'.

Żywopłotki cisowe. 23:14, 03 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany co za dalie, bosskie i każda ładniejsza od poprzedniej, no normalnie daliowy raj

Małgosiu miło że ściągnęły Cię dalie do mnie

a to inne widoki

Ta sama rabata z drugiej poszerzanej strony.

Liliowo i kolorowo:) 23:08, 03 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie zawsze dużo owoców mają, nie zauważyłam, a zimą to Ty tu niestrasz bo dziś mi małżonek cudne dwie róże kupił. Niedziele miałam cudowną Elu z moją przyjaciółką ogrodowiskową spacerowałyśmy w Ogrodach Kapiasa. CudnieJutro pokaze więcej zdjęc bo warto tam być jesienią

Przy tej furtce to ty stoisz. Podobna do foty z awatara i tak strzelam.
Ja sobie zdjęć nie robię wręcz nie nawidzę. Jestem bardzo nie fotogieniczna, na zdjęcia swoje nie moge patrzeć. Jak to jest, że jeden ładnie wygląda a drugi jak maszkara. Moja córka to kiedy byś jej nie zrobiła zdjęcia zawsze fota jak z żurnala a ja tragedia.

Popatrz jak przyjeżdżam to znam tylko droge Ustroń-Wisła-Szczyrk.
W przyszłym roku pojadę zobaczyć.
My tutaj tez mamy piękny ogród w Powsinie, jak kwitną wiosną azalie i rododendrony to pół Warszawy i nie tylko się zjeżdża. Do Powsina można chodzić co tydzień i zawsze cos innego kwitni.

Tak to ja Elu Kręcona czupryna to ja No miałam okazje na zdjęcia a pamiątki lubie, nie zastanawiam się czy fotogeniczna czy nie, w sumie to ważne jest miejsce, tło. Miejsc kwitnących rododenronów w pobliżu mam wiele, chociażby po czeskiej stronie. Ogród polecam i wart zobaczenia. No i zawsze można takie fotki: Elu czy to jest może choina kanadyjska?? Bo metasekwoja to nie jest.
Ogród z widokiem na jezioro 22:56, 03 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś po raz pierwszy w tym roku byłam nad jeziorem

Zazdroszcze ci, gdybym mala takie widoki przy dzialce czesciej bym tam zagladala
Żywopłotki cisowe. 22:52, 03 paź 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Haniu jakie Ty masz ładne Miskanty☺Nigdy ich u Ciebie nie widziałam.☺

co zrobię zdjęcia to nie wstawię.

W tym roku dzieliłam to są mniejsze.

Do wielkiego Zebrinusa nie mam dojścia zrobić zdjęcia.

Dwa ogrody 22:39, 03 paź 2017

Do góry
Jankosiu, może to być bordowa knautia, w tej doniczce p9 A to z lancetowatymi listkami, zabij, nie pamiętam. Zawilce greckie sadziłam, lawendowy kolor, kwitły bez problemu, ale potem pożarł je bukszpan i nie sadziłam ponownie. "Tylko czosnek" widziałam na blogu
I dobrze, że się odezwałaś, co to za trawę mam? To nie przypadkiem jak u Ciebie z tym ślicznym chwaścikiem

Jolanko, sadzę w grupkach, nie pojedynczo, bo ręka by mi odpadła, nie zachowuję przepisowych odległości, szerszy dołek i wkładam jedną cebulkę obok drugiej. I tak zdumiona jestem, że miejsce znalazłam Tulipanom botanicznym i krokusom to nie przeszkadza, jak się zbytnio zagęszczają to wiosną tuż po kwitnieniu przenoszę je pod hortensje, wówczas jest szansa, by coś tam posadzić, bo teraz wejść trudno. Odmianowe tulipany z niektórymi wyjątkami nie powtarzają w drugim roku przyzwoicie, więc same liściory wyrywam. Na razie tylko jedna odmiana krokusów tak się mamnożyła, że przesadzałam.

Rok bez cynii rokiem straconym. Siane w czerwcu, do skrzyni warzywnej.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:38, 03 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)

wstawić tu drzewo ? okropnie mi tu nie pasuje ale jak się tak patrzę ....

Jeśli drzewo to ja uwielbiam i polecam śliwy wiśniowe Nigra. Sama w tym roku dosadziłam 3 szczepione na 2 metrach i dwie normalne. Jest to również bardzo polecane drzewo na tym forum, mi kiedyś poleciła pani w szkółce i jestem zadowolona.
Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:33, 03 paź 2017

Do góry
Szklarenkę Jacoba już znacie:

I kurnik:

A nade wszystko fantastyczne rabaty:

CDN

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:32, 03 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)

bardzo lubię to światło w oddali

tak myślę jaką różę dać tu z brzegu tej ławki i nie wiem

Zdjęcie ze światłem w oddali wspaniałe, bardzo mi się podobają takie miejsca w ogrodach.

Przy ławeczce jeśli bardzo jasną różę byś chciała, to polecam New Dawn, która jest bardzo polecana również przez naszą szefową Danusię, pięknie by rozjaśniła ten kącik. Jeśli ciemny róż, to bardzo polecana jest Laguna, jeśli żółty to również polecany Graham Thomas.

Dziękuję ci bardzo za poradę u mnie. Czasami człowiek się zakręci i choć rzecz wydaje się niby oczywista, to jak za dużo się myśli, to zaczyna się przekombinowywać, bo niby oczywiste dla mnie było że na zewnątrz, ale później zaczęłam kombinować, że od środka łatwiej mi będzie do niej dojść przy podcinaniu itd i już za dużo zaczęłam kombinować za i przeciw.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:32, 03 paź 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Asia jesteś wielka.nic nie działałam bo trochę mnie życie doświadczyło w ostatni weekend i nie mogę się pozbierać do jakiejkolwiek roboty. Ten planik będzie jednak odciągał moje myśli od tych złych chwil.
Stół planowałam dokładnie w tym samym miejscu a ognisko po prawej od stołu gdyż tam jest najszerzej .ale na planie wygląda to też fajnie.A te bloki z cisa to w dwóch rzędach o różnej wysokości? Jej super to wygląda.
tym bardziej przepraszam, że z tym wypaliłam.
ja też początkowo postawiłam ognisko na prawo od stolu ale nie pasowało mi wtedy umieszczenie rozsypanych rozplenic bo uznałam, że one muszą byc kontynuacją tych spod brzóz a nie tych z pasów z rochodnikami. najczęściej pewnie będą używane leżaki więc sa na wejsciu a reszta w zakamarkach cisy mogłyby byc rónwej wielkości a przy nich paski z rozplenic. (ciemna zieleń to cis, jasna trawy przy nich)
nawet mam rysunek
Żywopłotki cisowe. 22:28, 03 paź 2017

Do góry
Haniu jakie Ty masz ładne Miskanty☺Nigdy ich u Ciebie nie widziałam.☺

Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:26, 03 paź 2017

Do góry
I obejście wokół domu bardzo mi się podobało:

Malutki pod lasem 22:26, 03 paź 2017

Do góry
Agatko z Pszenicznej moje cisy
Nie urosły praktycznie wcale, walczyły o życie, ale myślę, że teraz to już śmigną
A poza tym były sporo przycięte.

A tu moje Hicksii z rabaty frontowej i werbenka
Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:24, 03 paź 2017

Do góry
Fantastyczne mocne zestawienia

Malutki pod lasem 22:23, 03 paź 2017

Do góry
Pomocnika miałam [/img]
Żywopłotki cisowe. 22:23, 03 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Poza konkursem! Honorowe miejsce na podium.

Ewa a dla Ciebie różyczki.

Malutki pod lasem 22:22, 03 paź 2017

Do góry
Wczoraj przywieźli nam 3 metry drzewa, zwiozłam z Jasiem z 1/3, tę która najbardziej wystawała przed dach wiaty, reszta leży i czeka na M. Samochodami nie można wjechać, no a dziś lało i dalej się nie wjedzie
Było:

Kilka taczek później (ostatecznie udało nam się ustawić całą ścianę):
Ależ jestem zadowolona z tej drewutni
Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:21, 03 paź 2017

Do góry
Aldona określa Jacob's Tuin jako ogród męski, ja niezależnie określiłam go jako ogród mężczyzny - estety: coś jest na rzeczy z tym przymiotnikiem "męski".

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies