Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ElzbietaFranka 22:20, 03 paź 2017

U mnie zawsze dużo owoców mają, nie zauważyłam, a zimą to Ty tu niestrasz bo dziś mi małżonek cudne dwie róże kupił. Niedziele miałam cudowną Elu z moją przyjaciółką ogrodowiskową spacerowałyśmy w Ogrodach Kapiasa. CudnieJutro pokaze więcej zdjęc bo warto tam być jesienią

Przy tej furtce to ty stoisz. Podobna do foty z awatara i tak strzelam.
Ja sobie zdjęć nie robię wręcz nie nawidzę. Jestem bardzo nie fotogieniczna, na zdjęcia swoje nie moge patrzeć. Jak to jest, że jeden ładnie wygląda a drugi jak maszkara. Moja córka to kiedy byś jej nie zrobiła zdjęcia zawsze fota jak z żurnala a ja tragedia.

Popatrz jak przyjeżdżam to znam tylko droge Ustroń-Wisła-Szczyrk.
W przyszłym roku pojadę zobaczyć.
My tutaj tez mamy piękny ogród w Powsinie, jak kwitną wiosną azalie i rododendrony to pół Warszawy i nie tylko się zjeżdża. Do Powsina można chodzić co tydzień i zawsze cos innego kwitni.
danuta_szwajcer 22:58, 03 paź 2017

marba napisał(a)
Z ogromną przyjemnością, Danusiu.

marba 23:03, 03 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Też się cieszę.
danuta_szwajcer 23:08, 03 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie zawsze dużo owoców mają, nie zauważyłam, a zimą to Ty tu niestrasz bo dziś mi małżonek cudne dwie róże kupił. Niedziele miałam cudowną Elu z moją przyjaciółką ogrodowiskową spacerowałyśmy w Ogrodach Kapiasa. CudnieJutro pokaze więcej zdjęc bo warto tam być jesienią

Przy tej furtce to ty stoisz. Podobna do foty z awatara i tak strzelam.
Ja sobie zdjęć nie robię wręcz nie nawidzę. Jestem bardzo nie fotogieniczna, na zdjęcia swoje nie moge patrzeć. Jak to jest, że jeden ładnie wygląda a drugi jak maszkara. Moja córka to kiedy byś jej nie zrobiła zdjęcia zawsze fota jak z żurnala a ja tragedia.

Popatrz jak przyjeżdżam to znam tylko droge Ustroń-Wisła-Szczyrk.
W przyszłym roku pojadę zobaczyć.
My tutaj tez mamy piękny ogród w Powsinie, jak kwitną wiosną azalie i rododendrony to pół Warszawy i nie tylko się zjeżdża. Do Powsina można chodzić co tydzień i zawsze cos innego kwitni.

Tak to ja Elu Kręcona czupryna to ja No miałam okazje na zdjęcia a pamiątki lubie, nie zastanawiam się czy fotogeniczna czy nie, w sumie to ważne jest miejsce, tło. Miejsc kwitnących rododenronów w pobliżu mam wiele, chociażby po czeskiej stronie. Ogród polecam i wart zobaczenia. No i zawsze można takie fotki: Elu czy to jest może choina kanadyjska?? Bo metasekwoja to nie jest.
ElzbietaFranka 08:53, 04 paź 2017

Moze tez tak podejde do zdjec. Czlowiek sie cyka zawsze na tle czegos to tlo ma dobrze wygladac a nie istota na jego tle.

Na mostku gdzie stoisz to duze drzewo to metasekwoja. Charakterystyczny pien kora takie zadziory i pedy z niego wyrastajace do gory wyprostowane. Prxyrosty lekko zwisajace.

Trawa cukrowa ktora mialam bardzo ekspansywna trzy kosze korzenia wykopalam tym razem posadzilam ja w donicy i zadolowałam obok niej rosnie maly krzak choiny kanadyjskiej tak mi sie wydaje po zblizeniu.

Po jewej stronie na zdjeciu o to pytasz? Wyglada na choine w sloncu ksztalt i galazki opuszczone do dolu przyrosty tak samo. Jest gesta pewnie strzyzona.

Rownie moze to byc deren, ale derenia znasz tak to dla mnie wyglada na focie.

ElzbietaFranka 08:53, 04 paź 2017

Mam metasekwoje zaraz sprawdze, czy mam foty w tablecie.

To jest choina kanadyjska obok nuthajskiego. Na tej focie po lewej wyzej jest kawalek sekwoi.
danuta_szwajcer 09:04, 04 paź 2017

Moze tez tak podejde do zdjec. Czlowiek sie cyka zawsze na tle czegos to tlo ma dobrze wygladac a nie istota na jego tle.

Na mostku gdzie stoisz to duze drzewo to metasekwoja. Charakterystyczny pien kora takie zadziory i pedy z niego wyrastajace do gory wyprostowane. Prxyrosty lekko zwisajace.

Trawa cukrowa ktora mialam bardzo ekspansywna trzy kosze korzenia wykopalam tym razem posadzilam ja w donicy i zadolowałam obok niej rosnie maly krzak choiny kanadyjskiej tak mi sie wydaje po zblizeniu.

Po jewej stronie na zdjeciu o to pytasz? Wyglada na choine w sloncu ksztalt i galazki opuszczone do dolu przyrosty tak samo. Jest gesta pewnie strzyzona.

Rownie moze to byc deren, ale derenia znasz tak to dla mnie wyglada na focie.

Tak Elu pytałam o to z prawej strony, dereń pagodowy chyba jest za nim. Tylko, że choina ma cienkie dosyć igły a te są bardziej grube no i jasny kolor, piękne te drzewko było. Na większości są tabliczki a na tym nie było, zapewne zwiedzającym przeszkadzało Może uda mi się dzisiaj zrobić zdjęcia róż, które nabyłam echhh te chciejstwa Pozdrawiam
ElzbietaFranka 09:19, 04 paź 2017

Danusiu rozne sa choiny tez zalezy gdzie rosna. Nie wszystkie maja cienkie i krotkie igly mam rozne. Szkoda ze nie zrobilas z bliska igiel. Rozszyfruje w przyszlym roku, albo moze ty pojedziesz wczesniej.
Derenie pagodowe ladne ale u mnie za ostra zima aby sie ostaly. ŚLask to dla mnie poludnie Europy. A dla Wlochow to pólnoc.
danuta_szwajcer 09:22, 04 paź 2017

Mam metasekwoje zaraz sprawdze, czy mam foty w tablecie.

To jest choina kanadyjska obok nuthajskiego. Na tej focie po lewej wyzej jest kawalek sekwoi.

Jak zobaczysz wieczorem zdejme fote.

Ale ja wiem jak wygląda metasekwoja, zresztą tam ich jest kilka i starych i młodych, choiny też znam ale ta na moim zdjęciu ma troche inny kolor i grubość tych igieł no i pokrojem bardziej mi to na choine wygląda. Jak lubisz derenie to koniecznie jedz tam jak będą kwitły bo jest ich tam kilka, tak jak i róż i aleja powojników, no i zaraz też mozesz kupić)
sylwia_slomc... 09:40, 04 paź 2017

Ale Was fajnie zobaczyć, pogoda jak marzenie , a widoki fiu fiu