Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie z różAnką :D 22:13, 15 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Jankosia w sumie to nic rozplenicom nie dałam. posadzone w ziemie kiedyś przygotowywaną pod róże może dlatego tak bujły..? na tej rabacie koło tarasu wogole bardzo szybko przybierają trawy
[img

Anuszka, cudne to połączenie. Im częściej widzę te trawki tym większą mam ochotę na nie.
Już nawet knuję plan gdzie i z czym je posadzę

To hamelnki? Dobrze doczytałam? Który sezon je masz u siebie?

Też już rozpoczęłam kominkowy sezon.Jakoś tak nieprzyjemnie wieczorami.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:09, 15 wrz 2017

Do góry
anek napisał(a)
Powiedz mi Aniu, bo widziałam u Ciebie milin, czy wędruje Ci korzeniami, bo doszły mnie takie słuchy, ze lubi chodzic po ogrodzie i nie wiem co mam robić, bo mam dwie sadzonki.

Mój milin był trzykrotnie przesadzany.Teraz od kilku lat rośnie prowadzony przy wielkim palu.Podwiązuje i tak dużo mniej miejsca zajmuje i fajniej wygląda.Tylko obok jakiś odrost zrobił, to wykopałam dla znajomych sadzonkę.Może za jakis czas znowu wyjdzie to znowu komus dam.a tak wokół i tak trawa , i kosi sie to nie widzę.
Jeżówka Eccentric pięknieje

róża Elmshorn szykuje się do ponownego drugiego cudnego kwitnienia.I zazwyczaj kwitnie do przymrozków
Moja działka na Dębowym Lesie 22:06, 15 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Basiu, witaj!
I bardzo ci dziękuję za te pochlebne słowa.
chyba ze 200 metrów mam do wody.Gdyby nie lasek, to widok z pięterka miałabym na kawałek zalewu i zachody słońca.A tak muszę na około chodzić alejką .
LO

Ale macie fajnie z tym jeziorem. Zazdroszczę.
Ogród pod Górą 22:02, 15 wrz 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Moje dzisiejsze zdobycze

Smakowite zakupy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 15 wrz 2017

Do góry
Łąka skoszona

te z trasy do ogrodu, niebo mnie zachwyciło

Wśród brzóz i dębów 22:00, 15 wrz 2017

Do góry
Takiego podgrzybka znalazłam dziś w brzozowej alejce. Bez robaczków! Dorzucę jutro do krupniku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:59, 15 wrz 2017

Do góry
Wczoraj Tatry od nas było widać

A tak Szmaragdowa wygląda jesienią

Ogród z wilkiem zamkn. 21:54, 15 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)
Madziu rozumiem Twój niepokój, powrotu do zdrowia dla Mamy życzę a Tobie spokoju :*

Przy warzywniku jeśli chcesz dać wzdłuż rabatkę to nie wiem czy ze ścieżką z krawężników nie byłoby już za dużo wszystkiego ? Obawiam się, ze tak.
Buksy posadzone ? Ja dziś nic właściwie nie zrobiłam chociaż ładnie się wypogodziło po południu

Buksy nadal nie .....ale rozwaliłam ochydny kompostownik ,spaliłam dechy ,przy okazji ugotowałam na ogniu zupę ,przesadziłam jeżynę i winogrona , pomalowałam 2 kratki pergoli z drugiej strony i musiałam zbierać się na nockę do pracy

Tu trochę widać brak kompostownika zrobię go gdzieś bardziej schowany ....może przy drzewie do kominka

Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 15 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Śliczne migawki ogrodowe Hortensja obsypana kwieciem i deszcz jej nie straszny - w ogóle się po nim nie pokłada - super

Dziękuję ci za miłe słowa.Kilka hortek jest już ładnych w krzaczkach i ukwieconych.A kilka jeszcze młodych i mizernych. Ale to nic, co roku będą piękniejsze
Mam jedną co własnie się pokłada, i bez deszczu,ale nie wiem co to za jedna dama.

Róża Deep Impression

Gipsówka , kilka lat temu kupiona jako mała sadzonka. Dobrze rośnie i zimuje.Ale odmiany nie znam.
Przycięta po kwitnieniu też kwitnie ponownie.Mniej .ale kwiatuszki delikatne, koronkowe, piękne
Wśród brzóz i dębów 21:52, 15 wrz 2017

Do góry
Aniu, wiosną wsadzam do małych doniczek nasiona (są dość duże), a kiedy wyrosną, po majowych przymrozkach wysadzam do gruntu. I już. W przyszłym roku posadzę fioletowe, kupiłam już.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:47, 15 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Jak kolorowo u Ciebie! Śliczny domek, barwny ogród, a ten widok na jezioro-przecudny! Daleko macie do tego jeziora?

Basiu, witaj!
I bardzo ci dziękuję za te pochlebne słowa.
chyba ze 200 metrów mam do wody.Gdyby nie lasek, to widok z pięterka miałabym na kawałek zalewu i zachody słońca.A tak muszę na około chodzić alejką .
LO
Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 15 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A u mnie dziś zimno. W polarku chodzę z kapturem na głowie bo wieje. W nocy padało.

Asiu, to ja nie miałam tak źle .W sweterku rano do pracy i popołudni, wieczorem wręcz w rozpiętym szłam do domu.Ale już nie rześkie powietrze było i przyjemne

Szałwia w ponownym kwitnieniu,Już dużo mniejszym niż letnim

Leonardo da Vinci
Moja działka na Dębowym Lesie 21:37, 15 wrz 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Widoczek z tarasu masz super jak i cały ogród

U mnie pogoda zmienna przedwczoraj zimno jak diabli i deszcz, wczoraj upał za to w nocy lało jak z cebra i wiatr był okrutny z balkonu musiałam ewakuować leżak i konewki bo fruwało wszystko spadnięta doniczka połamała mi pelargonie Jedyny pożytek z tego taki, że podlewać nie trzeba.
A dzisiaj, że tak powiem rześko,słonko świeci i wieje, pogoda zwariowana jeden dzień jesiennie listopadowo drugi środek lata

A u mnie wczoraj upał.Rano widziałam deko zroszony chodnik.Ale i słońce od rana.I zaraz jakiekolwiek namiastki deszczu zniknęły.Ale dziś już chłodniej było,Bez upałów,Ale nie zimno.W sweterku do pracy i pracy tak samo w rozpiętym szłam.Przyjemnie .
Ja już naprawdę nie pamiętam , kiedy u mnie lało .
Oj to trochę zamieszania miałaś z tym deszczem. Chciałąbym,żeby jutro pogoda była znośna.Bo sporo mam do zrobienia na działce.

Nie pamiętam co to za trawka.Siana w ubiegłym roku z nasion.
W tym roku podzieliłam ja na dwie części i posadziłam w dwa rożne miejsca .

Hortensja bukietowa Limelight - szybko rośnie przyrasta.chyba każdy ją lubi , prawda ??
Ogród zapracowanej mamuśki 21:35, 15 wrz 2017

Do góry
Trochę różanych zdjęć tutaj miały być China Girl, ale ich nie było , kiedy kupowałam różyczki
to wzięłam co mieli
widok ogólny na rabatę

i zbliżenie Lion Rose

Schlos.... coś tam {nie chce mi się szukać)
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:33, 15 wrz 2017

Do góry
Z kolei u mrokasi dziś czytałam o wyższości bluszczu tróklapowego nad pięcioklapowym. Zdecydowanie odradzam ten drugi. Od wielu lat staramy się wyrugować go do końca i wciąż to nam się nie udaje. Wciąż odrasta to tu to tam.
Takie kłębowisko usuwaliśmy w 2009r

przy okazji odzyskaliśmy kilka skarbów

Rok wcześniej na chwilę przed wielką demolką ściana bluszczu prezentowała się tak

Ogród niby nowoczesny ale... 21:31, 15 wrz 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
No i oto chodzilo, Madzia nie mam ci pokazywac, same chwasty i postepu prac brak. Wole u Was poogladac.
Pieknie jak zwykle

u mnie postępu pracy też brak...nastawiam się na jutro...moze się uda
buziaki!

Moje małe wielkie marzenie 21:31, 15 wrz 2017

Do góry
Toszka, rabata begoniowa jest od frontu, ta przerabiana z tyłu domu- po przeciwnej stronie.
Wkleję fotke całej działki z ,,lotu ptaka"
Tam gdzie ta krecha żółta tam jest ta rabatka.

Cis mniejszy ma 55 cm wysokości do podstawy kulki i śr kulki ok 35 cm, można pieniek wyżej poprowadzić.
Pieniek większego ma 65 cm i ok 48 cm średnicy kula.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 15 wrz 2017

Do góry
Tawułki posadzone koło wiatraka i oczywiście każda od razu podzielona na dwa

i okazyjnie taki świerczek szczepiony kupiony

tu został posadzony

zauważyliście ptaszki???

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:27, 15 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Wpadam ze zdjęciami z końca sierpnia bo o mnie zapomnicie

nowych nie ma bo ...aparat zepsuty a komórkę utopiłam w kiblu...komputer też raczej na złom jak sie zawieszal tak się zawiesza,naprawa nie pomogła ...trzeba jechać po laptopa..korzystam z lapka "sąsiadów".z gory

Basiu piękne widoki ogrodowe aż zazdroszczę u mnie nawałnica hortensje połamała nie ma na czym oka zawiesić u Ciebie za to cudnie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:24, 15 wrz 2017

Do góry

i przycieta lawenda...dziś juz zielona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies