Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 15:42, 10 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ładnie wygląda, ale chyba trochę czasochłonne. Ja lubię klasyczne plastikowe znaczniki. Już z większości zmazałam literki z poprzedniego roku.
Tu chyba na forum robił ktoś z białych butelek po mleku - masz od razu sztywne. Nie trzeba już laminować.

Asiu, aż tak dużo nakładu pracy nie wymagają. Kiedyś zrobiłam je podczas oglądania filmu Fakt, wykonanie trochę od czapy, bo po wydrukowaniu kartek wycinałam strzałki "jak leci". Podobnie po laminowaniu. Nie przykładałam się za bardzo, dlatego jedne są szersze, inne cieńsze No i krzywe Ale fantastycznie spełniają swoją funkcję. Praktycznie wykonujesz je raz w życiu - te same znaczniki służą dłuuuuuuugie lata. Kompletnie nie niszczeją.
Niszczeją wydrukowane na kolorowym papierze, ale o tym pisałam wyżej.

Przed chwilą zrobiłam zdjęcie znacznikom sprzed ok. 10. lat. Mimo corocznego używania wyglądają tak samo, jak w momencie ich wykonania.

Ważne, żeby wycinając zalaminowaną strzałkę pozostawić margines laminatu (nie docinać równo z wyciętą strzałką z papieru). Widać to na zdjęciu.

Ogród z koniczynką 15:42, 10 sty 2024

Do góry
Z chęci urzeczywistnienia zamiaru odnowy biologicznej, fizycznej i psychicznej chcemy z eM wybrać się na jakieś "spanie", znaczy nie na spanie... lecz na spa...czyt. "balety wodne", pływanie - po warszawsku, masaże i jeszcze nie wiadomo co?...w pakiecie.
A więc w celu, uniknięcia kompromitacji w występowaniu w przyciasnych "kaściumach" kąpielowych, należało udać się na zakupy nowych...w odpowiednich rozmiarach... Wspomniałam eM by wybrał sobie "kaścium" z optymalną gumką, która nie spowoduje u niego wytrzeszczu oczu... natomiast ja zakupiłam sobie "kaścium" w wyszczuplającym kolorze (wiadomo jakim), zaznaczam, mam sylwetkę B czyli brzuszkowatą. Musiałam doszyć sobie malutką czerwoną kokardkę, tak przezornie, by mnie nikt nie zauroczył oraz, żeby na widok mojej sylwetki B nikt nie spadł z trampoliny...

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:37, 10 sty 2024

Do góry

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:32, 10 sty 2024

Do góry
Szkoda ,że nie ma śniegu

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:24, 10 sty 2024

Do góry
Udało mi się dziś być w domu jak jeszcze nie zaszło słońce i kilka szybkich zdjęć popełniłam

W ogrodzie bałagan ,walaja się liście ,porozwiewane kwiatostany hortensji. Może jak mrozy trochę ustąpią uda się z grubsza posprzątać.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:17, 10 sty 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Nasiona z Bialorusi w tym sezonie testujemy

Jej!

Ciekawe zakupy. Pomidorki „cytrynki” też będę mieć w tym roku po raz pierwszy.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:54, 10 sty 2024

Do góry
Czas przygotować się do sezonu - wydrukować znaczniki, okleić doniczki dla pomidorów. Spróbuje metodą Muszelki. Oto ona:
Muszelka napisał(a)

Patrycjo, używam znaczników w warzywniku. Mam od lat sprawdzony sposób. Wydrukowałam na białym papierze (drukarką laserową) nazwy warzyw i ziół, wycięłam je w kształt strzałki, zafoliowałam i ponownie wycięłam w kształt strzałki. Nic, kompletnie nic nie dzieje się z nimi od co najmniej 10. lat. Ani słońce, ani deszcz, ani śnieg ich nie uszkadza.

Kiedyś, gdy rozmnażałam wiele różnych odmian hortensji, to wykonałam dla nich podobne znaczniki.

Piszę o tym, bo może skorzystasz z pomysłu, (choćby tylko w warzywniku)

Edit: Przed chwilą zrobiłam zdjęcia (potem usunę), jak te znaczniki wyglądają:

Natomiast nie polecam drukować ich na kolorowym papierze, bo po kilku latach część znacznika umieszczonego nad ziemią traci kolor (papier, nie druk). Niżej moje pierwsze znaczniki, sprzed ok. 20.lat.

Ogród w malinówkach 23:34, 09 sty 2024

Do góry
Taki mam teraz widok z salonu, trochę bardziej w prawo jest szkaradny budynek gospodarczy.

Widać, że śniegu jak na lekarstwo

Z pozytywów: na wprost będzie brzozowa, na lewo miskantowo-hortensjowa
Ogród długi 16:34, 09 sty 2024

Do góry
Dziewczyny, dziękuję wszystkim za odwiedziny i mile slowa

Witam Was w nowym roku i zostawiam kilka zdjęć mojego ogródka w zimowej odsłonie ku pamięci

Ps Lidka ambrowca widać koło donicy, mam nadzieję, że się przyjmie.
Zielony Chram 16:29, 09 sty 2024

Do góry
Darecka napisał(a)
Przypomnę post z 3 grudnia, bo bardzo na temat był

Kiedy zdarza nam się być w większym rodzinnym gronie w jakimś centrum handlowym, to cała rodzina już wie, że jeśli się tam zagubię, to są tylko dwa działy, w których można mnie znaleźć. Jeden to "Ogród", a drugi "Elektronarzędzia". Tylko w nich czuję drganie serca i wewnętrzną radość.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:05, 09 sty 2024

Do góry
Prąd mam na działce, jupi!

Ogród Muszelki 10:54, 09 sty 2024

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:49, 09 sty 2024

Do góry

Mam nadzieję, że futerko na magnoliowych pąkach osłania je przed mrozem.

Warzywnik śpi. Jeszcze 3 miesiące. Wytrzymam.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:44, 09 sty 2024

Do góry
Przed mrozami udało mi się zrobić porządki na froncie. Jutro odbiorą 4 wory miskantowo-rozplenicowej słomy. Nie wrzucam jej do kompostownika, bo długo się rozkłada, a kompostownik mam w sumie niewielki. Wrzucam do niego ścięte kwiatostany hortensji. Jeśli mrozy nieco zelżeją, to zabiorę się za porządki na pozostałych rabatach. Do kolejnej wywózki odpadów bio mam 2 tygodnie. Spieszyć się nie muszę.

Choć trawa skryła się pod śniegiem, to i tak widać zarys rabat i ścieżek komunikacyjnych.

Ogród Muszelki 10:43, 09 sty 2024

Do góry
Mój sznaucerek podczas wschodu słońca miał hamletowski dylemat

Spełnianie marzeń - ogród czas start 10:39, 09 sty 2024

Do góry
U nas doszło do -21, dobrze że leżą zaspy śniegu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:36, 09 sty 2024

Do góry
Alija napisał(a)
Haniu, życzę Ci dobrego roku.

Dziękuję! Mam nadzieję, że taki będzie.

Dzisiejsza noc była bardzo mroźna. Na termometrze aż -16 stopni. Od jutra ma być nieco cieplej.

Rododendrony sprytnie zwinęły listki.

Ptaki dostały podwójną porcję karmy oraz orzechy. Mnóstwo ich uwija się przy karmnikach. Dobrze, że są w ogrodzie zimozieloności. Między ich gałązkami jest ptakom trochę cieplej.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:32, 09 sty 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Wysiane, na zbiorniku na wodę w kotłowni - najcieplejszym miejscu w domu

Niewątpliwie możesz ubrać zieloną koszulkę Lidera Warzywnego!

Możesz napisać, z jakiej firmy kupujesz podłoże do wysiewu? Masz jakąś niezawodną?

Ja zwykle korzystam z Aury. Zastanawiam się, czy warto zmienić na inną, jeszcze lepszą...
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:17, 09 sty 2024

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:04, 09 sty 2024

Do góry
[ Coś mi komp szaleje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies