Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 13:53, 02 lip 2024

Dorota321 napisał(a)
Pięknie, kolorowo i czyściutko, masz bardzo zadbany Elu ogród. Dużo już Ci kwiatów kwitnie. Ja się zastanawiam co u mnie będzie za dwa tygodnie kwitło, bo mam wrażenie, że wszystko zdąży przekwitnąć.

Dorotko czystość traktuje z przymrużeniem oka. Każda z nas ma takie zakątki gdzie fot nie robi. Przez te 2 dni przycinania Tui nic w ogrodzie nie zrobiłam. Podlewałam i poradziłam Rumianke którą dostałam od Zaworki.

U mnie kwiaty giną przy tylu arach.

Mam miejsce pod drzewami gdzie nic nie różnią aż się prosi aby tam zieleni posadzić więc posadziłam. Myślę, że Rumianka będzie dobrym wyborem.

Przecież dopiero następuje rozkwit kwiatów po co te zastanowienia i obawy.
Tyle kwiecia masz i się zastanawiasz. Znając ciebie to nazrywasz na łące i do wazonie wstawisz i będzie kwiatów w bród.
ElzbietaFranka 14:02, 02 lip 2024

Zapomniałam jeszcze pokazać panoramę

Świerki po prawej oddzielają część przy domu a za świerkami jest trawnik, rondel z trawami Memory i rabata kwiatowa z różami Bonica. Na choryxoncie chmury z których deszczu nie było.

Sylvatika 17:13, 02 lip 2024

Elu
Masz piękne rabaty z drzewami w tle zazdroszczę tej powierzchni ogrodu - można posadzić WSZYSTKO

ale 250 tui - no szok ile to roboty

ja się cisnę na małej działeczce
też mam te rudbekie niskie - rosną u mnie na najgorszym miejscu -a wyglądają po prostu bezbłędnie- bardzo je lubię, choć miałam mieć ogród w kolorach rózu-bieli-błekitów

pozdrawiam serdecznie
S.
ElzbietaFranka 18:40, 02 lip 2024

Sylvatika napisał(a)
Elu
Masz piękne rabaty z drzewami w tle zazdroszczę tej powierzchni ogrodu - można posadzić WSZYSTKO

ale 250 tui - no szok ile to roboty

ja się cisnę na małej działeczce
też mam te rudbekie niskie - rosną u mnie na najgorszym miejscu -a wyglądają po prostu bezbłędnie- bardzo je lubię, choć miałam mieć ogród w kolorach rózu-bieli-błekitów

pozdrawiam serdecznie
S.

Areału mam sporo, ale zwielokrotniona praca. To fakt, najgorzej jest jak człowiek nie ma miejsca i wciska rośliny a później przesądza.

Rudbekie kupiłam maleńka ledwo zipiaca posadziłam ja na skalniaku między dwa duże kamienie. Widocznie było jak tam bardzo dobrze rosła wszerz i trzeba było dzielić. Mam 4 kępy tej rudbekii.

Posadziłam tuje bo tylko ona szybko rośnie. Musiałam zatrzymać wiatr z każdej strony. Nasadzilam też sosen które też trochę hamowały wiatr. Teraz sosny są wysokie sądzę pecherznice między drzewami jeden szpaler.
Zastanawiam się czy nie posadzić jeszcze trochę bukow

Dziękuje za odwiedziny
ElzbietaFranka 20:00, 02 lip 2024

Powtorka
ElzbietaFranka 20:01, 02 lip 2024

Powtorka
Monika83 21:14, 02 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Zapomniałam jeszcze pokazać panoramę

Świerki po prawej oddzielają część przy domu a za świerkami jest trawnik, rondel z trawami Memory i rabata kwiatowa z różami Bonica. Na choryxoncie chmury z których deszczu nie było.

Elu piękna panorama ogrodu❤️ i cudnie zakwitła twoja ogrodówka trójkolorowa i spory krzak zniej się zrobił.
Wafel 21:25, 02 lip 2024

Piękne drzewa! Co za zielona panorama, aż miło popatrzeć
GorAna 21:33, 02 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Cd

Same piękności
Elu piszesz o miejscach, które nie są fotogeniczne
Mam tych miejsc w ogrodzie w tym roku całkiem sporo. Najpierw susza próba wykopywania tulipanów, przy których zmarnowałam całą moc bylin. Potem upały, a chwastom w to graj
Może do końca lata się uporam
Pozdrawiam serdecznie
ElzbietaFranka 22:13, 02 lip 2024

Wafel napisał(a)
Piękne drzewa! Co za zielona panorama, aż miło popatrzeć

Asiu dziękuję. Zmieniłaś awatara i nie mogę się przyzwyczaić.