Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogródek Iwony 21:38, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, dziś był u nas Oli M, wpadł po pracy po roślinki. Wyobraź sobie, jak mój e-Muś oprowadzał go po moich rabatkach, niby z wyrzutem, że cały ogród przerabiam Wszystko pokazywał, Oli mąż opowiadał, że jego żona ma tak samo. Ale jaka duma z nich pałała, to było niesamowite. Mój M opowiadał niby tak w stylu, że sobie wymyślam w tym ogrodzie, a potrafił o każdym detalu opowiadać i o tym, jak żurawki dzieliliśmy, jak ja murowałam, on tylko bloczki betonowe mi ustawił, bo ciężkie ... Duma ich rozpierała, jak o żonach opowiadali. Fajne spotkanko.

Az miło się czyta; a metamorfoza super wyszła, przekaż gratulacje mężowi, że Ci te bloczki tak fajnie podawał
Moja codzienność - ogród Oli 19:53, 16 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Czekam dzisiaj na słońca, bo mnie już depresaj ogarnia przez te braki słoneczka. Ale zaglądając z rana na fotki, zaraz lepiej się człowiekowi robi.
Pozdrawiam

ojej jak miło na sercu buziolki
Kosolkowa Pasja 11:13, 16 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Ola prosze o identyfikację

Danuś, to perovskia i bonica
Ogród z łezką 11:07, 16 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Współczuję problemu z różyczkami. Mam nadzieję, że to nic poważnego i dalej nie będzie postępować.

Jak się trochę ogarnę, to będę Cię prosic o radę odnośnie różyczki w białym odcieniu. Ale muszę najpierw doczytać, bo na razie nie mam typów. Na chwilę obecna myśle o My girl, ale bedę jeszcze szperać?

Pozdrawiam

Zupełnie nie wiem co im jest...na ziemi kompostowej rosną, co roku dosypywana z kopczyków...jak słabą ziemię na początku miały zdrowe były..

My Girl ładna róża, obficie kwitnie, rozetkowe kwiaty, nie pachną praktycznie. Ze mnie znawca róż jak z koziej d... trąba...mam tylko dwie takie do białych zbliżone (nie są czysto białe). To właśnie ta i Chopiny. My Girl ma teraz początki plamistości, Chopinek zaczyna z mączniakiem prawdziwym...doprawdy nie wiem która lepsza...

Ja też pozdrawiam
Kosolkowa Pasja 10:57, 16 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Misiaki

I moje ulubione na koniec:

Ola prosze o identyfikację
Kosolkowa Pasja 09:21, 16 wrz 2014

Do góry
Witaj Oluś. Dobrze, że już jesteś. Brakowało mi Ciebie
Postawić trawkę nad i... 07:18, 16 wrz 2014

Do góry
Już myślałam, że jakiś nowy wątek
Fajny tytuł,teraz rzeczywiście tylko dopieszczać. Pozdrawiam
Ogródek Iwony 07:15, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Danusiu, ja się tylko martwię, ze ona za wielka będzie. W ogrodzie z lustrem po dwóch latach jest busz.

Wtedy przesadzisz/rozsadzisz
Ogródek Iwony 07:14, 16 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Ślicznie,aż niemozliwe jak taka trawka może całkowicie zmienić obraz i nadać lekkości.

Pozdrawiam

Danusiu, ja się tylko martwię, ze ona za wielka będzie. W ogrodzie z lustrem po dwóch latach jest busz.
Dwa światy 07:05, 16 wrz 2014

Do góry
hania napisał(a)
jesiennie....?

pozdrawiam

Piękne obrazy jesieni, aż miło się ogląda
Do raju daleko - u Ewy 06:55, 16 wrz 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Byłam dziś w insekcie. Dokupiłam cebulki tulipanów:
2 paczki Exotic Emperor
1 paczkę Queen of Night
5 cebulek czosnek Gladiator

No to będziemy miec tak samo
Ogródek Iwony 06:50, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ślicznie,aż niemozliwe jak taka trawka może całkowicie zmienić obraz i nadać lekkości.

Pozdrawiam
Ogródek Iwony 20:59, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Czekam na zdjęcia porównawcze:

Pozdrawiam

Danusiu, postaram się coś przygotować za kilka dni. Dziś mam tylko chwilkę, a jutro trudny dzień w pracy
Moja "przyziemna" :) pasja 20:57, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Pokaż zdjęcia, przy takiej ilości ja bym u Kapiasa reklamowała.
Moja pierwszą wymienili bez problemu, ale jak się okazuje, że też na jakąś marną

Danusiu, ja swoje sadziłam chyba w kwietniu i wszystko wydawało się być z nimi ok. Miały bardzo zbitą bryłę korzeniową i wydawały się trochę z tego powodu mniej odżywione, rosły długo w doniczkach. W gruncie pięknie mi ruszyły i niektóre przyrosty miały nawet po 40cm. Dopiero pod koniec sierpnia coś zaczęło się dziać.
Nie wierzę, że po takim czasie przyjęliby mi reklamację na tyle sztuk. Pewnie "byłoby to z powodu zależnego ode mnie".
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:10, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Napisz proszę, czy przycinasz nidiformis, jezeli tak to kiedy i czy on u Ciebie choruje?

Nie przycinam go na razie. Nie jest jeszcze zbyt duży i tego nie wymaga.
Problemów z chorobami też nie mam. Opryskuję tylko raz na jakiś czas na przędziorki.
Ogród, który ciągle zmieniam 19:55, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Jagódko, pięknie.
Ta ściana drzew to jeszcze wszytko na twojej działce, czy krajobraz zapożyczony tez dochodzi.
Kombinuję co u mnie na końcu działki, musze mężowi pokazać.

Jakbys nie miała nic przeciwko, to wklej mi te dwa zdjęcia u mnie

Pozdawiam. Mam nadzieje,że ze zdrówkiem już ok.

Danusiu wkleiłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:15, 15 wrz 2014

Do góry
Marzenko jesteś mistrzynią w znajdywaniu miejsca dla roślinek. Czy możesz coś poradzić jak obsadzić moją rabatkę. U mnie na str 85. Wiem, ze zarobiona jesteś ale może uda Ci się zerknąć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:18, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Chciałabym widzieć to zdjęcie jak siedzisz

w akcji nie jedno widziałam, ale siedzenie....nie przeoczyłabym
Mój kawałek planety 16:05, 15 wrz 2014

Do góry
Kasia wklejam Ci u mnie jak to wygląda. Sadzone 1 m od ogrodzenia, tam gdzie trzymam miarę to 60 cm. Choiny sadzone w zeszłym roku
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:00, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Ja Ci kupię i poślę jakbyś coś chciała

Dzięki Danusia- na Ciebie zawsze można liczyć. Mój M. ma juz chyba uczulenie na cebule- kwiatowe szczególnie-. Więc nie drażnić lwa. Ja też sie boję gdzie ja znajdę miejsce na posadzenie tego wszystkiego. To znaczy miejsce bym miała ale tylko dużo miejsca jest w warzywniku ale tam pójda chyba tulipany żółte i czerwone te z tamtego roku. A tu przy domu chciałabym mieć te które kupiłam teraz bo to był w miarę świadomy wybór i mam nadzieję, że będą dopasowane kolorystycznie. Ale jeszcze raz dzięki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies