Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:33, 15 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, rzeczywiście zaopatrzyłaś się pięknie we wszystkie cebulki. Nie zadroszczę Ci sadzenia, ale wiosną będę zazdrościć kwiatów Ja chcę teraz dokupić tylko te Exotic Emperor, bo wszyscy tak zachwalają. Zrobiłam chyba pierwsza zakupy cebulkowe, ale sugerowałam się tylko wyglądem kwiatów. A teraz naczytałam się o długości kwitnienia i muszę coś dokupić. Taka ze mnie ogrodniczka

Ewa kupuj, kupuj będziemy razem podziwiać na wiosnę. Podobno od dzisiaj w L. nowa dostawa cebul. Może będą te co Ciebie interesują. Ja mam już zakaz wstępu do sklepów gdzie sprzedają cebulowe
Gocha 15:40, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
No masz! Pojechałaś na targ i nie wzięłaś mnie ze sobą? Buuu...
Kesz limitowany ostatnio ale choć dla ucieszenia oczu pojechałabym...

Sylwia nie dałoby rady Ciebie zabrać bo ja jechałam jeszcze wcześniej na Ruską na targ po warzywa i w tempie ekspresowym pod zamek bo miał mi facet przywieżć Sliwy Nigry 2 szt. I tylko się wpieniłam - wjechałam , zapłaciłam za parking bo łapali , poszłam do faceta a on oczywiście po raz kolejny zapomniał zabrać drzewka dla mnie- myślałam, że coś mu zrobię. Ja mam posadzone od niego 3 szt. Śliwy i wszystkie były kupowane pojedynczo bo tak przywoził. Więc wpadłam na targ i jeszcze szybciej wypadłam z niego. Musiałam jeszcze zrobić zakupy na grilla dla mojego syna starszego bo organizował dla ludzi ze szkoły. Więc wszystko na wariackich papierach było. Jeszcze się jakoś umówimy. Ucz się w tym tygodniu.
Gocha 15:42, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Becia, w Kijanach byłam w trzech szkółkach, w Łuszczowie to chyba filia jednej z tych co w Kijanach jest

A ja w tamtych okolicach nie byłam w żadnej szkółce. Ale chyba muszę zakupy roślinkowe zostawić na wiosnę bo teraz nie ma kasy i nie ma gdzie ich sadzić. Mogę tylko komuś potowarzyszyć i popatrzeć się i powzdychać.
SylwiaKa 15:43, 15 wrz 2014

Eeeee... ja swoim autem - tak na krzywy ryj to bym się nie pchała
A wkręcić się chciałam bo i tak jeździłam do miasta jeździłam po zakupy

P.S. Uczę się - przysięgam Ci ale już mnie płacz ogarnia Więc w przerwach regeneracyjnych wiadomości sprawdzam...
bdan 15:48, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Ja mam już zakaz wstępu do sklepów gdzie sprzedają cebulowe

Ja Ci kupię i poślę jakbyś coś chciała
SylwiaKa 15:49, 15 wrz 2014

bdan napisał(a)

Danusia - uśmiałam się do łez normalnie!
A teraz wracam do czytania KSH
Gocha 15:54, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Eeeee... ja swoim autem - tak na krzywy ryj to bym się nie pchała
A wkręcić się chciałam bo i tak jeździłam do miasta jeździłam po zakupy

P.S. Uczę się - przysięgam Ci ale już mnie płacz ogarnia Więc w przerwach regeneracyjnych wiadomości sprawdzam...

No nie ja żartowałam z tą nauką- musi być też przerwa od niej to wtedy lepiej wiedza wchodzi do głowy. A co do targu to za tydzień muszę też pojechać bo facet podobno już zapisał, bił się w piersi mocno i nawet dostałam wrzos jako zadośćuczynienie. I powiedział, że za tydzień będzie miał napewno nawet jeżeli ja nie przyjadę. Ale ja muszę juz kupić te drzewa, żeby wykończyć te rabatę przed wikliną. I jeszcze chyba musze tam wsadzić cebule. Stwierdziłam ,że nie wiem kompletnie gdzie ja zmieszczę tyle cebul. Gdybym sadziła bez koszyczków byłoby łatwiej ale te moje koszmarne nornice jak wyczują to mi wszystko zjedzą. A tego nie chcę !!!
Gocha 15:56, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Danusia - uśmiałam się do łez normalnie!
A teraz wracam do czytania KSH

Sylwia a co to jest KSH. Może Kup Sobie Hortensję - żartowałam oczywiście. Jaki to przedmiot ?
SylwiaKa 16:00, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

No nie ja żartowałam z tą nauką- musi być też przerwa od niej to wtedy lepiej wiedza wchodzi do głowy. A co do targu to za tydzień muszę też pojechać bo facet podobno już zapisał, bił się w piersi mocno i nawet dostałam wrzos jako zadośćuczynienie. I powiedział, że za tydzień będzie miał napewno nawet jeżeli ja nie przyjadę. Ale ja muszę juz kupić te drzewa, żeby wykończyć te rabatę przed wikliną. I jeszcze chyba musze tam wsadzić cebule. Stwierdziłam ,że nie wiem kompletnie gdzie ja zmieszczę tyle cebul. Gdybym sadziła bez koszyczków byłoby łatwiej ale te moje koszmarne nornice jak wyczują to mi wszystko zjedzą. A tego nie chcę !!!

Gosia - ja tulipany będę sadzić pierwszy raz w życiu i nawet koszyczków nie mam. Nornice u mnie są na pewno bo w żywopłocie grabowym widziałam tunele - zaczęły mi graby padać i szukałam przyczyny. Muszę więc te koszyczki zakupić.

Facet od roślin przypomina mi "mojego" faceta od roślin, też jak obieca to nie zawsze dotrzyma słowa. Ten mój spod Kurowa jest, nazwisko na literę P - może to ten sam?
Gocha 16:00, 15 wrz 2014

bdan napisał(a)

Dzięki Danusia- na Ciebie zawsze można liczyć. Mój M. ma juz chyba uczulenie na cebule- kwiatowe szczególnie-. Więc nie drażnić lwa. Ja też sie boję gdzie ja znajdę miejsce na posadzenie tego wszystkiego. To znaczy miejsce bym miała ale tylko dużo miejsca jest w warzywniku ale tam pójda chyba tulipany żółte i czerwone te z tamtego roku. A tu przy domu chciałabym mieć te które kupiłam teraz bo to był w miarę świadomy wybór i mam nadzieję, że będą dopasowane kolorystycznie. Ale jeszcze raz dzięki.