Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 11:55, 02 wrz 2017

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 11:52, 02 wrz 2017

Do góry
Kochani Nasi...dziękujemy

Ogród Małej Mi 2017 11:49, 02 wrz 2017

Do góry

Wielkie buziaki ślemy
Słoneczny Ogród 11:47, 02 wrz 2017

Do góry
Tak mi się spodobały te brunery, że muszę postarać się o inne odmiany jeszcze.
Dwa pierwsze zdjęcia to ta sama. Ta jest najpiękniejsza
Ostatnia to będzie pewnie Jack Frost, dostałam w paczce na zamianę za paczkę dalii , która przysłała mi jeszcze Odętki, Akanta, żurawki, orliki, niezapominajki i pierwiosnki. I wszystko się przyjęło, a brunera - jedna sadzonka a urosła wielka i gęsta, pojedynczy liść jest większy jak dłoń

Ogród Małej Mi 2017 11:47, 02 wrz 2017

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 11:45, 02 wrz 2017

Do góry
Nie mam pytań

Zdjęcia Ci wysłałam, masz na interii, bo mam jeszcze inny Twój adres.

Tu Ci też parę wkleję, a co...

a Ty ciągle z tą flachą, druga może lepsza jest

Gunnera - parzeplin 11:38, 02 wrz 2017

Do góry
Stan obecny
Słoneczny Ogród 11:35, 02 wrz 2017

Do góry
Z zagospodarowaniem terenu posuwam się do przodu a nawet do tyłu bo to tył domu
Jest tu plama zieleni, taki gaik brzozowo -sosnowy. Jedna brzoza się przewiesiła i ma pokrój płaczący. Tu na wiosnę posadziłam 3 rodki jeden odpadł. dałam duże odległości żeby miały miejsce się rozrosnąć. Przed nimi posadziłam różne funkie i też dałam im dużo miejsca, żeby każdą kępę było wyraźnie widać.
Tam dalej z lewej strony jest oczko, ale między rodkami a oczkiem jest klon Shirashawy i klon czerwony oraz dwie ketmie.
Acha jeszcze z prawej strony host mam 3 rodzaje Brunery, na razie 3

Słoneczny Ogród 11:24, 02 wrz 2017

Do góry
Wrzesień zaczął się deszczowo i dobrze, bo już tego brakowało.

Mieszkam blisko rzeki Warty, miałam ostatnio przeprawę promową i bardzo wysoko był brzeg koryta rzeki, dosłownie skarpa. Zaczęłam się dziwić, że tak to jeszcze nie widziałam, a przepływałam promem już w tym roku, w tamtym i winnych latach też( to jakieś tam pojęcie mam). Pan pracujący na promie włączył się do rozmowy mówiąc, że stan Warty jest krytyczny.
U nas pada w tym roku ale woda spływa z południa Polski, no a tam przecież suche lato. Stąd ten deficyt.

Dzisiejsze fotki deszczowe.

Ślaz

Maliny- drugie owocowanie się zaczyna

Rozchodniki te powyżej chociaż ciasno to i tak wielkie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:17, 02 wrz 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:14, 02 wrz 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:11, 02 wrz 2017

Do góry
Oto, co dziś znalazłam w ogrodzie...
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:05, 02 wrz 2017

Do góry
Moja pierwsza hortensja ma kilka lat. Zupełnie nie wiem, co to za odmiana. Cieszy mnie, że prawie wcale nie przebarwia się tylko lekko szarzeje. Nie wiem też dlaczego, ale zawsze ma takie dwa piętra. Nawet fajnie to wygląda

Co się stało kwiatom ... 11:02, 02 wrz 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Mirello, nie wiem jak wysoki urośnie u Ciebie, ale jego "mamusia" ma ponad 170cm
Nasionek Kłosowca dostaniesz tyle że będziesz mogła poeksperymentować
Część możesz rzucić bezpośrednio na rabatę, wzruszyć grabkami lekko ziemię aby nasionka się lekko schowały i tyle Drugą część możesz wysiać w marcu do małych doniczek. Kłosowiec nie ma szczególnych wymagań jeśli chodzi o ziemie, rośnie wszędzie i bardzo szybko.

Proszę nie cytować, fotki do usunięcia.

Zacytowałam bo chcę go mieć dla porównania z moim
Zebrinus wygląda super, taki słuszny wzrost mi pasuje ,mam nadzieję że się nie rozejdzie po rabatce,
dziękuję za porady ogrodnicze.
Ogród z wilkiem zamkn. 10:54, 02 wrz 2017

Do góry
Żeby nie było ze nic nie robię , dodatkowo do przedogródka - przymiarki
Moja działka na Dębowym Lesie 10:28, 02 wrz 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Jesień faktycznie nadchodzi dużymi krokami ale czy mało kolorów? U Ciebie tego nie widać nadal pięknie kolorowo.

Ja na jutro też mam plany ogrodowe tylko nie wiem czy mi ich deszcz nie pokrzyżuje, na działce nie byłam już ze trzy tygodnie i ciekawa jestem co tam słychać czy moje nowe jeżówki i trawka się przyjęły, czy hortki w końcu zakwitły no i dereń do obrania na pewno już dojrzał.

Mam nadzieję, że prognozy się nie spełnią na dzisiaj też deszcz zapowiadali a było ciepło i słonecznie

Jeszcze jest sporo kolorów.ale , będzie ich ubywać niebawem.Jesień już nie jest taka bogata jak wiosna czy lato.A może mi się coś wydaje ?

U mnie już nie jest upalne.Ciepło,Słonko świeci.Pogoda idealna na prace ogrodowe.Zaraz zmykam właśnie opielić pomidorki, oberwać je.Malinki do zerwania też czekają, i jeżynki .Ukopać kilka liliowców i floksów do podziału.
Posadzić czosnki, iryski sporo tulipanków. Jeżówka i wrzosy tez czekają w doniczkach .
A potem sprzątanie itp...Jutro już chyba zrobię ciasto i chlebek,Bo chyba nie wyrobię się dzisiaj jeszcze i z tym.

mieczyki i inne

Eukomis
Przerwa na kawę... 10:25, 02 wrz 2017

Do góry
a, są ok, ząbki mają na zdjęciach wyżej nie widziałam. Moje polar bear też mam 2 sezon, ale rosną w glinie. Zeszłą jesienią je przesadzałam, a wiosną ścięłam bardzo nisko, zaraz po pierwszym oczku, nawet bałam się, że je tym zabiłam, bo potem przyszły jeszcze mrozy. Ale pięknie odrosły i się zagęściły. Zakochałam się w nich w tym roku, dla mnie są piękniejsze niż vanilla F. Choć w zeszłym roku, w innym miejscu i innym podłożu wyglądały podobnie do Twoich. Może rzeczywiście to kwestia ziemi.

inka74 napisał(a)
??!!!!??? Kupowałam ją jako Polar Bear 2 lata temu na targach Zieleń to życie. Aż po ciemku poleciałam kwiaty oglądać. O takich ząbkach pisałaś? Ja właśnie czekam na takie ogromne kwiaty i nie mogę się doczekać. Bardziej myślałam, że jej może tu coś nie pasuje. Może ziemię ma za słabą. Zbyt zasadową ale nie że to inna odmiana. Zerknij na zdjęcie proszę.

a to mój pojedynczy kwiatek

i cały kwiat (przepraszam za jakość, na szybko robione telefonem)

pozdrawiam serdecznie
brosia

edit: literówki
Platan - Platanus 10:19, 02 wrz 2017

Do góry
Zachwyciły mnie platany na Piazza Napoleone w miejscowości Lucca w Toskanii. Otaczają plac, są ogromne. Jak to platany mają piękną korę - wzór "moro" Zastanawia mnie kolor liści...Nie wiem czy to wpływ włoskiego słońca czy taka odmiana. Liście są jaśniejsze niż u nas w Polsce, wręcz świecą.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:58, 02 wrz 2017

Do góry

Jeszcze rz serdecznie dziękujemy. Specjalne podziękowanie dla Jureczka i Andrzejka, z buziakami

Nie martw się, jeżówki są żółte, wkleiłam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:54, 02 wrz 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies