Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 20:24, 21 wrz 2017

anka_ napisał(a)
Mirko widok cuuudowny... Czuję się namówiona Jak można to poproszę trochę nasionek, zwłaszcza od tych całkiem żółtych.

Mirko a w którym roku po sianiu ci kwitną? Bo moje siane w zeszłym roku nie zakwitły, choć kępy ładne. Niby wszystko maja co im potrzeba...

Po twoich fotkach widzę, że ten rok bardziej służy roślinom na lekkich glebach. Na glinie, nawet na maxa rozluźnionej zaczyna się duzy problem...
Aniu cieszę się że mam taki dar przekonywania☺ nasionka zbiorę jak tylko pogoda się poprawi i przestanie padać.
Co do traw to powiem tak:
Rozplenica Black siana 2016 zakwitła teraz pokazywałam wyżej zdjęcia.
Rozplenica Moudry siana w tym roku nie zakwitła.
Rozplenica Hameln siana w tym roku zakwitła.

Turzyca FC w drugim roku po wysianiu nie kwitnie.

Mirka 20:32, 21 wrz 2017

gobasia napisał(a)

Ale sielski widoczek ...pięknie
Dziękuję Basiu
Mirka 20:36, 21 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Nawet nie wiedziałam, że rudbekie mogą kolor zmieniać.

Pozdrówka[/quote

Kasiu moje to jakieś klony chyba
Mirka 20:41, 21 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Moich przybywa co roku, ale też tylko żółte. Może teraz się pokrzyżują z innymi bo poadziłam trochę szlachetniejszych. Bardzo lubię rudbekie

Fotka z rudbekiami pod brzóżką wspaniała
Kasiu ja też lubię Rudbekie i daję im się rozsiewać.Wtedy są naturalne widoczki .
mikina34 08:41, 22 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Zapraszam do dalszego korzystania Może założysz swój i pokażesz nam swoje roślinki.

Mireczko, kiedyś pewnie założę, ale jak na razie to moją zbieraninę chciejstw trudno nazwać ogrodem z prawdziwego zdarzenia , nie mieszkamy tam na stałe, to jest działka za miastem, na szczęście dosyć blisko więc mogę prawie codziennie dojeżdżać
Mirka 09:19, 22 wrz 2017

mikina34 napisał(a)

Mireczko, kiedyś pewnie założę, ale jak na razie to moją zbieraninę chciejstw trudno nazwać ogrodem z prawdziwego zdarzenia , nie mieszkamy tam na stałe, to jest działka za miastem, na szczęście dosyć blisko więc mogę prawie codziennie dojeżdżać
Nie przesadzaj ja też na dzialce jeszcze nie mieszkam jestem w trakcie budowy co nieco mam już posadzone.To forum nie polega na tym żeby tylko ogrody pokazywac.ale zeby sie wymieniać wiedzą ogrodniczą.Przynajmniej ja tak uważam
sylwia_slomc... 09:59, 22 wrz 2017

Ta czerwona trawka raczej u nas nie zimuje. Ale śliczna
Mirka 13:27, 22 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ta czerwona trawka raczej u nas nie zimuje. Ale śliczna
Sylwia nie zimuje Co roku ją wysiewam.

Chcesz nasionka?

sylwia_slomc... 16:48, 22 wrz 2017

Mireczko, a siejesz w doniczki czy w grunt, bo jak w grunt to chcę, a jak w doniczki to wysiej dla mnie, z pojemników mi się nie udają siewy
Gosialuk 19:43, 22 wrz 2017

Mirko a czy siałaś kiedyś sadźca purpurowego? Podobno nasiona trzeba wysiać jesienią, bo wymagają stratyfikacji. Naoglądałam się właśnie ogrodów preriowych i tak mnie wzięło, żeby tego sadźca sobie posiać. Nie mam go jeszcze wcale i nie wiem czy łatwo go z siewu go uzyskać. Zamarzyły mi się takie okazałe kępy, a na pewno tylu sadzonek nie kupię.