Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:12, 29 sty 2013

Do góry
Już pięćsetka??? Irenko, nie nadążam za Tobą! GRATULACJE!!!
Taki zimowy kfiatek dla Ciebie

Roztoczańskie klimaty 15:06, 29 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Poradźcie mi proszę ....chciałabym na wiosnę w tej donicy zrobić jakieś wyższe piętro ale tak, żeby lawenda została ...zaznaczam że donica jest betonowa ...nieocieplona ..... myślałam o brzozie youngi 3 szt ale niewiem czy ona się tu nadaje.....?? Myśle już długo nad ta donicą i wymyśleć nic nie mogę ...a sama lawenda tak jakoś płasko mi się wydaje...
)

Zeta nie chcę Cię martwić, ale w takiej wąskiej i nieocieplonej donicy, w Twoich klimatach, to wszystko może być jednoroczne... Ta lawenda ze zdjęcia już zimowała w tej donicy? Trzmielina na pniu będzie boska (moim zdaniem lepsza niż brzoza, bo dla brzozy za mała donica), tylko nie wiem, czy przezimuje...

Z tematów pobocznych - nawet nie będę się wyrażać w kwestii kasowania zdjęć zanim wszyscy zainteresowani fantastycznymi wnętrzami je obejrzeli Na szczęście obiecałaś poprawę, więc wybaczam Ci I oczywiście będę dziś wieczorem czatować na zdjęcia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:28, 29 sty 2013

Do góry
Cieszę się Zeta, że jesteś na ogrodowisku m.in. z bardzo egoistycznych pobudek... Jak popatrzę na moją przestrzeń do zagospodarowania, do obrobienia, to teraz będę mogła pomyśleć: "Zeta ma więcej" hihihi
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 14:24, 29 sty 2013

Do góry
Rzeczywiście nazwa wątku adekwatna do zawartości Twojego ogrodu Tyle pięknych chryzantem w jednym miejscu! I te kolory! Normalnie szał Jesteś pierwsza na ogrodowisku i bardzo oryginalna. Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:19, 29 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Witam Cię Jatra Przestrzeni i pracy u mnie nie brakuje A widoki? Zależnie od humoru - czasem wspaniałe, a czasem z taką myślą przewodnią: "O matko, ile jeszcze do zrobienia..."
Lecę z rewizytą!

Ja mam to samo z tą przestrzenią ledwie z jednej strony zaczynam chwasty wyrywać a już druga zarasta i tak wokoło hihihih pozdrawiam.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:18, 29 sty 2013

Do góry
Witam Cię Jatra Przestrzeni i pracy u mnie nie brakuje A widoki? Zależnie od humoru - czasem wspaniałe, a czasem z taką myślą przewodnią: "O matko, ile jeszcze do zrobienia..."
Lecę z rewizytą!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:06, 29 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Edit: Powiększyłam jeszcze, bo niedowierzam - czy on ma taki tłusty brzuch??? Aha, już tylko -10

Aga, te Twoje ptaszki to się bardzo niezdrowo odżywiają Po tej zimie i słonince będziesz im musiała jakąś kurację odchudzającą zaordynować
Fajne fotki robisz Buziaki zostawiam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:59, 29 sty 2013

Do góry
Ależ się tutaj wczoraj pomarańczowa rewolucja działa!!! I czerwony i pomarańcz do Ciebie pasuje Roślinki już Ci Danusia dobrała, teraz tylko wiosny czekać Dobrze, że ona nie tak za chwilę, zdążysz M. urobić, oswoić z myślą o kolejnych zmianach, znaleźć źródło zakupu roślinek no i wyspać się spokojnie, bo tej nocy to jak sądzę nie mogłaś zasnąć z nadmiaru pomysłów w głowie
Buziam!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:49, 29 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie wie ... ... to on jeszcze nie wie, że to co miał mieć w ogrodzie każdego dnia przed zaśnięciem po przebudzeniu jest jakby nieaktualne ??? ... wie ... tylko oni tak lubią być zaskakiwani ... i tego bendem siem trzymać ... !!!

Konstancja, to jest niesamowite TY jesteś niesamowita!
edit: doczytałam, że już fanklub Twój się utworzył, więc dołączam!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:59, 29 sty 2013

Do góry
Irenko, już wczoraj zabrałam się za czytanie Twojego wątku, jakąś niesamowitą ilość stron miałam do nadrobienia i dopiero dzisiaj udało mi się doczytać do końca Przegapiłam okrągłą rocznicę Twojego forumowania, ale bardzo się cieszę, że jesteś - taka energiczna i energetyczna Gratulacje!!!
Streszczenia Konstancji jak zwykle bezcenne, ale to co się u Ciebie dzieje - niesamowite Mimo zimy i bezrobocia ogrodowego - tu ruch niezmienny Dyskusje kwitną zamiast kfiatków, a jakie plany się snują!!! Obejrzałam bylinówkę wg wspólnego projektu Twojego i Magnolii i powiem Ci, że nie mogę się doczekać realizacji!Więc wiosna może przyjść już do Wrocławia, ale najpierw od Twojej strony, bo moje plany jeszcze nieskończone, odpocząć też jeszcze nie zdążyłam Za to Ty jak zwykle tryskasz energią i optymizmem, więc wiosna Ci już baaardzo potrzebna
Buziam mocno!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:44, 29 sty 2013

Do góry
Mam ten problem, że szukam zbyt wielu rzeczy na raz Do domu potrzebuję donicę brązową, ewentualnie stal, ale nowoczesną (pure elho brązowa ma okropny odcień, a te ze stali mają masakryczne ceny). Wczoraj w ZC wypatrzyłam fajną niską miso-donicę na stół - na razie w domu, a potem na taras. Nie kupiłam, bo tłumów tam nie ma - najpierw sprawdzę wybór na giełdzie. Takie przydałyby się dwie sztuki i jakieś wiosenne cebulowe do nich .
Ogród niby nowoczesny ale... 15:29, 28 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ja tu o jakichś trawiastych dylematach czytam... Mam podobne doświadczenia jak Madżenka, tylko u mnie większa patelnia - hakone zniszczył pierwszy październikowy przymrozek, więc jak dla mnie nie nadają się na eksponowane miejsce ( a posadziłam je przy wejściu do domu), rozplenice są super, tylko baaardzo późno zaczynają wegetację, carexy lubię najbardziej - za ich zimozieloność i wytrzymywanie smażenia latem na patelni . Mimo to, jeśli zależy Ci na efekcie poduch (ale nie w bardzo eksponowanym miejscu) wybrałabym hakone, a przy wejściu carexy (c.Morrovi są wyższe). Była jeszcze mowa o c.the beatles - śliczne są, tworzą taki zielony, poczochrany dywan, ale niziutkie - nie nadają się wg mnie na pośrednie piętro. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam, a nie namieszałam

No coś Ty....wcale nie namieszałaś...biąrąc pod uwage fakt, że już byłam prawie przekonana do hakone... hahaha....uduszę Cię!!

A tak poważnie...mieszaj Aga, mieszaj mi tu...carexy mi się podobają....bardzo....hakone też...a rozplenica już troszkę mniej...ale coś za coś niestety

Popatrze sobię dokładnie w takim razie na carexy...a w/g wszelkich znakow na niebie chyba skończy się ta moja rewolucja rozplenicami czyli tym co Magnolia jako pierwsze zaproponowała...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:12, 28 sty 2013

Do góry
Irenko, sama nie wiem... Wiesz, chciałoby się WSZYSTKO, ale budżet ogranicza chciejstwa Na pewno jakieś wiosenne kfiatki do domu (prymulki, hiacynty - do jakiejś kompozycji), potrzebuję nowoczesną donicę do holu na piętro, ale grafitowy do mnie nie pasuje, liczę że na giełdzie cosik wypatrzę A Twoja lista zakupów długa?
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:20, 28 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Co do ogrodu już zdecydowałam ostatecznie jak ma wyglądać co najwyżej z małymi nasadzeniami będę sobie kombinować ....
Została mi w sumie jedna duża rabata do wykończenia (po prawej stronie), jak ogrody skończą się budować i zwyciężył pomysł z brzozami podsadzonymi kulami bukszpanowymi , funkiami , choiną kanadyjską oraz niskimi trawkami a w nich będzie się chować lustro w czerwonej intensywnej ramie
Kolejny czerwony punkt pojawi się na wprost ogrodu zimowego .... będzie to (zamiast wodospadu) ściana wodna po obrzeżach intensywna rama czerwona a po środku granit po którym będzie sobie spływać woda ....
Następny czerwony punkcik będzie tam gdzie obecnie husia się Martek będą stały tam dwa czerwone plastikowe fotele z oparciami w kształcie płatków ......

Na razie martwi mnie fakt , że trawa jest mocno zjechana i taka chwilę pozostanie do póki sprzęt ciężki przestanie wjeżdżać mi do ogrodu ..... A będzie jeszcze trochę wożenia ......

Mmmmm......... Brzmi fantastycznie!!! Mam nadzieję, ze uda Ci się to wszystko szybko zrealizować, a my będziemy mieć się czym zachwycać!!! Dużo jeszcze przed Tobą, ale z Ciebie silna babeczka - dasz radę! Najważniejszy etap - planowanie ogrodu masz za sobą, więc teraz z górki

Nadzieja umiera ponoć ostatnia ..... dlatego działam ..... ile mogę .... i tyle na ile czas pozwoli ściskam mocno !!!
Roztoczańskie klimaty 13:27, 28 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Zeta, masz równie piękne wnętrza jak ogród! W życiu bym nie wpadła na to, że taka "połamana" ściana może być atutem, ozdobą wnętrza! U Ciebie tak jak u Madżenki - nowocześnie i bardzo stylowo! Będę was kopiować jak... wygram kiedyś w totka Ale przynajmniej mam wzory do naśladowania
Dyskusje około ogrodowe jak zwykle wciągające, ale przy linku do Toma Stuarta-Smitha utknęłam na baaardzo długo

Dzieki za komplementy aż się zaczerwieniłam
Ta ściana na początku to dla mnie zgroza była ....ale postanowiłam z niej atut zrobić cieszę się że Ci się podoba ....mnie też zaczyna się podobac pomału..
A linki ze zdjęciami ogrodów to dla mnie koszmar ...jak zacznę oglądać to dnia brakuje . No ale dlaczego tylko mi ma byc źle od czasu do czasu dla Was też coś sypnę hehe ...to tak żebyście się nie nudzili zbytnio..... a ten link to akurat od Magnolii
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:14, 28 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Przyszłam nadrobić zaległości i wsiąknęłam na dłużej
Po pierwsze - serdeczne gratki rocznicowe! Przyłączam się do chóru wielbicieli Twojej energii, trendsetterskiego talentu, gustu i OGRODU - buziam moja Ty siostro ogrodowiskowa Impreza trwała długo (niejedna zresztą ), aż się niektórzy niestrawności nabawili (gdzież był Ugix ja siem pytam ? ), a niektórzy posnęli...
Twoje inspiracje donicowe jak zwykle inspirujące Już się nie mogę sobotnich zakupów doczekać - muszę sobie coś wiosennego w domu na stole postawić. Donice znalazłaś fantastyczne! Te grafitowe ecolite super będą się u Ciebie prezentowały. Podobają mi się bardzo, tylko czy u mnie ten kolor by pasował? Wahom sie Moje donice z kiermaszu 3szt. szlag trafił jeszcze późną jesienią po pierwszych przymrozkach, zanim zdążyłam wstawić do garażu. Teraz muszę coś dokupić.
Pomysł ze stożkami cisowymi bardzo fajny, ale z tym obnażaniem wad Twojego ogrodu zimą to trochę przegięłaś... I kto tu jest perfekcjonistką ?
Nowy strój ogrodowy baaardzo stylowy Jak napisała Bociek - wylaszczasz się Nawet pracując w ogrodzie musisz wyglądać idealnie - Perfekcyjna Ogrodniczka W hunterach to już w ogóle będziesz wymiatać! Lis się przy Tobie schowa, bo ona tylko upozowana, a Ty prawdziwa
Buziaki Perfekcyjna Ogrodniczko!

Wieloszko, dobrze żeś to streszczenie zrobiła, więc kartkując, wiedziałam czego szukać na wątku.
Obnażanie ogrodu ....... .
Ogród musi wyglądać i w ogrodzie trzeba wyglądać. Żeby była kompatybilna jedność. U Madżenki jest.
Madżeno, jak ze skrzyniami u Ciebie?
Ogród Magdalenka 12:48, 28 sty 2013

Do góry
Noemi ja też wracam powoli do życia i cieszę się, że Tobie już lepiej Kochana Niełatwy masz zawód, ale z taką kakaową grupą wsparcia będzie mniam
A Madżenkowe inspiracje znów przewróciły moje pomysły do góry nogami! No i jak żyć ???
Buziam mocno!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:28, 28 sty 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Aga, a ja jeszcze fotki z radaru nie dostałam. ooooo A to była jedyna fotka z naszego spotkania

Oj no też masz powód do zmartwienia Musisz wiosną znów przyjechać, to fotografa zatrudnię i taką sesyjkę nam w ogrodzie strzeli, że hej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:27, 28 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga jak planowanie ogródka? Kiedy nam coś pokażesz? A może jakieś zmiowe foty?

Marzenko, na razie czasu na planowanie swojego ogródka nie znajduję... Co raz to nowe pomysły przychodzą mi do głowy, dziewczyny zapodają na forum niesamowite inspiracje (Ty też przecież!) a ja potem chodzę z głową w chmurach i tylko stan finansów szybko sprowadza mnie na ziemię
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:24, 28 sty 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

hehehe, głodnemu chleb na myśli.....zamiast "sanki" przeczytałam "sasanki" i dumam gdzie teraz sasanki

Aga, ale ja mam nadzieję, że Ty trzymasz rękę na pulsie znanej nam "Sasanki" i skontrolujesz na wiosnę stan ich zaopatrzenia ?
Jak tam ferie? Pracujesz czy się urlopujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies