Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

jotka 09:18, 29 sty 2013

A ja myślałam, że Madzenki kolor to magenta - purpurowy
Urszulla 09:56, 29 sty 2013

Madżenko......to ja już nie w temacie a ledwo wczoraj zaglądałam do Ciebie i garnitur ogrodowy był i kupno donic
A teraz pomarańczowe cudeńka masz rację u Ciebie będzie to idealne
Wieloszka 10:49, 29 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)
nie wie ... ... to on jeszcze nie wie, że to co miał mieć w ogrodzie każdego dnia przed zaśnięciem po przebudzeniu jest jakby nieaktualne ??? ... wie ... tylko oni tak lubią być zaskakiwani ... i tego bendem siem trzymać ... !!!

Konstancja, to jest niesamowite TY jesteś niesamowita!
edit: doczytałam, że już fanklub Twój się utworzył, więc dołączam!!!
magnolia 10:56, 29 sty 2013

do pomarańczy dorzucę jeszcze pomarańczową jeżówkę- jest ich kilka odcienie- np Tiki Torch, Tomato Soup ( juz bardziej ceglasta)- długo kwitna pieknie komponują się z trawami...

Acha- jeszcze trojeśc- Piet Outdolf ja stosuje, bardzo fajna.Pisza o niej że jest dośc wymagająca- ciekawe, moja Mama ją sobie wysiała i rośnie bardzo dobrze.Jest taka krzepka, ładna.

http://www.dobrepole.pl/Asclepias%20tuberosa%20%22Orange%20Shodes%22_-_troje%C5%9B%C4%87%20bulwiasta_npol_68.html

Kulik kojarzy mi się z dzieciństwem. najbardziej lubię sam gatunek, bez odmiany.

No i kroksomia:
http://www.dobrepole.pl/Crocosmia%20paniculata-Hybride%20%22Orangerot%22_-_krokosmia%20wiechowata_npol_1386.html
Wieloszka 10:59, 29 sty 2013

Ależ się tutaj wczoraj pomarańczowa rewolucja działa!!! I czerwony i pomarańcz do Ciebie pasuje Roślinki już Ci Danusia dobrała, teraz tylko wiosny czekać Dobrze, że ona nie tak za chwilę, zdążysz M. urobić, oswoić z myślą o kolejnych zmianach, znaleźć źródło zakupu roślinek no i wyspać się spokojnie, bo tej nocy to jak sądzę nie mogłaś zasnąć z nadmiaru pomysłów w głowie
Buziam!
Gosiniak 11:02, 29 sty 2013

No co ja znowu widzę, nowiusi ogródek a już rewolucję będzie przechodził..hahah....skąd my to znamy, pomysły pomarańczowe bardzo przypadły mi do gustu, wiosną to się będzie działo,
zasnęłaś wczoraj w ogóle, pewnie pomarańczka się śniły?
Milka 13:05, 29 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Danusiu jesteś nieoceniona. Te pomarańcze już mi się podobają + biel na tarasie . Rózyczki musza iść precz? C ja z nimi mam począć?

Marzenko, te podpowiedzi Danusi i z Sylwią w kolorze pomarańczu...bomba!! a różyczkami chętnie się zaopiekuję
Milka 13:08, 29 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dobranoc wszystkim! Tylko czy ja dzisiaj po tej rewolucji zasnę? Gdzie ja pomarańczową farbę do tynku Bolix kupię. I kuklika i lilije i irysy.... O matko o matko nie zasnę

ha, ha...miało być tak spokojnie, nawet w punktach plan był i co.rewolucja na całego, ale jaka barwna i ożywcza i trendy
Milka 13:12, 29 sty 2013

I jeszcze Magnolia podpowiada, cynobrówkę widziałam u Ani asc, jest przepiękna i też sobie zamówiłam, nie wiem tylko gdzie ją dam, chyba do kann i traw

spać pewnie nie mogłaś, w głowie zamęt!
Bogdzia 14:11, 29 sty 2013

To znów będą zmiany? Pomarańcz? U Sylwii czerwień. Czytam i oczom własnym nie wierzę bo wychodzi na to ze wszystko jest trendy jak tylko ktos z autorytetem tak powie.A mnie wszystkie kolory pasuja, wiec krytykowac nie będe.