Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:21, 02 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
wpadłam namieszać jak obiecałam
lawenda samotnie mi tu nie pasuje i wybrałabym albo rozplenice albo ML a nie jedno i drugie, i raczej już bez hortensji, a na przód carexy jak piszą dziewczyny i koniecznie czosnki z tyłu

No i namieszała

Lawenda nie - wiem, wiem - dobrze że widzimy tak samo
Wiesz nastawiłam się, ze chcę mieć tam hortensję ale niedużą. Chcę mieć tam coś kwitnącego. Miskanty i rozplenica mówisz że nie pasują razem ? Nie wiem z czego by tu zrezygnować, chcę i to i to
Zostawię na ten sezon tak jak jest bo nie mam miejsca dla rozplenicy a za rok wezmę pod uwagę Twoje sugestie. Przyjrzymy się czy to wszystko się źre czy nie
O czosnach myslę, myślę Już chciałam przesadzić purpurowe ale wysokie na 1-1,1/5 rosną więc zrezygnowałam bo tam chyba jednak niższe powinny być
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 16:48, 02 kwi 2016

Do góry
No i nie widziałam, że napisałaś i już posadziłam ale jakby co to zawsze można przesadzić

Oceńcie, tylko szczerze aaa chciałabym dodać jakieś turzyce ale gdzie je mam umiejscowić ?

Z tyłu po lewej 2 X ML , pomiędzy tam gdzie doniczka bedzie hortensja. Za buksami chcę dać różowe jeżówki. W prawym tylnym rogu jest rozplenica. Przed nią tymczasowo dałam słabo przezimowaną lawendę, pytanie czy docelowo może tam lawenda być póki hameln się nie rozrośnie ?

Co myślicie o tej donicy (po lewej) z kulką na pniu, zostawić tam ? Mąż się upiera a ja nie jestem pewna...

I jeszcze.... tulipanki zakwitły !!!!

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:57, 01 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Juzia, co tu miałaś na myśli pisząc o miskantach? Dać je pod murem czyli po lewej stronie obrazka ? Bliżej płotu czy raczej przy brzegu donicy ?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=395

Od lewej przy samym płocie dwa miskanty, potem trochę wysunięta hortensja i na koniec rozplenica....też raczej bliżej płotu.
W cieniu - zacieniona 21:11, 01 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Jakie piękne zdjęcia morza
Bogusiu, czy swoje rosady dokarmiasz już nawozem? Bo one takie... soczyste w tej zieleni Żeby nie powiedzieć: tłuściutkie
Kupidynek też mnie ciekawi Moja rozplenica jeszcze się nie wybarwia.
Jeszcze nie dokarmiałam...ale przy drugim pikowaniu dodałam kompost.Zmieszałam go z workową ziemią,tak pół na pół,żeby roślin nie spalić.

...jeszcze jedna fotka dla Ciebie...

W cieniu - zacieniona 21:05, 01 kwi 2016

Do góry
Jakie piękne zdjęcia morza
Bogusiu, czy swoje rosady dokarmiasz już nawozem? Bo one takie... soczyste w tej zieleni Żeby nie powiedzieć: tłuściutkie
Kupidynek też mnie ciekawi Moja rozplenica jeszcze się nie wybarwia.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:24, 01 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Mogiła zbiorowa?Prawie jestem na etapie robót ziemnych
Dziewczyny dziś wysyłam ostateczne wskazówki do wersji numer dwa i pokażę Wam już produkt końcowy-jak mi to Pani rozrysuje tak, jak mam w głowie to będę mocno zadowolona,ale uwaga...będzie namienszane
hakone będzie, rozplenica ML, rozchodnik okazały, carex ID, Carex Green Dance, jeżówki, czosnki, buksy.Chyba będzie kasiowo bardziej niż ultra-nowocześnie

no to dobrze że tya kobita się nagięła bo ta opcja pierwsza byłe nie teges. zdecydowanei wolę te Kasiową
Mirkowy ogród (początki) 16:31, 31 mar 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Stipa do pikowania Rozplenica Magesti do pikowania ech kiedy to rozpikować jak dzień za krótki Czy u was też zdjęcia długo się ładują?

piekna stipa i rozplenica, moje takie ze wstyd pokazywac i policzyc na palcach jednej reki mozna
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:44, 31 mar 2016

Do góry
Mogiła zbiorowa?Prawie jestem na etapie robót ziemnych
Dziewczyny dziś wysyłam ostateczne wskazówki do wersji numer dwa i pokażę Wam już produkt końcowy-jak mi to Pani rozrysuje tak, jak mam w głowie to będę mocno zadowolona,ale uwaga...będzie namienszane
hakone będzie, rozplenica ML, rozchodnik okazały, carex ID, Carex Green Dance, jeżówki, czosnki, buksy.Chyba będzie kasiowo bardziej niż ultra-nowocześnie
Mirkowy ogród (początki) 11:08, 31 mar 2016

Do góry
Stipa do pikowania Rozplenica Magesti do pikowania ech kiedy to rozpikować jak dzień za krótki Czy u was też zdjęcia długo się ładują?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:58, 31 mar 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Hej Gosiu...poważne zmiany się u Ciebie szykują....zajrzałam i jestem też za wersją nr.2...ale nie byłabym sobą gdybym nie zostawiła jakiegoś "ale".
Brzozy......wiem, że wszyscy tutaj mają inne zdanie...nie mniej ja swoje podtrzymuję...nadal....jak brzozy to pustynia pod nimi nawet trawa mi nie rośnie.....rosła piękna zieloniutka jak były małe a nawet już 7-8 letnie. Teraz mają latek 15 i zjadły wszystko w promieniu 6-7 m, nawet tulipanowiec zaczyna marnieć.
Korzenie po wierzchu nie mają litości i spijają wszystko. Jedyna opcja z brzozami to tak jak robi Danusia - nawadnianie.
Nie wiem czy Ty je masz.
Nie wiem też, bo nie doczytałam jeszcze czy te brzozy już posiadasz, czy dopiero planujesz.
Nie wkleiłaś wymiarów rabat, ale te brzozy to jakoś za blisko siebie mi się wydają.
W swoim zawiłym wywodzie, dążyłam do tego, że żywopłot pod brzozami wcześniej czy później wyleci...tyle.
Nie przepadam również za oliwnikiem - za zbyt dla mnie intensywny zapach i kolce (mam na myśli ten wąskolistny), więc jestem za świdośliwą.

Bardzo Ci dziękuję za to "ale". Nawadniania nie mam i nie planuję. Brzózki już są, małe jeszcze. Od brzózek do żywopłotu jest kilka metrów, ale nie mierzyłam, ile dokładnie.
Jeden oliwnik nie zaszkodzi ogrodowi Bo chyba będzie jeden, a dwie sidośliwy.

Rozplenica purpurowa jeszcze całkiem zielona. Doczekałam się trzech irysków. I złotnicy.

Ogród tworzony z pasją 09:30, 31 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Hej.

Całkiem sporo udało mi się rozmnozyc, powschodzila mi pięknie werbena, stipa, rozplenica i onętek siarkowy.

Cieszę się
Do raju daleko - u Ewy 22:52, 30 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Iwonko, ile potrzebujesz sadzonek stipy? Mogę Ci zrobić Obiecałam też Gosi, ale wystarczy dla Was obu - tak mi obrodziła

Rozplenica Przemkowa, to rozplenica jednoroczna. Są na tej stronie. Zostały mi nasionka - jakbyś chciała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4081-zycie-w-wiejskim-ogrodzie?page=598

Ewuniu, popikuj zatem mi trochę stipy. Tak, jak możesz. A nasionka bym była chętna, bo Przemkowi już nie zostało, jak się pytałam

Ja ostatnio też postanowiłam, ze będę musiała zrobić sobie spis roślin, człowiek zapomina z czasem nazwy A potem kłopot ...
Ogród tworzony z pasją 21:07, 30 mar 2016

Do góry
Hej.

Całkiem sporo udało mi się rozmnozyc, powschodzila mi pięknie werbena, stipa, rozplenica i onętek siarkowy.
Do raju daleko - u Ewy 20:22, 30 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Twoja Genia ma piękne pąki. Właśnie wczoraj o niej myślałam i byłam ciekawa, jak ci się sprawuje. Czy będzie kwitła?

Ewa, co zrobisz z resztą stipy?
Może zrób mi kilka sadzonek, jak ci zostało, bo moja mizernie wygląda, może 20 siewek mam, resztę jakaś zgnilizna dopadła

O jakiej rozplenicy Przemkowej piszesz?

Iwonko, ile potrzebujesz sadzonek stipy? Mogę Ci zrobić Obiecałam też Gosi, ale wystarczy dla Was obu - tak mi obrodziła

Rozplenica Przemkowa, to rozplenica jednoroczna. Są na tej stronie. Zostały mi nasionka - jakbyś chciała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4081-zycie-w-wiejskim-ogrodzie?page=598
Do raju daleko - u Ewy 17:30, 30 mar 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Ewuniu. U Ciebie też wiosennie Mi moje siewy zmarniały i cała nadzieja w rozplenicy przemkowej, która faktycznie szybko rusza. Mam cichą nadzieję, że mi się uchowa

Co się stało z Twoimi siewami?
Rozplenica Przemkowa u mnie po tygodniu od wysiewów zaczęła rosnąć To będzie przebój tego lata
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:14, 30 mar 2016

Do góry
trawki przysłane przez " Ogrodowiczanki" Ładnie wykiełkowały.

rozplenica Moudry i Hamlen

Lifting starego ogródka 12:34, 30 mar 2016

Do góry
Witam Cię wiosennie Ludwiko
nie przejmuj się dasz radę, ja też mam niewiele zrobione jeszcze, a przecież ogród mam z doskoku, tylko hortki i wierzby przycięłam, wysiewy zrobiłam i kawałek rabaty pokopałam. Zamierzam właśnie kupić Polar Bear, skoro mówisz że dobrze zimuje to tym bardziej się cieszę

Z traw przychodzi mi do głowy jakiś miskant, może Morning Light, tylko on rzadko kwitnie,ale ładny, gracillimus ma ładne kwiatostany albo coś niższego rozplenica np.Hameln, ładnie kwitnie duży wybór masz traw
Co z tym ogródeczkiem począć 20:13, 29 mar 2016

Do góry
Bywały juz kulki w L ? Bo ja jakoś nie kojarzę żeby były

W jakich odstępach sadzić rozchodnik z rozplenica ?
Do raju daleko - u Ewy 18:32, 29 mar 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ja swoimi krokusikami też się cieszę zakwitły na święta.
Rozplenica szybko wschodzi, moje w połowie koty zeżarły bo odsłoniłam przykrywkę w rozsadniku i powyciągały mi

To nie wiedziałam, że koty to takie szkodniki. Musisz przykrywać w takim razie siewki. Dziś popikowałam stipę. Zużyłam 1/4 sadzonek, a wyszło mi 38 sadzonek. To zdecydowanie wystarczy mi

A tak wyglądają moje iryski

Do raju daleko - u Ewy 16:29, 29 mar 2016

Do góry
Ja swoimi krokusikami też się cieszę zakwitły na święta.
Rozplenica szybko wschodzi, moje w połowie koty zeżarły bo odsłoniłam przykrywkę w rozsadniku i powyciągały mi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies