Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 15:05, 03 sie 2017

Do góry
Nadszedł sierpień , czas hortensji, jeżówek, floksów.
Róże jakoś się buntują w tym roku, jeszcze nie kwitną drugi raz, może dlatego że nie nawiozłam ich w czerwcu, hortensji też w tym roku nie nawoziłam zbyt często, widać że mają jasne listki..

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:54, 03 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Basiu czy hortensje nie zdominują tawułek? Połączenie bardzo ładne

Mirelko jak na razie to tawułka dominuje wszystko...mam tam posadzoną jeszcze runianke tulipany i czosnki...ciekawe czy ich nie przydusi

wiosną wygladało to tak

Małymi kroczkami do celu... 14:35, 03 sie 2017

Do góry
Dzisiaj zakupiłam kolejne jeżówki tym razem odm. Tomato soup posadziłam je przy hortkach z przodu domu, razem z kulkami danica, żurawkami i miskantem veriegatus. Zdjęcia całości będą dopiero po wysypaniu kory

Mam problem z tą rabatą, do pewnej części dociera słońce, a do pozostałej w ogóle, więc nawet tam gdzie nie dociera nic nie sadzę, rosła tam limka, ale nie mogła zebrać się w sobie i nie wiem, co tam dać, najchętniej jakąś figurkę ogrodową, bo i tak nic tam nie urośnie oprócz mchu
Akwarela w ogrodzie:) 14:32, 03 sie 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Ja mam Lagunę, świetna róża, duża, zdrowo rośnie, kwitnie pięknie, nic tylko polecać.

A co myślisz o pergoli z różami właśnie w tym miejscu, bo im dłużej się zastanawiam, tym bardziej się tego obawiam.

Akwarela w ogrodzie:) 14:17, 03 sie 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Udało ci się pokazać aksamitność tej pąsowej róży. Cudna jest :_

Marba sama cię znalazła a niżej lik do Ptasiego gaju
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7308-ptasi-gaj?page=185#post_4

Podrzucam link do moich zbiorów ogroddowych na temat wody. Znajdziesz sporoinspiracji na kompozycje suchych strumieni
https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-think-about-water/

Np. zagłębienie z kamieniami. Pomiędzy nimi można posadzić rośliny, a na dnie zrobić mała fontannę w obiegu zamkniętym
https://br.pinterest.com/pin/693484042591089332/
Na dno wstawić starą wannę i wykorzystać ją do zrobienia stawiku https://pl.pinterest.com/pin/413064597063540022/

Pięknie dziękuję za przesłane materiały, przepięknie to wszystko wygląda. Tylko zazdrościć właścicielom.
W podziękowaniu poranne, zmoknięte róże dla ciebie.

Ukojenie 14:00, 03 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)
I jeszcze to:

Zeby nie bylo, ze ogrodek to same przyjemnosci...

dziś z rana zrobiłam foto tylko takich 'obrzydliwości'

To są pozostałości po pięknych motylach, białe motylki zostawiają zielone liszki, a kolorowe przeróżne gąsienice brązowe czarne owłosione.

nie raz czytam zachwyty o pięknych motylach i wiem co to potem będzie, albo opryski lub zbieranie ręczne.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:55, 03 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Super są te kamienie, ktoś dobrze pomyslał A zarazem fajna ozdoba w ogrodzie. U mnie tez już wrzosy oj blisko już koniec lata Pozdrawiam
Akwarela w ogrodzie:) 13:55, 03 sie 2017

Do góry
marba napisał(a)

Lidziu, ja na dnie mojego wykopu tworzę takio oto oczko wodne. Położę na to folię i napełnię wodą, do tego wodne rośliny i obsadzone skarpy. Może sprawdziłoby się i u Ciebie...?

Ja nie dam rady zdobić nic co związane z wodą w moim dołku. Mimo dużej głębokości nigdy nie wpłynęła tu kropla wody, żadnej wilgoci, sucho jak na pustyni. Czekałoby mnie wieczne uzupełnianie wody w zbiorniku, nawet gdyby był niewielki. To sobie daruję. Inna kwestia, że nie mam tu prądu doprowadzonego, boję się więc stojącej wody bez napowietrzania jako źródła komarów. Mam małe oczko przy domu i wiem ile ono wymaga pracy. To u ciebie to bardzo fajny pomysł, bardzo mi się podoba. Ja muszę liczyć siły na zamiary. Po kilku latach wiem, że nie wszystko jest dla mnie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:52, 03 sie 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
W ubiegłe lato dostałam takie kwiatuszki; cebulowe, kwitną przełom lipca/sierpnia, białe płatki, wysokość do 20cm, można wysadzać do gruntu albo doniczce, wykopywać na zimę albo przezimować na parapecie w domu, kto wie jak się nazywają?

Aniu, nie znam tej rosliny, ale neodparcie nasuwa mi się podobieństwo jej kwiatów do śnieżnika lub śniedka. Liście do tychże i dodatkowo krokusów. Ale zupełnie inna pora kwitnienia. Szukałam, ale nie trafiłam na właściwy trop.
Zapytaj Ani Monte, ona zna wiele różnych, rzadko spotykanych, roślin.
Sama jestem ciekawa co zacz?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:48, 03 sie 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Róże tłoczą i śmiecą dookoła.

Kosmosy

Bardzo podobają mi się kosmosy
Ostatnio zwracam na nie szczególną uwagę ... mijam jeden taki ogródeczek z piękną kępą kosmosów ... cuuuudo normalnie ... ale jak z nimi zacząć? wysiewa sie? czy kupuje sadzonki?
Mój ogródek 13:43, 03 sie 2017

Do góry
Dotarły jeżówki dosłownie przed chwilą

LeŚnicZaNka 13:40, 03 sie 2017

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:40, 03 sie 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Ta cynia jak jeżówki i w następnym roku mam wysiać ja przy jeżówkach. bo sadziłam w tym roku z rozsady i pomyliły się kolory.
LeŚnicZaNka 13:39, 03 sie 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies