Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sierika 20:49, 05 paź 2017

Plany są, może jeszcze jakies niespodzianki wynikną, więc jest na co czekać, na razie czekam na lepszą pogodę, jak i Ty i pewnie więcej nas oczekuje.
Rabatkę na czosnki dopiero zrobię, tulipany w donicach, chcę je podziwiać wiosną zamiast wściekać się na norniki.
Gdzie takie lasy daliowe wynalazłaś, pięknie wygladają, w takim gąszczu przyjemnie się zagubić.
Radziu2013 22:35, 06 paź 2017

mira napisał(a)

nooo wybije - ech - tam jest mało miejsca tak po prostu , dumałam też nad krzakiem

mam hehe albo hihi

A co to takiego?
Radziu2013 22:36, 06 paź 2017

mira napisał(a)

ja to bym chciała taaaaakie wielkie w sensie że wysokie

Za drugim razem dopiero cię zobaczyłem na zdjęciu...Dalie potęzne
Katkak 06:32, 07 paź 2017

Mirciu jesteś jak Tomciu Paluch przy tych daliach
Justyna 19:37, 07 paź 2017

Ale się u Ciebie dzieje! Podziwiam
Dalie piękne, ale dla mnie za dużo z nimi roboty.
Dziękuję za relacje z wycieczek!!! Zaraz idę oglądać
Agajogo 10:20, 09 paź 2017

Dzień dobry pani Miro!
Pozwolę sobie zauważyć, na podstawie własnych nasadzeń, że przez ostatnie cztery zupełnie różne zimy Graham Thomas ani razu u mnie na północy nie ucierpiał, mimo że przeciągów u nas nie brakuje. Natomiast jeśli chodzi o New Dawn to w porównaniu z Veilchenblau jest kruszynką. To chyba tu na forum przeczytałam, że Veilchenblau potrzebuje tyle samo miejsca na szerokość co na wysokość.
Agnieszka
P.S. Podziwiam ogród- już niejednokrotnie był dla mnie inspiracją.
Mari 20:22, 09 paź 2017

Piekne dalie...uwielbiam
mira 22:05, 10 paź 2017

Wendy79 napisał(a)
Że żeleźniak taki fe niedobry, tzn nie brać, bo się własnie zastanawiam nad nim?... Miro, bardzo proszę wydłub mi kilka nasionek z tej dyni zielonej jak ropuszka

Żeleźniak jest dla ludzi o żelaznych nerwach no i dla wielbicieli takich lemonkowych piłeczek na patyczku - czekałam na kwitnienie 3 lata po wysiewie z nasion - zakwitł pięknie a w kolejnym roku już licho i w między czasie się zestarzał więc go wykopałam i odmłodziłam i posadziłam znów - tym razem na brzegu rabaty bo zauważyłam że tak jest sadzony.

Dla porównania
kwitnie w połowie czerwca przez ok. miesiąc potem cały czas piękne kwiatostany i ładne liście na dole

czerwiec 2016

czerwiec 2017

zakwitło kilka, uparta jestem co ? a ale pachnie wszystko liście też tak cytrynowo-werbenowo

a jeśli chodzi o dynie to pewnie to załatwione
ostrzegam znów - to inny smak dyni - ktoś powiedział jak ugotowałam zupę że jakby z groszku
chodziło o tą ?

mira 22:15, 10 paź 2017

Agcia napisał(a)
Faktycznie ładna ta ropuszkowa dynia, i jakie ożebrowanie ma fajne.. znasz odmianę?

A co do żeleźniaka to te z nasionek od Ciebie pewnie w przyszłym sezonie będą już mi kwitły, czy mam się bać?

Ps. to tymczasem ze szpadlem to co to za działania?

To dynia jakaś z prowansalskich, nawet nie wiem skąd, kupowałam dynie i wyłupywałam nasiona.

Hmm żeleźniak - post wyżej. Jak czytam u Ciebie jak przerabiasz rabaty to nie jestem pewna czy zechcesz tego drania .

Ze szpadlem?, odmładzałam żeleźniaka

pozdrawiam
mira 22:18, 10 paź 2017

abiko napisał(a)
Wierzę, że ładniej wygląda na żywo. Ale cudna jest.

Nie właśnie lepiej na zbliżeniu. Zauważyłaś jak dużo roślin wygląda super na fotkach a w realu nie to ? zauważyłaś ja też

astry to sprawa światła