Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:44, 19 wrz 2017

Do góry
Wśród brzóz i dębów 22:42, 19 wrz 2017

Do góry
Znalazłam dziś u siebie takie grzybki. Rosły na słońcu i prawie na piachu. Nie bardzo znam się na grzybach, czy to mogą być kanie? Nie mam na kim wypróbować.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:41, 19 wrz 2017

Do góry
Pracowity dzień dzisiaj, ogródkowy. Piękne słońce od rana, cieplutko. Sporo robót wykonane.
A zbiory też w dzień słoneczny należy zbierać

I tu muszę szerszy komentarz na temat tej pierwszej fotki, otóż żółte i zielono-czerwone (takie trochę jak niedojrzałe) pomidorki .są przepyszne. Nasionka dostałam od Gosi. Szkoda, że zapomniałam nazwę odmiany
Gosiu - dziękuję, bardzo skrupulatnie wydłubuję nasionka, aby w przyszłym roku te dwie odmiany wysiać. Moje bawole serca też pyszne.
W ogóle w tym roku pomidory tak pyszne, że dawno takich nie jadłam

Jabłuszka pigwowca, niezbyt dużo w tym roku, ale na pigwówkę wystarczy.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:39, 19 wrz 2017

Do góry
Witam znów po dłuższej przerwie za wszystkie miłe słowa dziękuję zbiorowo na pytanie odpowiem później, tymczasem przydałoby się trochę nowych zdjęć. Dzisiaj w końcu pogoda dopisała. Nie wiem jak u Was ale po ostatnich suchych latach w tym roku jakiś obłęd z deszczem. Ze skrajności w skrajność... Odbiło się to na hortensjach i jeżówkach głównie.
Hakone leży cały czas mokra na bukszpanach aż grzyba złapały
Blaski i cienie nowego życia 22:38, 19 wrz 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu jeszcze takie trawki

A jak sie nazywa ta trawka obok Red Barona? Masz ją z siewu? Miałam te trawy i mi je wymroziło a teraz mam mnóstwo siewek i sie zastanawiam co z nimi zrobic? Czy zostawic niech rosną czy dac do donic?U mnie też lawenda szaleje a cynie uwielbiam, siałas bezposrednio do gruntu?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:36, 19 wrz 2017

Do góry
Kobietko kochana lepszych dni życzę, z całego serducha.
Ogród cudowny... aż chce się pospacerować w ciszy... lub szumie traw...

Agatko a przedstawisz mi tą pięknotkę?

Agania napisał(a)
Zostawić na zimę czy nie zostawić?
Zostawić
Mój 4 arowy azyl... 22:30, 19 wrz 2017

Do góry
Czubajka kania jadalna

Jakaś wiązówka?

Efekt łażenia
Lubię go :) 22:26, 19 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Witaj pieknie tworzysz ogrod .

Czy ta brzoza to Yongii.? Jeśli tak czy mogłabyś w wolnej chwili zrobić mi fotkę jej pnia .))

To Yongii, wstawiam fotki, u mnie rosną dwie blisko siebie

Pszczelarnia 22:20, 19 wrz 2017

Do góry
Kochani, nie dziś, bo mam jeszcze robótkę domową.
W czwartek.

Drugi zwiastun

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:18, 19 wrz 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Słońce piekło, w cieniu chłodek ale ogólnie super. Nie robiłam wielu zdjęć i słońca nie uchwyciłam, ale tak motyle dziś szalały na rozchodnikach

Ależ masz motylarnię
Mój 4 arowy azyl... 22:18, 19 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj skusiłam się na wycieczkę do lasu. Wiedziałam, ze to ryzykowne dla moich schorzeń, ale myślałam, że dam radę. Pooddychałam leśnym powietrzem, zrobiłam trochę fotek i znalazłam nieco grzybów. Wrócilam z potwornym bólem kolana. Ot, taka to była radość z łączenia przyjemnego z pożytecznym.

Mrowisko jakieś takie ciche

Warta
Pszczelarnia 22:15, 19 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wrzucam zdjęcie z jednego ogrodu holenderskiego - zwiastun kolejnej opowieści. Z dedykacją dla miłośników ogrodów holenderskich i dalii:

Ewcia co to jest to wysokie fioletowe w prawym górnym rogu rabaty??? Wiesz może?
...uDany ogród 22:11, 19 wrz 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Hej dziewczynki, własnie wróciłam.Mama wybudzona i nawet w niezłej formie. Teraz czekać na wyniki badań tego co wycięli.
Dziękuję Wam wszystkim za życzenia , dobre słowo i modlitwę. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

Miło mi bardzo,że lubicie oglądać mój ogród i to jak go pokazuję. Niestety dzisiaj nie mam zdjęć, może jutro coś cyknę

Kasiu właśnie nie można u nas pojedynczo odrolnić, kazali mi czekać na całą dzielnicę a tam już są sprzeciwy mimo,że jeszcze nawet wyłożenia nie było...
Szkoda słów, coraz bardziej myślimy nad remontem piętra u Mamy i urządzeniem tam ogrodu...baza jest tyle,że nie będzie to mój wymarzony dom i ogród...

Ciesze się , że z mama dobrze
Danusiu , a nie masz możliwości zabudowy działki rolnej jako siedliskowej??? Warunkiem jest budynek gospodarczy prócz domu, a to może być garaż wolno stojący.
Zawsze można ziemi na czas budowy do dzierżawić, żeby spełnić wymagania w gminie.
Pszczelarnia 22:09, 19 wrz 2017

Do góry
Wrzucam zdjęcie z jednego ogrodu holenderskiego - zwiastun kolejnej opowieści. Z dedykacją dla miłośników ogrodów holenderskich i dalii:

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:00, 19 wrz 2017

Do góry
Tu "przed":

Z jednej i drugiej strony

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:56, 19 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
to jest ta podobna

Obłędnie piękna i podobna. Możemy zrobić wymianę? Nie wiem, czy Ty wysyłasz paczuszki, czy to kłopot dla Ciebie?
Ogród, mydło i powidło. 21:55, 19 wrz 2017

Do góry
katel napisał(a)

no to boska fotka jest

usunac czy moge cytowac ?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:50, 19 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Wiem ze się powtarzam jak zdarta płyta ale cudnie u Ciebie. Hortensja Bobo przeurocza. Powiedz Aniu czy ona wytrzyma miejsce w pełnym słońcu? I faktycznie nie wyrośnie duża? Bo mam pomysl żeby ja posadzić a skarpie przy tarasie i ciekawa jestem twojej opinii.

Miłe słowa,nidgy sie nie zdzieraja
Dziękuje Basiu.
Hortensja Bobo jest cudna.Dla mnie jedna piękniejszych , mniejszych.W tym roku, na prośbę kogoś ją mierzyłam.Moja posadzona w 2014, widać,że już ma zwarty szeroki, cała ukwiecona .Ma 67 cm.I wcale ja tak przy ziemi nie ścięłam.
Moja troszkę tylko z rana deko cienia z domku.Ale krótko. bardzo krótko.A tak potem jest na pełnym słońcu i daje radę.Ja na swoja właśnie patrzę z tarasu.Fajny widok.
Także, moja rada, jest taka sadz ją.Przy tarasie ,,, super miejsce.Da radę z tym słońcem.

róża Louise Odier

Elmshorm
Blaski i cienie nowego życia 21:47, 19 wrz 2017

Do góry
Danusiu jeszcze takie trawki

Pszczelarnia 21:45, 19 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Ewuniu agapanty do kiedy będziesz trzymała w szklarni? Co z nimi teraz i przez zimę z nimi robisz?

Teraz umieściłam w szklarni, bo pada i jest zimno, a tam mają sucho i ciepło. Potrzymam do listopada (wytrzymują tak do +5), potem potrzymam w pomieszczeniu o nazwie "cieplarnia" ale przed Bożym Narodzeniem pójdą do piwnicy z oknem (ale mało światła mają tam, bo okienko jest małe, choć południowe - nie przeszkadza im brak światła) i tak doczekają początku marca. Potem znowu na światło dzienne, ruszą, dostaną nawóz i w maju pójdą na dwór.

Przeprowadzka agapantów - naliczyłam 10 doniczek.

Pokażę przy okazji eonia drzewiaste, które troszkę zzieleniały:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies