Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

anka_ 18:56, 08 paź 2017

Gosiu co to za kiścienie? Piękne są. I jak z ich zimowaniem?

Drogę super zrobili. Ja jeszcze wojuję, masakra z tymi urzędami.
A dzisiaj zdziwiłam się okropnie, bo u mnie po przymrozkach dużo drzew bez liści, reszta zielona. A im bliżej Warszawy tym okoliczne drzewa bardziej pyszniły się barwami jesieni.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 21:08, 08 paź 2017

Ale masz już kolorków w ogrodzie.
Z drogą też ciągle wojujemy z gminą. Chociaż ostatnio jak deeweloper zaczął budowę to częściej naprawiają to co zepsuli. Ale wiosną była masakra jak ciężki sprzet i samochody ciężarowe wjechały.
Gruszka_na_w... 22:09, 08 paź 2017

Pięknie Ci się ogród przebarwia. Zwłaszcza ten klon Ginnala i kiścienie.
Ten rozchodnik to może ten, co u mnie -Mr. Goodbud.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Aurelllia 22:13, 08 paź 2017

Ślicznie przebarwia się ogród Chryzantemy jakie ładne zdrowe moje co roku jakaś grzybowa kosi - kwitnąć kwitną, ale łodygi i liście marnie wyglądają
Gosiek33 08:08, 09 paź 2017

anka_ napisał(a)
Gosiu co to za kiścienie? Piękne są. I jak z ich zimowaniem?

Drogę super zrobili. Ja jeszcze wojuję, masakra z tymi urzędami.
A dzisiaj zdziwiłam się okropnie, bo u mnie po przymrozkach dużo drzew bez liści, reszta zielona. A im bliżej Warszawy tym okoliczne drzewa bardziej pyszniły się barwami jesieni.

Zimuje bezproblemowo, ale zapomniałam jaka to odmiana, jak znajdę podam

Latem miałam w ręku Curly Red ale się nie zdecydowałam, mam jeszcze czas na niego

Widocznie cieplej u nas, choć części drzew też wiatr pozwiewał liście
Gosiek33 08:08, 09 paź 2017

JoannA napisał(a)
Ale masz już kolorków w ogrodzie.
Z drogą też ciągle wojujemy z gminą. Chociaż ostatnio jak deeweloper zaczął budowę to częściej naprawiają to co zepsuli. Ale wiosną była masakra jak ciężki sprzet i samochody ciężarowe wjechały.

Dobrze, że teraz poprawia
Gosiek33 08:11, 09 paź 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie Ci się ogród przebarwia. Zwłaszcza ten klon Ginnala i kiścienie.
Ten rozchodnik to może ten, co u mnie -Mr. Goodbud.

Pozazdrościłam Tobie i musiałam poszukać jesieni u siebie

Przebarwia się u mnie ussyryjski, mój giniala stoi w miejscu, a ten ogniście czerwony to rośnie przy drodze do Kasi

Może masz rację co do odmiany rozchodnika, pierwszy rok tak spektakularnie kwitnie i to dopiero teraz, tyle, że Twój jakiś bardziej okazały
Gosiek33 08:13, 09 paź 2017

Aurelllia napisał(a)
Ślicznie przebarwia się ogród Chryzantemy jakie ładne zdrowe moje co roku jakaś grzybowa kosi - kwitnąć kwitną, ale łodygi i liście marnie wyglądają

Pierwszy raz mam takie okazałe krzaczki

Poszłam wczoraj w deszczu na spacer, trafiłam na ogrodową i zobaczyłam na żywo kokornaka - choć zdjęcie dobre to jednak nie oddaje w pełni urody jesiennego przebarwienia
Aurelllia 11:05, 09 paź 2017

O to super,że udało Ci się go odnaleźć w realu Jak teraz porobili tam na Wilanowskiej te ścieżki spacerowe z kostki to można łazić i łazić bez obawy utonięcia po pas w błocie
pestka56 12:32, 09 paź 2017

Świetny ten artykuł o wróbelkach. Podlinkujesz go ns ptasim na fejsbuku?