Dzień Dobry Wszystkim
Udało się wreszcie zrobić coś w stylu planu. Dopiero teraz widzę jaka mam niekształtna działkę

choć na żywo nie rzuca się tak wo oczy dzięki wyrównaniu linii drzewami.
Wygląda to mniej więcej tak :
Jak widzicie z prawej strony działki jest dużo mniej miejsca. Od rogu tarasu do początku rabaty tylko ok 5m. Natomiast z lewej strony jest to dużo więcej.
Idąc za radą Toszki,żeby zwiększyć rabaty otulające dom, na pewno trzeba zająć się lewą stroną i przede wszystkim rogiem. Bo teraz proporcje są mocne rozjechane.
Z tyłu za drzewami ( za plecami,które powstaną z cisów lub innych drzew ) jest sporo miejsca ,żeby zmieścić tam wcześniej wspomniany domek narzędziowy i kompostownik. Domek będzie tylko dla moich potrzeb bo eM ma swój warsztat z prawej strony domu.
Przechodząc do frontu, tak jak pisałam wcześniej kawałek trawnika w obecnym kształcie jest na pewno zmiany. Myślałam o zmianie jej na mały klombik z jakimś niewielkim drzewem, bo tam mamy widok z okna kuchennego.
W prawym rogu od frontu ten mały kwadrat to miejsce na śmieci. Jedynie w tym miejscu myślałam o małej rabacie bo wzdłuż płotu w przyszłości eM planuje wiatę.
Jeżeli potrzebujecie więcej informacji to piszcie

Miłego Dnia