czudna lawenda i jaka stipa dorodna! Super masz kobieto! a co do chwastów ... szkoda gadać do tego jakiegoś gryzonia mam, kopie i ryje wszystko! Chodzę i deptam
Witaj Ewo
Pod magnolia było juz sporo zmian. Na tym zdjeciu jest stipa z czosnkami. Na kolejnym , na ktorym ja pokazujesz jest w innej fazie. To stipa pony tails, ktora rosnie i rozsiewa sie u mnie juz od 5 lat
Brązowa trawki to Buchanani , na tym zdjeciu rosły równiez zurawki Palace purple, ktorych juz nie ma , bo zzarły je opuchlaki. Zielona trawa to carex morrowi variegata - gorąco polecam te zimozielona roslinę
tak to stipa z jeżówkami southerm bells
Z berberysów jestem bardzo zadowolona, chociaż kilka z nich popaliłam nawozem, ale dają radę. Tereski zaczęły kwitnąć w tym tygodniu dopiero. Stipy te co dobrze widać, to ubiegłoroczne. Nie dałam rady ich wykopać, to je przycięłam i okazało się, że wyrosły Taka niespodzianka. Posadziłam młode stipy z tego roku, ale one ciągle malutki i nie wiem, czy będzie je widać, czy Tereski je zagłuszą.
Piękna jest stipa powiewająca na wietrze. U mnie też powiewa - Twoja
Jest idealnym "wypełniaczem" rabat i cudownie się rozsiewa Wyobraź sobie, że siewki, które jesienią miały z 3cm wys. przezimowały u mnie i teraz są cudne Tylko boję się je przesadzać. Myślisz, że nic im nie będzie?
Ivo no połechtałaś mnie fest tymi słowami przeciw co do stipy to sesleria też jest boska przecież. Dodać obok możesz. Ta środków rabata to stipa sesleria i szalwia.
O tak! juki lub buksy w stipie to cudowny widok
To Ty i Tess mnie na to połączenie namówiłyście
Za kciuki dziękujemy, w dalszym ciągu bardzo potrzebne - niestety