Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moja bajka 10:28, 08 lip 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Aguś, a słoneczniczek od Ciebie jest już prawie mojego wzrostu .
Ostróżki i pierwsze róże w tym zakątku przekwitły. stipa rządzi

to jeżówka samosiejka

Nietuzinkowy kolor tej jeżówki
Dwa ogrody 22:08, 07 lip 2017

Do góry
Inne bodziszki musisz posadzić znaczy się Ostatnio miałam ochotę zamówić sobie w szkółce po jednym z każdego taksonu (jak na prawdziwą srokę przystało), ale mieli kurczę tyle tego że tysiąc złotych pękłoby jak nic. Odpuściłam, ale stacjonalnie nabyłam kilka naście Po każdej wizycie w Poznaniu zakochuję się w bodziszkach mocniej i mocniej- bossskie są. A te korzeniaste od ciebie (tzn od Karoli) sięgnęły mi w tum roku kolan- nie miałam świadomości że one dobrze odżywione to tak cudnie wyglądają. Muszę je teraz ściąć ale zawsze mam stres przez ten wysoko położony stożek wzrostu czy jak to tam się zwie i zawsze pytam i pytam więc żeby tradycji stało się zadość... jak wysoko tniesz swoje bodziszki? One mają odbić z korzenia czy miejsca przycięcia? Masz coś z tej białej pallidy? Bo jak nic nie wykiełkowało to sadzoneczka dla ciebie się znajdzie Kiepsko zniosły polowanie bo sporo padło ale coś tam mam No i w gruncie rosną fabryki nowych nasionek więc dzielić się będzie czym

I powiem ci że stipa brachytricha czyli ten trzcinnik z białymi kłosami super przyrasta z nasion. Co tam teraz siejesz? Bo może ja bym coś jeszcze wysiała ale brak mi inspiracji Uwolniłam dzisiaj trochę nadprogramowych sadzonek piny tails i zobaczymy jak dadzą sobie radę przy zerowej opiece na moim stepie jałowym
Jedziesz do Wojsławic w niedzielę?
Moja bajka 21:50, 07 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczne zdjęcia Stipa w kupie to jest to

Pięknie wygląda w kupie, fakt .
Moja bajka 21:46, 07 lip 2017

Do góry
Śliczne zdjęcia Stipa w kupie to jest to
Moja bajka 21:44, 07 lip 2017

Do góry
Aguś, a słoneczniczek od Ciebie jest już prawie mojego wzrostu .
Ostróżki i pierwsze róże w tym zakątku przekwitły. stipa rządzi

to jeżówka samosiejka
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:59, 07 lip 2017

Do góry
No dobra, czas na fotki

Występują: Brother Cadfael, Stipa calamagrostis, knautia, dwa kwiatki Mme Boll i kwitnący trzcinnik Overdam kołysany wiatrem

Ogród z rzeźbą 15:15, 07 lip 2017

Do góry
Aniu/Anabuko oj Aniu, dziękuję Ci za takie pochwały. Z tym misternym doborem roślin to chyba z letka przesadziłaś. Cały czas się uczę i popełniam błędy.

Alicja Ty nie widziałaś tych niecudnych zakatków, ha, ha. Nie wszystko złoto co się świeci

Irenko do wymiany, bo tam są carex montana i beatles. Miały być same montana i tak sukcesywnie wymieniam. Trzcinnik to calamagrostis brachytricha, co prawda kupiłam pod nazwą stipa brachytricha, ale ponoć to to samo. Do Twoich hakone to ja wzdycham!!. Kiedyś się przecież doczekam. Tę albostriatę pewnie sobie kiedyś kupię, na razie planuję tę zwykłą zieloną.

Kamilka różyczek nie mam tak dużo odmian, gdzie mi tam do naszych forumowych różomaniaczek. Ale aż tyle mieć nie będę, bo nie obrobię się z nimi. Odściskuję
Ogródkowe perypetie:) 14:21, 07 lip 2017
Do góry
abiko napisał(a)
A no właśnie.. hakone sa wielkie niestety. Molinia..a jak ona zimuje? zostaw fotkę

oddaje głos na molinię ...mam ..i bede zwiekszac jej ilość ...wydawała mi sie bylejaka ..bo potrzebuje czasu zeby sie zebrac w sobie ...przynajmniej u mnie dość długo sie kisiła i nie umiałam jej ocenić ...ale jak zobaczylam u Agani co taka molinia potrafi ...oddaje głos na molinie

choc bukszpany i stipa wygladaja obłednie ...ale ta jest problematyczna ...u mnie wygniła cała ..wiosna razem z siewkami ...przywiozłam sobie siewki od Kasi z górki...zobaczymy jak dalej bedzie

no i 3 wariant jakby ...kupiłam wiosna sporobulusa że niby zastapi stipe ...testuję ...fajne kepki nawet mi sie podobaja ...ale brakuje mu tego miekiego powiewu stipy.
Mój 4 arowy azyl... 10:09, 07 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj robiłam kanciki.

Kanciki pierwsza klasa,Basiu ta trawa to stipa ,taka duża i nie kładzie się?
Byłam wczoraj w Casto ale przetacznika już nie było,za to kupiła dużo innych bylin.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:17, 06 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
FC też może być, zimozielony znasz?

Ach zimozielony... rozmarzyłam się... .
No właśnie, taki efekt byłby super. To stipa tam jest?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:21, 05 lip 2017

Do góry
Stipa ogromna! Jakaś mutantka

A co do pierisów- czy one Ci tak śmigneły w jeden sezon???? Czytam o nich, że dorastają max. do 1-2 m i, że rosną wolno...to już sama nie wiem, bo jak patrzę na Twoje, to jakaś odmiana sprinterska musi być
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:15, 05 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja z cichacza zaglądam, bo się nie mogę ogarnąć po tym weekendzie
Pozdrawiam 12 komandosów

Chyba o tej trzmielinie wszyscy zapomnieli
A boordel pokazujesz jakiś przedpotopowy (w dokładnym tego słowa znaczeniu, przed wiosennym potopem) i coś ścieniasz. Coraz łądniej masz i roślinki na wypasie
Sadź te buksy z szałwią, jak dla mnie będzie pięknie, u mnie jeszcze stipa tam rośnie.
A propo stipy, to dałam Ci stipę i kłosowce, nic więcej nie pamiętam

Nie kumam komandosów...boszzz...zniżkę mam dzisiaj, ale czytam o linii uboju indyków o wydajności 1500 szt/h, więc te 12 to jakaś abstrakcja- wyjaśnisz?
Sama zapomniałam o tej trzmielinie- wczoraj mi się przypomniało
Stipę to, wiem, że mi dałaś, kłosownicę też kojarzę, ale wydaje mi się, że jeszcze coś było. Zrobię zdjęcie, to może Ci się przypomni?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:06, 05 lip 2017

Do góry
Ja z cichacza zaglądam, bo się nie mogę ogarnąć po tym weekendzie
Pozdrawiam 12 komandosów

Chyba o tej trzmielinie wszyscy zapomnieli
A boordel pokazujesz jakiś przedpotopowy (w dokładnym tego słowa znaczeniu, przed wiosennym potopem) i coś ścieniasz. Coraz łądniej masz i roślinki na wypasie
Sadź te buksy z szałwią, jak dla mnie będzie pięknie, u mnie jeszcze stipa tam rośnie.
A propo stipy, to dałam Ci stipę i kłosowce, nic więcej nie pamiętam
Ogródek Iwony II 10:45, 05 lip 2017

Do góry
Śliczna ta rabata z szałwią, naprawdę ładne kępy już masz, stipa z nią się cudnie komponuje (aż pożałowałam, że już tego połączenia nie mam w tym roku) a na tle zieleni trawnika wygląda to obłędnie, niech no jeszcze tylko te hortki zakwitną, będzie czad.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 01:12, 05 lip 2017

Do góry
babka napisał(a)

Stipa ma priorytet ni i jeszcze jeżówki, werbeny już wysiewać nie muszę, mam jej miliardy

Drugi rok nie mam werbeny a ona dalej wyłazi, niebywała jest.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:00, 04 lip 2017

Do góry
Gosiek, ta Nicolaus jest rzeczywiście fantastyczna. Ale sama czytałaś jak one chimerycznie rosną.
Oprócz żółtej mam jeszcze zieloną z białym paskiem. Też ma w porywach 15 cm, ale na szerokości jej trochę przybyło. Jest w prawym dolnym narożniku.

Stipa jest najbardziej urocza, kiedy powiewa. Chociaż stojąca też przykuwa oko.

Tu narazie jest ściernisko... 19:14, 04 lip 2017

Do góry
Stipa z szałwią pięknie wyglądają. Tawułki tez masz sliczne i lilie, piękne widoki.
Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 14:17, 04 lip 2017

Do góry
Zaczęliśmy od starszej części ogrodu. Stoi tu stary dom i urokliwe zabudowania gospodarcze. No i charakterystyczna dla tego miejsca stipa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:45, 04 lip 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

mnie się podoba taka pokładająca się stipa, to też jej uroda, szczególnie gdy wiatr powiewa

hakone nie wstyd, moja jakaś gold, a już w szczególności all gold teraz też tak mają a u Małej Mi jest odmiana wyjątkowo wielka, kiedyś pisała... ale oczywiście zapomniałam

Macra może?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:44, 04 lip 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Stipy nie ruszam. Zauważyłam, że lekko zaczyna się pokładać. Stąd pytanie.

15 cm wysokości u hakone ? Wstydziłaby się. Muszę jej chyba pokazać zdjęcia z ogrodu Małej Mi. Nie słyszałam o karłowych odmianach tej trawy.

mnie się podoba taka pokładająca się stipa, to też jej uroda, szczególnie gdy wiatr powiewa

hakone nie wstyd, moja jakaś gold, a już w szczególności all gold teraz też tak mają a u Małej Mi jest odmiana wyjątkowo wielka, kiedyś pisała... ale oczywiście zapomniałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies