Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 09:07, 13 wrz 2017

Do góry

Ogród urzekający i mega klimatyczny i do tego piękan ławka, gzie się takie kupuje ?
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:53, 13 wrz 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Parę fotek bo dawno nie było
rozchodnikowa

[img
Piękna ta rabata rozchodnikowa i jeszcze trawkami... super razem się wszystko skomponowało
Wśród brzóz i dębów 08:44, 13 wrz 2017

Do góry
Po deszczach trawa trochę odżyła:
Ogródek Iwony II 08:42, 13 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, Vanilki to właśnie te. U mnie później się wybarwiają, niż u innych. Nie wiem, dlaczego .... Późno też startowały wiosną ...

Rok temu o tej porze (11 września) były takie

Już się nauczyłam, że ogród co roku wygląda inaczej - zależy od słońca, deszczu, temperatury, ...

Przepiękny ogród, chyba swoje limki podsadzę rozchodnikami.
Malutki pod lasem 07:53, 13 wrz 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)

A taki mam na nią widok jak wychodzę z salonu na taras

Aniu pytanko: będziesz przekładać też kostkę z obrzeża, czy masz ją tam na stale????
Super zmiana
Ogród z wilkiem zamkn. 07:41, 13 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Dokupiłam buksy ,kopane z gruntu , muszę iść je wkopać .........pada

Prawie skończyłam pergole ,nie zdążyłam pomalować i przesadzić winogron ,pada

A jednak buksy to mi się podoba.
Też kupiłam dwa
Ogród pod lasem 07:40, 13 wrz 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dziewczyny, wyszłam już z pierwszego szoku, więc mogę podzielić się z Wami dzisiejszym odkryciem. Otóż na naszym forum kryje się brylant. Tajniaczy się i ukrywa przed nami ogród, przez który dziś chyba spać nie będę mogła. Niestety nie miałam przy sobie aparatu, a fotki z komórki to dla tego miejsca profanacja, jednak lepszy rydz niż nic i wrzucam co mam. Brylantem owym, który niniejszym demaskuję, jest Ania - kwartet, u której byłam dziś po odbiór jarzmianek i która przy okazji sprezentowała mi kilka innych roślin. Coś pięknego. Kolory, zapachy, krajobraz za płotem - bajka. Kochana, grzeszysz nie pokazując nam niczego z tych cudowności!

no sliczny i ogromny chyba ?
malo fotek tylko....

od razu zainteresowalam mnie pergola ze zdjecia
czy mozna prosic wlascicielke o wiecej szczegolow ?
Moja działka na Dębowym Lesie 07:16, 13 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem i przeglądam nie dojadę daleko bo już późno.

Elu, witaj!
To ci trochę podeślę,jak dużo chodzić nie możesz
Milin

Clematis Jan Paweł.Wcześniej zakwitł dwoma kwiatkami.a teraz się namyślił na kwitnienie

Ptasi gaj 07:08, 13 wrz 2017

Do góry
Ta trawa jest cudna
ElzbietaFranka napisał(a)

a jak te od sąsiada, nie przechodzą do ciebie ?/
Mój śaisiad na granicy działki posadził 3 miskanty, non=stop przchodzą w moje rabaty,Miał przesadzić.I niec nie zrobił.Wkurza mnie to ,o czerpią siłę z moich rabat i podlewań.I osłabiają moje rośliny.I nadmiernie się wepchały.Tnę z mojej strony .Ale to cholerstwo za mocne .
Hortensje, róze masz piękne. Hortkę Sandej Freis i ja mam.Moja jeszcze młoda, może nie taka okazała, bo rośnie pod czereśnia.
Rózne trawy też ładnie się prezentują.
Pięknie to wygląda.
Wszystkiego po trochu 07:03, 13 wrz 2017

Do góry
Dla Kasi zdjęcia floksów
w głębi za jeżówkami ten żarówiasto różowy

niebiesko fioletowy

biały i różowy.
Ogródek Iwony II 00:34, 13 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona, zbierałaś już nasiona ze stipy ?

Jak dobrze, ze przypomniałaś. Pora już ostateczna, bo inaczej wszystko się wysieje. Lubię stipę Są miejsca, gdzie musi być

Nasz 1szy ogród 00:24, 13 wrz 2017

Do góry
Pokażę Wam kto nas dziś odwiedził

Zasuwał skubany od betonowego płotu aż po okna domu Nie pamiętam kiedy ja wcześniej dudka widziałam, za dzieciaka chyba.

Za jakieś 2 tygodnie będę wiedzieć czy uda nam się w tym roku nawieźć ziemi, a jak się uda to się qpę zamówi, i mączkę i będziemy wzbogacać glebę.

Mam zagwozdkę. Od lewej strony domu na ten niższy zimozielony żywopłot dumam pomiędzy cisem a choiną kanadyjską Ammerland, to raz, a dwa, zastanawiałam się czy na tą stronę żeby osłonić ogród od wiatrów nie położyć na ogrodzeniu mat wiklinowych. Ale teraz pytanie czy przez to nie ograniczę małym roślinkom resztek zachodzącego słonka?

I druga kwestia nad jaką dumam. Opcja 1 - "odetnę" boki "rabat" żywopłotowych, czy to obrzeżem czy kostką kiedyś i wypełnię korą/roślinami zadarniającymi, tylko co do czasu pełnych nasadzeń, nie widzi mi się non stop tego pielić. Opcja 2 - nasadzenia na trawniku po prostu, tak naturalnie.
Ogródek Iwony II 00:20, 13 wrz 2017

Do góry
Jolu, Vanilki to właśnie te. U mnie później się wybarwiają, niż u innych. Nie wiem, dlaczego .... Późno też startowały wiosną ...

Rok temu o tej porze (11 września) były takie

Już się nauczyłam, że ogród co roku wygląda inaczej - zależy od słońca, deszczu, temperatury, ...
Ogród bacowej 23:49, 12 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona, trawy posadzone. Zapraszam do mnie na wycieczkę.

Po wizycie na targach ogrodniczych na nowej rabacie coś zaczyna się dziać

No widze, że już coś rośnie. Trawka skoszona rozsypana, czy przykryjesz to ziemią? Ja to kompost wiosną tak rozrzuciłam i teraz przykryję ziemią.

Piszesz, że musisz przesadzić 7 olbrzymów - trawy w to miejsce? Widzę, że tam masz trawy trznniki potem juki i jałowce płożące. Co z tym zrobisz jak te olbrzymy tam będą rosły.
Perowska bije na głowę wszystko co tam jest.
Ogród Muszelki 23:41, 12 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Świat jest urzekająco piękny!

Zaiste
Kiedyś sobie drepczę, drepczę, a tu oczom moim ukazała się dolinka... myślałam, że do Raju się doczłapałam

Moja działka na Dębowym Lesie 23:40, 12 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

No właśnie. W lybuskim tez w tym roju lato rekordowo mokre.

Współczuję wam tego mokrego lata.U mnie naprawdę było, piękne , gorące, , tylko mało deszczu.Ale juz wolę takie, niż to mokre,Zaraz będzie jesień i tak może być,że słoty i szaruga .A tego nie lubię.Ale cóż trzeba akceptować , to co jest, to co mamy

Jeżówka Eccentric

Dzisiaj kupiłam nową,kwitnącą, ale bez nazwy.
Może jutro jej cyknę zdjęcie.Kwiaty w pączkach właściwie.Ale i tak już widzę i ,że takiej nie mam .
Moja śliczna NN po podlewaniu

Moja działka na Dębowym Lesie 23:30, 12 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Aż trudno uwierzyć, że gdzieś w Polsce sucho jest, dla Wielkopolski to lato jest wyjątkowo mokre.
Kwiatuszki piękne pokazujesz, tego ostatniego hibiskusa nie znałam.

Jest, jest Polska wschodnia, Lubelszczyzna. zawsze ma ciepełko, sucho i zimy mroźne
Dziękuję, kwiecia tego trochę jeszcze jest.I oby jak najdłużej

A ten hibiskus to Bue chiffon .Taki nie pusty w środku
Floksy jeszcze

Moja działka na Dębowym Lesie 23:22, 12 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
U nas tez pogoda calkuem fajna, w dodatku co pare dni pada więc podlewanie mam z głowy. Cudne zdjecia Aniu

Ej, u mnie do wieczora od iluś dni było gorąco, letnio pięknie.
To dopiero pogoda cudna.Deszczyk możesz podesłać do mnie.
Bo u mnie sucho.Coraz podlewam juz te rośliny co ważniejsze.
Dziękuję za miłe słowa.
Ładniutki nowy avatrek.Mało ciebie nie poznałam

Sezon 2017 u Hanusi 23:21, 12 wrz 2017

Do góry
Violetko, czy o tego liliowca Tobie chodziło? Ostatnio jego pokazywałam. Mam przeważnie żółte, takie jak od Ciebie, i jeszcze od sąsiadki dwa, ale nie wiem czy znajdę fotkę, żeby Tobie pokazać. Nazw niestety nie znam , bo to wszystko darowane.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies