A to już rodkowa po wysadzeniu małych roślinek oraz z buksami.
Overdamy wysadzę stamtąd dopiero wiosną.
ML wsadzę w miejsce zebrinusa, tam gdzie różowa doniczka oraz w miejsce skrajnie lewego Overdama.
Została jeszcze tam jedna hosta - na wiosnę, jak przetrwa, to gdzieś ją przerzucę.
Szałwia jeszcze ładna więc póki co nie ruszam.
sadzę co ok. 50 wcześniej było przekopane z mączką, obornikiem i korą. Kompostu już niestety nie mam, ale później podsypię.
Po trochu w dołek daje dolomitu i mieszam.
Takie mają korzenie, trochę przerośnięte perzem, staram się wyciągać ale nie bardzo chcę bryłę rozwalać, ciężko idzie.
Od ogółu do szczegółu. Żeby można sobie było wuobrazić, jak ta rodkowa ma wyglądać na tle ogrodu, domu, a także jak ma być symetryczna z drugą podokienną.
Na tej drugiej podokiennej same kulki i carexy FF, więc myślę, że i tu kulki i carexy będą ok.
Sylwia z Bułgarskich czosnków będziesz bardzo zadowolona, są piękne i nietuzinkowe, takie parasolki. Niestety u mnie bardzo wymarzają i nie chcą się namnażać.
Trawniczek założony, trawka pomału rośnie więc ten etap można uznać za zakończony.
Pozostał jeszcze fragment rabaty na wprost tarasu do dokończenia ale nie wiem czy w tym roku jeszcze się uda.