Ewuniu chętnie skorzystam z Twojej wiedzy
Trzymaj kciuki za moją dzisiejszą walkę z tylną środkową rabatą
U nas zaczyna mocno wiać - znaczy się, że front się zmienia Obym zdążyla przed deszczem
Myślę że uczeń przerósł mistrza
Bardzo podoba mi się ten plan. Te zęby z obu stron tarasu wyszły bardzo fajnie i można je zostawić
Mam tylko trzy maleńkie uwagi:
- żywopłoty są bardzo grube w stosunku do rabat, ale myślę, że to tylko kwestia rysunku i w rzeczywistości one będą węższe
- ten żywopłot pod warzywnikiem trzeba dociągnąć do ścieżki,
- mimo wszystko poprowadziłabym jeszcze ścieżkę na prawo od warzywniaka - między tymi żywopłotami do tego przejścia, które zrobiłaś do tego kwadratu w rogu (bardzo słusznie!); trudno mi wyjaśnić dlaczego, ale o ile tą ścieżkę z prawej strony można bez bólu zlikwidować, o tyle ta z tyłu wydaje mi się potrzebna. Ale to jeszcze pieśń przyszłości - nie musicie się do tego teraz przymierzać
Aniu, też nieźle, ale prawa strona jeszcze mi nie gra. Coś tam jest z proporcjami nie tak ale nie jestem pewna.
Może ten "leśny kwadrat" za mocno w dół poszedł?
Żywopłot po całości z cisa: masz już żywopłot z serbów i z tui. Jak jeszcze dodasz cisa, to i tak będzie już dużo.
Poza tym, myślę, że ciemny cis da ładny kontrast do jasnych tui
edit: jeszcze tak porównuję oba rysunki: w tym pierwszym trochę brakuje równowagi: rabaty przy domu są dużo mniejsze niż te z tyłu działki. Ten drugi rysunek to poprawia.
Ale tak naprawdę, to musisz ocenić na żywo, czy w rzeczywistości to się rzuca w oczy. Być może, ze względu na perspektywę, takie duże bryły z daleko w tyle będą lepiej wyglądały.
Dopóki nie weszłam na rabaty od tyłu, też tego nie widziałam, rozłożyłam sznnury i się troszkę wyklarowało. Jeszcze rosnące roślinki troche rozmywają widok, przynajmniej wiem o co chodzi
Czuje się taka dopieszczona Twoimi słowami
Rysowałam to wszystko w pracy w presji wejścia klienta lub szefowej Rabaty są nierówne i faktycznie o wiele za chude w porównaniu z żywopłotami. Jak wczoraj szykowałam pierwszą rabatę na tylny rząd już to widziałam
Żywopłot dociągnę do ścieżki
Jeżeli chodzi o tylną ścieżkę - to eM na razie stwierdził, ze będzie to koszona trawiasta ścieżka....na razie niech będzie - najwyżej zrobię większa przerwę (i tak muszę się z taczką zmieścić)Za tylnym żywopłotem tez jeszcze b eędziei przejście - na rozrost roślin.
Juź sie nauczyłam, że trzeba zostawiac roślinom miejsce na wzrost
Masz rację placyk leśny zająłby zbytnio duży plac - ten pierwszy jednak lepszy. Kształt prawej rabaty z drugiego, aby nie było takich dysproporcji.... (zaraz pokombinuję)
Czyli cis jako trzecia wisienka na torcie pasowałaby?