Jolu, to się cieszę .Mnie też widoczki, portreciki kwitnących nie nudzą.
Cebulowych sporo kupiłam , posadziłam w efekcie czego poszerzyłam dwie rabaty.I znowu kawałek trawnika znikł
Aurelko,Bardzo ci dziękuję za miłe słowa,
Owszem nasadzeń nowych trochę było.Bo gdzieś te nowe trzeba było posadzić,Zostały poszerzone dwie rabaty, dokupiłam kilka wrzosów i hortensję Tardiva.Jeszcze brakuje mi kamieni, na wykończenie obrzeża rat.
Jesień wdziera się wdziera pomału.U mnie pogoda cudna, Upały, lato.I znowu sucho i podlewanie
Posiadam w ogrodzie skarpe obłożoną płytami ażurowymi. Proszę spojrzeć na zdjęcia. Co posadzić aby nie wymagało to koszenia i nie przerastało chwastami?
Koszenie na skarpie jest utrudnione. Najlepiej gdyby ta roślina była sdzona z nasion bo tych nazwijmy to doniczek jest 1820sztuk!
Wystawa północno zachodnia lub północna. przez zimę praktycznie brak jest tam światła
Ziemia kwaśna lekko piaszczysta.
Powyżej tych płyt nawet trawa kiepsko rośnie, trawnik stanowi w przeważającej większości mech.
No to wstawiam, aczkolwiek zaznaczam, że zdjęcia nie oddają w pełni piękna i uroku ogrodu Izy. Iza tyra, tyra i stworzyła naprawdę przepiękne, klimatyczne miejsce. W ogóle to brak mi słów, bo podziwiałam ten zakątek z rozdziawioną japką. I to całe gadanie naszej przekornej Izuli o tym, że rozgrzebane, nieskończone i coś tam, coś tam, to można między bajki włożyć! Ogród ma drugi rok i wygląda imponująco
No dobra, bo się "rozgadałam", a i tak słowem nie oddam zachwytu.