Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród za grosze

Ogród za grosze

wiunia 15:58, 25 wrz 2017

Rosa napisał(a)

Witam Podglądam z ciekawością Twój ogród
Widzę, ze jakieś nowe roślinki posadziłaś? Mam do przesadzenua hortkę tylko nie wiem czy teraz warto może czekać do wiosny?
A nie lubię czekać z robotą jak już wiem co chcę zmienić
Rosa 07:44, 26 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Ewo, czy ta NN niebieska trawka podobna do kostrzewy sinej, to nie może być owsica wiecznie zielona? Nie pójdę sprawdzić bom chora. Od kilku dni kompletny trup łóżkowy. Tak nie chorowałam kilkanaście lat. A tu grzyby zalały mi nie tylko kuchnię ale i kawał salonu, porozkładane w koszykach, żeby się nie sklejały. Tylko do nich wyskakuję z łóżka w ciepłych bambetlach. J stara się pomagać, ale mizernie mu idzie ściąganie skórek. Wczoraj opróżniłam salon i kuchnię i zdziwiłam się, że mi podejrzanie szybko poszło, bo widziałam ile tego dobra przywiózł. No, i mnie J pocieszył "...to dopiero połowa".

To kostrzewa sina Intense blue. Nie rozsiewa się u mnie i szybko przyrasta, jestem nią oczarowana .
Kuruj się a po grzyby mogę przyjechać i ulżyć Ci w niedoli .
Rosa 07:49, 26 wrz 2017

wiunia napisał(a)
Witam Podglądam z ciekawością Twój ogród
Widzę, ze jakieś nowe roślinki posadziłaś? Mam do przesadzenua hortkę tylko nie wiem czy teraz warto może czekać do wiosny?
A nie lubię czekać z robotą jak już wiem co chcę zmienić

Wysiały mi się ładne roślinki i jak pieliłam to je popikowałam. Moim zdaniem za późno na takie eksperymenty, ale jeśli będzie ciepło to powinny się przyjąć. Wykopywałam z dużą bryłką ziemi, by jak najmniej uszkodzić korzonki .
Też mam hortkę do przesadzenia, ale poczekam z tym do wiosny, tak bezpieczniej.
Rosa 08:07, 26 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Masz piękne wrzosowisko, u mnie nie chcą rosnąc wrzosy, a ja i tak kupuję je co roku do dekoracji. Czytam, że chcesz wywalić Anabelki, daj im jeszcze szansę. W przyszłym roku jak urosną pędy zwiąż je w 2 miejscach, żeby nie miały szansy się przewracać. Wszystkie kwiaty będą na jednej wysokości i efekt na pewno będzie zadawalający.

Anabelce uratowałaś życie, dam jej szansę i na wiosnę przesadzę w cieniste miejsce , lubię hortensje.
Wrzosy się uśmiechają za komplementy.
Dorotko podawałam przepis na wrzosowisko. Co roku na wiosnę po strzyżeniu dostają wór kwaśnej próchnicy i na wierzch korę. Wrzosów nigdy nie przykrywam na zimę. Przed posadzeniem zmieszałam ziemię rodzimą z piaskiem i kwaśną ziemią kupioną w sklepie ogrodniczym. Wrzosy w zasadowej ziemi umierają, bo korzenie nie są w stanie pobrać wody z podłoża.
Rosa 10:46, 26 wrz 2017

poranny spacer po ogrodzie

efekt pracy ogrodnika

kosmosy zaczynają kwitnąć
Rosa 10:49, 26 wrz 2017

moja wielka ogrodowa miłość kwitnie od maja do teraz

no i tradycyjnie wrzosowisko
Rosa 10:51, 26 wrz 2017

zmaltretowane deszczem róże
Rosa 10:53, 26 wrz 2017

Rosa 10:57, 26 wrz 2017

białe zawilce zastanawiają się czy zakwitnąć