Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:01, 21 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jeszcze raz zrobiłem przegląd Twoich lilii, fascynujące rośliny, w następnym sezonie muszę w nie zainwestować bo skromnie pod ich względem u mnie na rabatach.

Ładne masz kępy stipy, to zeszłoroczne sadzonki, przezimowały ? Ja w tym roku siałem jak zawsze wczesną wiosną ale raczej nie zakwitną, coś im nie pasuje. Czas się pożegnać z tą trawą, piękna ale zbyt problematyczna.
Zakwitają kolejne lilie co bardzo mnie cieszy. U mnie w ogródku na pewno w sumie jest ponad 200 lilii, oby tylko nie posmakowały jakimś paskudom.

Nie rezygnuj ze stipy, ona co rok robi się ładniejsza. Zetnij na wiosnę i powinna ruszyć ze zdwojoną siłą, fakt że nie wszystka przezimuje ale mam też kępy trzyletnie.

Nocne zdjęcia

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:00, 21 wrz 2018

Do góry
Piękne te ogrodowe
A te lilie to niesamowite.Śliczne.
I jeszcze raz powtórzę. o tej porze roku to rarytaski wielkie!!
W moim małym ogródeczku - Dorota 05:52, 21 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za pochwały.
Ciągle się uczę i rozwijam, ale jakby trzeba było to mogę wydziergać na drutach sweter, uszyć prawie wszystko, na szydełku też bez problemu mogę zrobić czapkę albo kamizelkę, upiec ciasto to nie problem, z gotowaniem też nieźle sobie radzę. Tylko żebym miała więcej sił na robienie tego wszystkiego.

Zaczynają kwitnąć lilie, które kupiłam na początku lipca.

Dorotko pięknie w ogrodzie, na parapetach, masz talent do dekoracji, ciekawy bardzo szparag z dojrzałymi kuleczkami. Z liliami warto robić taki myk jak Ty tylko żeby nie zapomnieć
Na przedostatnim zdjęciu pokazujesz trojeść bulwiastą pomarańczową, to zdjęcie jest z września? Moja już dawno przekwitła i teraz ma piękne nasienniki, a Twoja dopiero kwitnie?
Próbowałaś ją rozmnażać?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:11, 20 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Czasami tak bywa,ze nie wszystko nam wyjdzie.zawsze szkoda. Może jeszcze się pokażą te lilie ?
Ale i tak wrześniowe lilie to wielki rarytas .
I mnie też miło do ciebie zaglądać i u siebie gościć
Dziś zakwitła jeszcze inna lilia, ale zapomniałam obfocić, za to mam pyszne jabłka od bratowej, a czarny bez i dziką różę urwałam po drodze.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:54, 19 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kulki już przycięłam, na zdjęciu jeszcze w starej fryzurce.
Lilii kupiłam bardzo dużo i już widzę, że nie wszystkie mi rosną. Trochę mnie to zaniepokoiło, co prawda jeszcze nie wszystkie kwitną ale już się zorientowałam, że nie ma nawet łodyżki. Miło mi Cię zawsze gościć.

Czasami tak bywa,ze nie wszystko nam wyjdzie.zawsze szkoda. Może jeszcze się pokażą te lilie ?
Ale i tak wrześniowe lilie to wielki rarytas .
I mnie też miło do ciebie zaglądać i u siebie gościć
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:46, 19 wrz 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Jesienny parapet ślicznyPiękne masz lilie, a trawa ma zielony kolor. Deszcz u Ciebie był, u mnie jest tragicznie, ale cóż poradzić...
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa pod adresem mojego ogródka.
W tym roku tylko raz przysuszyło mi konkretnie trawnik, czasem padały deszcze ale wężem też się co dzień wspomagałam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:24, 19 wrz 2018

Do góry
Jesienny parapet ślicznyPiękne masz lilie, a trawa ma zielony kolor. Deszcz u Ciebie był, u mnie jest tragicznie, ale cóż poradzić...
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:29, 18 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko lilie o tej porze roku to rarytas
A ty jeszcze masz ich tak dużo pięknych
I te dekoracje,Wszystkie piękne
Kulki już przycięłam, na zdjęciu jeszcze w starej fryzurce.
Lilii kupiłam bardzo dużo i już widzę, że nie wszystkie mi rosną. Trochę mnie to zaniepokoiło, co prawda jeszcze nie wszystkie kwitną ale już się zorientowałam, że nie ma nawet łodyżki. Miło mi Cię zawsze gościć.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:24, 18 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
W ubiegłym roku kupiłam za późno i nie zdążyły zakwitnąć. Już kiedyś pisałam, że lilie potrzebują od 60-90 dni aby zdążyły zakwitnąć.
Wacławie aż się zarumieniłam, natura jest nie do podrobienia.

Kobietom - z rumieńcem - do twarzy
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:19, 18 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dekoracje jesienne jak zawsze przepiękne, ciekaw jestem co nam w tym roku jeszcze zaserwujesz bo pewnie dopiero się rozkręcasz
Czy ja dobrze widzę to chmiel ? Nigdy nie widziałem tak z bliska.

Lilie kwitnące o tej porze roku to prawdziwy rarytas. Warto było robić zakupy na wyprzedażach. Nasuwa mi się myśl o sterowaniu kwitnieniem tych roślin przez sadzenie do gruntu cebul w różnych miesiącach, cały rok będą kwitły poszczególne.

Trawnik odzyskał wigor, deszczu musi być u Ciebie ostatnio więcej

O jak miło, dawno Cię nie było u mnie.
Myślę, że jesiennych dekoracji już wystarczy, chyba, że przerobię tę która jet na ławce, bo ona jakoś z dożynkami mi się kojarzy, więc jej w całości nie pokazuję. Chmiel sam wyrósł obok mojej działki, więc korzystam z jego dobrodziejstw do woli.
Zwróć uwagę na tę pierwszą lilię, ma najbardziej intensywny zapach. Jej nazwa to Saltarello. Oczywiście mam ich kilka sztuk. Trawnik nabrał zielonego kolorku, ale mam takie miejsce, że wysechł całkiem i musiałam posiać nowy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:40, 18 wrz 2018

Do góry
Dorotko lilie o tej porze roku to rarytas
A ty jeszcze masz ich tak dużo pięknych
I te dekoracje,Wszystkie piękne
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:48, 18 wrz 2018

Do góry
Dekoracje jesienne jak zawsze przepiękne, ciekaw jestem co nam w tym roku jeszcze zaserwujesz bo pewnie dopiero się rozkręcasz
Czy ja dobrze widzę to chmiel ? Nigdy nie widziałem tak z bliska.

Lilie kwitnące o tej porze roku to prawdziwy rarytas. Warto było robić zakupy na wyprzedażach. Nasuwa mi się myśl o sterowaniu kwitnieniem tych roślin przez sadzenie do gruntu cebul w różnych miesiącach, cały rok będą kwitły poszczególne.

Trawnik odzyskał wigor, deszczu musi być u Ciebie ostatnio więcej

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:43, 18 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Tak późno lilii nigdy nie kupowałem bo myślałem, że nie zakwitną. Czas zacząć kupować
Uroda Twoich dekoracji prześciga naturę
W ubiegłym roku kupiłam za późno i nie zdążyły zakwitnąć. Już kiedyś pisałam, że lilie potrzebują od 60-90 dni aby zdążyły zakwitnąć.
Wacławie aż się zarumieniłam, natura jest nie do podrobienia.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:06, 18 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lilie kupiłam na wyprzedaży internetowej i sadziłam na początku lipca. Jeszcze długo będę się nimi cieszyć bo zakwitają w różnym czasie.

Tak późno lilii nigdy nie kupowałem bo myślałem, że nie zakwitną. Czas zacząć kupować
Uroda Twoich dekoracji prześciga naturę
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:44, 17 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Lilie we wrześniu.. niesamowite Uwielbiam szparag ogrodowy, bo mi przypomina dzieciństwoChmiel uwielbiam do dekoracji, ale wycieli mi w okolicy i nie ma.. i masz Ale u Ciebie zawsze pięknie.. nie mozna się napatrzeć.
Chmiel sam się wysiał i to w dobrym miejscu bo przy siatce, co prawda rozlazł się na jabłonkę i porzeczkę, ale już go przytemperowałam. Rośnie na działce u rodziców i mają go wyciąć, muszę go przesadzić do siebie. Za pochwały dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:28, 17 wrz 2018

Do góry
Lilie we wrześniu.. niesamowite Uwielbiam szparag ogrodowy, bo mi przypomina dzieciństwoChmiel uwielbiam do dekoracji, ale wycieli mi w okolicy i nie ma.. i masz Ale u Ciebie zawsze pięknie.. nie mozna się napatrzeć.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:23, 17 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Kompozycja z chmielem przepiękna!

Jak Ty Dorotko to robisz, że jeszcze lilie Ci kwitną?
Chmiel jest bardzo fajny, ale na słonku szybko traci swój zielony kolor. Lilie kupiłam na wyprzedaży internetowej i sadziłam na początku lipca. Jeszcze długo będę się nimi cieszyć bo zakwitają w różnym czasie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:11, 17 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Czarujesz pięknymi liliami we wrześniu....
Dekoracja parapetowa jak zwykle zarąbista
Dzięki Agatko, bardzo lubię te białe lilie, mają taki delikatny rysunek na płatkach są tak subtelne w swojej urodzie. Z Twoich ust taka pochwała to już coś, sama robisz przepiękne dekoracje.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:04, 17 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko to z tymi różami masz podobnie jak i u mnie
A lilie faktycznie masz przepiękne.
I oczywiście dekoracje jesienne też piękne.Ja niestety nie mam na to czasu ani ostatnio weny .
Czasem w życiu plączą się jakieś drogi i nic się nie chce. Ja żeby nie myśleć o złych rzeczach rzucam się w wir prac, żeby tylko mieć zajęcie. Więc robię dekoracje, dłubię w ogródku i zajmuję się domem. Za miłe słowa bardzo dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:54, 17 wrz 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Liliami jestem oczarowana, ale dekoracje są pierwsza klasa
Napracowałaś się....było warto, bo efekt wow!
Lilie bardzo mnie cieszą o tej porze roku, dodają ogródkowi koloru i zapachu.
Co do dekoracji to nie są one zbyt pracochłonne, poza tym ja je lubię robić i cieszy mnie jak się komuś podobają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies