to dereń Cherokee Brave
Do Kórnika zdecydowanie bliżej, oba widziałam po raz pierwszy, jestem typowym domatorem, ciężko mnie wygnać z domu, dopiero od 2 lat gdzieś tam wyściubiam nosa ( może też mam i więcej czasu bo dzieci wydoroślały )
Agata, jestem pod wrażeniem twojej pomyslowosci
Bardzo fajnie wyglądają te plyty zatopione w kamieniach
Na dodatek bardzo oryginalne i niedrogie rozwiązanie. Tylko trochę pracy przy tym
Chyba o to chodzi- to klon Flamingo, tak gęsty i piękny pokrój uzyskujemy przy corocznym wiosennym strzyżeniu, robię to zwykłym sekatorem, gałązki są niezwykle miękkie, skracam co najmniej aż o 3/4 nowe przyrosty
"Mgiełeczki" ogrodowe - kwiaty, które dodaja lekkości, zwiewności innym roślinom Jeszcze w doniczkach bo nie miałam czasu aby posadzic je na ich stałe miejsce
Rutewki, jarzmianka, liatra
To hortensja ogrodowa Bodensee, idealna na szpaler z ogrodówek. Rośnie szybko, świetnie się zagęszcza, samoistnie robi odkłady ( ledwo pęd dotyka ziemi to wypuszcza korzonki jak bluszcz - w ten sposób bez żadnego zachodu uzyskałam materiał na szpaler w przedogródku) no i kwitnie niezawodnie, oczywiście nie jest okrywana
podobna ale o mniejszym tempie wzrostu Nikko Blue ( krzak nieco zdeformowany po wiosennej walce kotów)