Ostatnie jeżówki i róż niewiele w porównaniu z ubiegłorocznym wrześniem
Hortensje Vanilki
I Phantomy - młodziaki
A pod nimi Hakaone i proso ale generalnie to miejsce jest do zmiany wiosną
Cyklameny ogrodowe
Klonik ierwszy zaczął się przebarwiać - to już jesień na pewno nadchodzi nieodwołalnie...
Wrzosy w donicach
Oźanka wciąż kwitnie - to cudna roślina wypełnia rabaty i zakwita ze trzy razy w sezonie, po każdym cięciu przekwitłych kwiatostanów szybko odżywa
Ewciu witaj!
Tak naprawdę to wolałabym tam grabowy albo inny wysoki żywopłot,..ale mam żywopłot z ligustra który mi niestety przemarza od czasu do czasu a więc te trawy "robią" za ekran dla roślin i przesłonę.
I cieszę się z tego - bo tak jak napisała Bogdzią ogród wydoroślał, wyrósł a dzięki temu nie muszę oglądać tego bloku i oni też mnie nie widzą tak bezpośrednio.
Małgoś malepartus u Ciebie jaki wysoki?
i ta ożanka dosc ciekawa, niewiesz czy by mi z nasion urosła? moze byś zebrala dla mnie?
a powiedz ta amanogawa u sąsiadów żyje czy im calkiem padła? moja zdrowa ale jabłonie Royality nieciekawie wygladają i boję się zeby jakiegoś paskudztwa nie rozniosly... chyba je przed ogrodzenie wywale. tylko niewiem kiedy powinnam
Dziękuję !
No różnych komplementów się mogłam spodziewać ale z tym porządkiem to chyba przesadzasz Kasiu. Właśnie dziś trochę odchwaszczałam i odnawiałam kanciki, ale już po zrobieniu zdjęć
Myślę że to zasługa dalekiej perspektywy przy fotografowaniu i braku zbliżeń.
Tak - malepartusy urosły mi tak na ponad 2 metry w górę i osłoniły mnie trochę od strony mojego sąsiedztwa. Mają już 4 lata i spore z nich się kępy zrobiły.Aż się boję jak to będzie gdy przyjdzie mi je podzielić.
Amnoagawa u sąsiadów już wykopana dawno. Szkoda bo była cudna i każdy na ulicy się nią zachwycał.
Co do Royality to się nie martw - moja co roku prawie w drugiej połowie sezonu dostaje jakiegoś grzyba i jej liście wyglądają nieciekawie, podobnie jak i magnolia Susan, jej liście raz mniej a raz więcej są we wrześniu nieciekawe. Ale nie robiłam nigdy żadnych radykalnych kroków bo za rok, po zimie i jabłoń i magnolia odżywa w dobrej kondycji.