Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

frezja 15:02, 16 wrz 2017

Margarete napisał(a)
Miskanty malepartusy - mam 2 i dzięki nim mój widok na blok za płotem mniej mnie drażni bo się cudnie rozrosły

Fajna ażurowa ścianka. Muszę pomyśleć o takiej.
Margarete 15:04, 16 wrz 2017

Ostatnie jeżówki i róż niewiele w porównaniu z ubiegłorocznym wrześniem

Hortensje Vanilki

I Phantomy - młodziaki

A pod nimi Hakaone i proso ale generalnie to miejsce jest do zmiany wiosną

Margarete 15:07, 16 wrz 2017

Cyklameny ogrodowe

Klonik ierwszy zaczął się przebarwiać - to już jesień na pewno nadchodzi nieodwołalnie...

Wrzosy w donicach

Oźanka wciąż kwitnie - to cudna roślina wypełnia rabaty i zakwita ze trzy razy w sezonie, po każdym cięciu przekwitłych kwiatostanów szybko odżywa

Margarete 15:12, 16 wrz 2017

I takie tam widoczki....i busz na rabatach nie do okiełznania...

Margarete 15:43, 16 wrz 2017

frezja napisał(a)

Fajna ażurowa ścianka. Muszę pomyśleć o takiej.

Ewciu witaj!
Tak naprawdę to wolałabym tam grabowy albo inny wysoki żywopłot,..ale mam żywopłot z ligustra który mi niestety przemarza od czasu do czasu a więc te trawy "robią" za ekran dla roślin i przesłonę.
I cieszę się z tego - bo tak jak napisała Bogdzią ogród wydoroślał, wyrósł a dzięki temu nie muszę oglądać tego bloku i oni też mnie nie widzą tak bezpośrednio.
Kasya 17:43, 16 wrz 2017

bardzo ładna jesien u ciebie ale przede wszystkim jaki porządek !
anna_t 18:19, 16 wrz 2017

Małgoś malepartus u Ciebie jaki wysoki?
i ta ożanka dosc ciekawa, niewiesz czy by mi z nasion urosła? moze byś zebrala dla mnie?
a powiedz ta amanogawa u sąsiadów żyje czy im calkiem padła? moja zdrowa ale jabłonie Royality nieciekawie wygladają i boję się zeby jakiegoś paskudztwa nie rozniosly... chyba je przed ogrodzenie wywale. tylko niewiem kiedy powinnam
Margarete 19:34, 16 wrz 2017

Kasya napisał(a)
bardzo ładna jesien u ciebie ale przede wszystkim jaki porządek !

Dziękuję !
No różnych komplementów się mogłam spodziewać ale z tym porządkiem to chyba przesadzasz Kasiu. Właśnie dziś trochę odchwaszczałam i odnawiałam kanciki, ale już po zrobieniu zdjęć
Myślę że to zasługa dalekiej perspektywy przy fotografowaniu i braku zbliżeń.
Margarete 19:45, 16 wrz 2017

anna_t napisał(a)
Małgoś malepartus u Ciebie jaki wysoki?
i ta ożanka dosc ciekawa, niewiesz czy by mi z nasion urosła? moze byś zebrala dla mnie?
a powiedz ta amanogawa u sąsiadów żyje czy im calkiem padła? moja zdrowa ale jabłonie Royality nieciekawie wygladają i boję się zeby jakiegoś paskudztwa nie rozniosly... chyba je przed ogrodzenie wywale. tylko niewiem kiedy powinnam

Tak - malepartusy urosły mi tak na ponad 2 metry w górę i osłoniły mnie trochę od strony mojego sąsiedztwa. Mają już 4 lata i spore z nich się kępy zrobiły.Aż się boję jak to będzie gdy przyjdzie mi je podzielić.

Amnoagawa u sąsiadów już wykopana dawno. Szkoda bo była cudna i każdy na ulicy się nią zachwycał.
Co do Royality to się nie martw - moja co roku prawie w drugiej połowie sezonu dostaje jakiegoś grzyba i jej liście wyglądają nieciekawie, podobnie jak i magnolia Susan, jej liście raz mniej a raz więcej są we wrześniu nieciekawe. Ale nie robiłam nigdy żadnych radykalnych kroków bo za rok, po zimie i jabłoń i magnolia odżywa w dobrej kondycji.

yolka 20:55, 16 wrz 2017

Pięknie u Ciebie i tylko trawy przypominają o jesieni. Grzyb to chyba dzika pieczarka, u mnie u sąsiadów pod dziką czereśnią takie rosną (jadalne)