Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole
13:20, 14 wrz 2017
Dalej wzdłuż budynku -między nim a chodnikiem jest wąziutka na 1m rabata i tam rośnie sesleira jesienna i szałwia omszona. Pomiędzy nimi miały bc kulki bukszpanowe, na całej długości...jak u Asi Navigatorki....
Z drugiej strony chodnika jest rabata na której po bokach rosną kulki
bukszpanowe z pomiędzy nimi żurawka citronelka, na środku jest opaska z bukszpanu z magnolią. Wcisnęłam tam też po bokach 2 malutkie hortensje bukietowe....
Węższy kawałek jest przeznaczony na kolejne hortensje bukietowe...No i zaczyna się rabata którą pokazywałam dzisiaj - trochę wcześniej - czyli busz z brzozami, rozplenicami, bukszpanami, żurawkami black beauty, ID i hakone...a i jeszcze trzcinnikami KF w plecach....
Przy basenie jest taka rabata:
bliżniacza po obu stronach tylko ta bliżej płotu ma praktycznie całą szałwię zjedzoną przez ślimaki
ufff....
Teraz tył....
Z drugiej strony chodnika jest rabata na której po bokach rosną kulki
Węższy kawałek jest przeznaczony na kolejne hortensje bukietowe...No i zaczyna się rabata którą pokazywałam dzisiaj - trochę wcześniej - czyli busz z brzozami, rozplenicami, bukszpanami, żurawkami black beauty, ID i hakone...a i jeszcze trzcinnikami KF w plecach....
Przy basenie jest taka rabata:
bliżniacza po obu stronach tylko ta bliżej płotu ma praktycznie całą szałwię zjedzoną przez ślimaki
ufff....
Teraz tył....