Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 14:15, 21 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja na taką niską obwódkę Hoseri wybrałam - z opisu wydawał mi się najciekawszy do takich celów.
musze zapisać bo nie wiadomo kiedy trzebabedzie Bukszpany na nie wymienić. U mnie grzyb znów zaatakowal
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:54, 21 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale fajnie, że prawdziwki Ci wyrosły - u mnie pod brzozami kozaki raz pozbierałam

Kozaki też się trafiły tylko te brązowe, fajna sprawa, wyjątkowy wszędzie wysyp grzybów, ale te swoje cieszą najbardziej
Nowocześnie z różAnką :D 13:51, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

rodki koło świdośliw będą? a w ich miejsce co?
dopytuje tak bo fajne pomysły masz a nic nie zdradzasz nigdy

będą na sąsiedniej rabacie.
Spod świdośliw znikają wrzosy, które były łyse po zimie, dam w ich miejsce trawy, rozchodniki i trochę kulek trzmielinowych i bukszpanowych.

To prawda, z reguły pokazuję coś jak już zrobię, czasu mam za mało, żeby obgadywać coś na forum, wolę metodą swoich prób i błędów - tyle się już napatrzyłam na rózne kompozycje tutaj i na pintereście, że z lepszym czy gorszym skutkiem kombinuję u siebie w ogrodzie.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:44, 21 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuję.
Jak ci się podoba to miejsce,To mam jeszcze takie
]
Cukinie i dynie lubię , pod wieloma postaciami .
Fajnie,że ty też

Kicia jak modelka, naprawdę umaszczenie ma jak arystokratka
Nowocześnie z różAnką :D 13:44, 21 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

właśnie o to chodzi, trzeba się na własnej skórze przekonać jak jakiś zestaw wyjdzie w rzeczywistości.

Rodki to tam jeszcze nawet są, ściśnięte przy serbach, ale zaplanowałam im inne miejsce - aktualnie jednak leży tam kupa grysu, zniknie stamtąd jak zbiorę korę spod świdośliw i posadzę tam nowe rośliny coś czuję, że w tym roku już do tego nie dojdzie, choć w planach było.

rodki koło świdośliw będą? a w ich miejsce co?
dopytuje tak bo fajne pomysły masz a nic nie zdradzasz nigdy
Nowocześnie z różAnką :D 13:41, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a bo to tak jest wymyślisz coś i sadzisz a potem w realu wygląda inaczej i trzeba przesuwać nawet czasem o 10cm

tak jak pokazuje teraz macadamia u siebie - nawet inpiracje z pinterest w praniu wychodzą zupełnie inaczej

ja to powiem Ci że nie ogarniam u ciebie tej lewej strony za umbrami przed serbami, busz tam konkretny już masz chyba rodki tam były?

właśnie o to chodzi, trzeba się na własnej skórze przekonać jak jakiś zestaw wyjdzie w rzeczywistości.

Rodki to tam jeszcze nawet są, ściśnięte przy serbach, ale zaplanowałam im inne miejsce - aktualnie jednak leży tam kupa grysu, zniknie stamtąd jak zbiorę korę spod świdośliw i posadzę tam nowe rośliny coś czuję, że w tym roku już do tego nie dojdzie, choć w planach było.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:34, 21 wrz 2017

Do góry
w sprawie ocen obrazkowych i zwykłych mam to samo zdanie - literki, obrazki, cyfry - za duże zamieszanie - jak jest jeden system to jest czytelniej i prościej.
Typografia ogrodu 13:31, 21 wrz 2017

Do góry
ale ciekawy ten ostatni Twój wpis - jak robisz tą domową przyprawę?
Buraczki z olejem robisz, kurde za dużo mam wszystkiego i może coś bym przerobiła też.

To miejsce trzeba kochać 13:29, 21 wrz 2017

Do góry
Ale piękne te fotki z okolic tarasu!

Niedawno u siebie wstawiałam fotki cisów na niską obwódkę, jeszcze nie posadzone bo ciągle pada - poczytaj o odmianie Hoseri.
Typografia ogrodu 13:24, 21 wrz 2017

Do góry
ja na taką niską obwódkę Hoseri wybrałam - z opisu wydawał mi się najciekawszy do takich celów.
Nowocześnie z różAnką :D 13:22, 21 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Edyta dzięki miło strasznie że komuś z takim ogrodem podobają się moje miejsca też
Rozchodniki dostałam od Ewyoo4 2 lata temu i wzięłam też z ogrodu po zmarłej kuzynce. to są takie zwykłe chyba, mogę Ci wysłać kępę jak chcesz?

Ania, dzięki za propozycję, ale przesyłka droższa niż rośliny - szkoda zachodu.
Jak kiedyś jeszcze wylądujesz na Śląsku na szkoleniu to może wtedy mi przywieziesz

Ja 3 rok już przesadzam i ulepszam, to co rok wcześniej wydawało mi się już ulepszone
Tu ma być ogród :) 13:18, 21 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Grzeszysz do potęgi n-tej, jak Ty możesz napisać, że nie masz co pokazać!!!!!! Na szczęście rozum powrócił

Już miałam dość tych depresyjnych widoków zza szyby, fotki w słoneczku przynajmniej trochę optymizmu wnoszą, choć wydawały się wcześniej słabe.
Mirkowy ogród (początki) 13:07, 21 wrz 2017

Do góry
Bardzo energetyczne te rudbekie pod brzozami.

Zajrzyj na prive, odnośnie liatr
Tu ma być ogród :) 13:06, 21 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Norobiłam tych fotek, obejrzałam, stwierdziłam, że nie ma co pokazać.
Minęło parę dni wróciłam do nich i już łaskawszym okiem na nie popatrzyłam i mówię wrzucę... czyli dobrze

Grzeszysz do potęgi n-tej, jak Ty możesz napisać, że nie masz co pokazać!!!!!! Na szczęście rozum powrócił
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:06, 21 wrz 2017

Do góry
ale fajnie, że prawdziwki Ci wyrosły - u mnie pod brzozami kozaki raz pozbierałam
Tu ma być ogród :) 13:03, 21 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Pomyliłam wątek Pozdrawiam

Mirka, chyba właśnie wpadłaś w pułapkę podobnych tytułów wątków, ale to nic ja też z przyjemnością te energetyczne rudbekie pooglądałam

Masz może odmianę Cherry Brendy - chodzi za mną.

A i jeszcze na prive pytałam czy obcinasz przekwitnięte liatry?
Tu ma być ogród :) 13:01, 21 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Edytko
jeżeli mogę to poprosze o priv

Wysłałam, a tutaj sobie zobaczysz jak wyglądały moje graby na żywopłot w wiązkach jeszcze przed sadzeniem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=618

I po posadzeniu - ja wiosną ubiegłego roku sadziłam, początkiem kwietnia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=625

Na 150 szt kupionych przyjęły się wszystkie.
Nowocześnie z różAnką :D 12:51, 21 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wiesz Ania, super ta przemiana tarasowej rabaty wyszła, rozchodniki w rozplenicach wyglądają obłędnie, kolor mają taki intensywny. Wiesz jaka to odmiana?

Widzę, że też na jabłonki narzekasz, moje też brzydkie w tym roku, ale myślę, że nie ma co ich na razie skreślać.

Edyta dzięki miło strasznie że komuś z takim ogrodem podobają się moje miejsca też
Rozchodniki dostałam od Ewyoo4 2 lata temu i wzięłam też z ogrodu po zmarłej kuzynce. to są takie zwykłe chyba, mogę Ci wysłać kępę jak chcesz?
Biało różowy ogród za płotem. 12:48, 21 wrz 2017

Do góry
Jest pięknie!
Ogrodowa przygoda Łukasza II 12:46, 21 wrz 2017

Do góry
Inspirkę z kurtyną znam, zanosi się na świetną realizację.
A co za tą kurtyną zaplanowałeś, to jest jakiś żywopłotowy element?

Piszesz, że jeszcze żurawki czekają na podział, to jeszcze dobry moment na takie dzielenie, nawet jeśli by to wypadło pod koniec września lub w październiku?
Pytam bo też bym coś tam podzieliła, ale na razie ni ma jak.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies