Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 12:53, 14 lip 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Basiu, pewnie Twoje będą większe, to jak tu stawać z taką mizerotą do rywalizacji. Ja od czasu do czasu coś im dam do jedzenia i picia, a u Ciebie wszystklo pod bokiem. Po warzywniku widzę, że gdzie mnie do Ciebie!

Ale, żeby nie było, że się stracham , jak będę zrywac, to oczywiście zważę i zmierzę.

Haniu to był żart nie bedziemy rywalizować ...wielkość zależy przede wszystkim od odmiany pomidorow...u mnie największe to cudo ziemli a jak bedą jeszcze i dobre to zbiorę nasionka ...
Ważyć będziemy dla porównania
A teraz tylko żeby zaraza nie zeżarla bo ten rok strasznie wilgotny.

Moje tylko to co dostały pod korzeń a teraz tylko woda raz w tygodniu no i nie zamykam ,niech mają przewiew

Haniu czym podwiązujesz owoce,aby sie grona nie oberwaly ( miałaś już w ub sezonie wielkie okazy)
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:37, 14 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Liliowce i moje się rozpędzają, ale ztrasznie im i różom deszcze szkodzą. Teraz cały czas raz leje, rz pada od 22 w nocy. Tylko ziemia jest szczęśliwa i całą tę mokrość wsysa.

rosnąć to one rosną jak szalone ale z kwitnieniem już gorzej ...bo deszcz otrzepuje kwiaty

wczoraj do 20 l wiadra napadało 12 l wody od 7 do 11 godziny

jakieś ziółko zakwitło ,,zapomniałam co to
Ogród z uśmiechem 12:35, 14 lip 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Gospel w tym roku jest troche jaśniejsza niż w ubiegłym ale tak samo pachnąca i piekna. Zapach czuć dookoła

Jubilee Celebration na razie ma wiotkie pędy, piekne kwiaty oglądam od dołu też jesienny zakup więc cierpliwie czekam

Niezwykle piękne, ciekawa jestem jak masz rozplanowane różanki, jaki pokrój i wys. docelową mają te nowości w ogrodzie?
Obeliski maja ładną końcówkę, ale wysokie, gdzie kupiłaś?... masz do nich pnące różyczki posadzone i jakie?
Dawno nie było szerszych kadrów, tak bardzo brakuje mi róż w ogrodzie, dlatego też mało bywam, ale pozdrawiam Jolu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 14 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)

bardzo przytulnie wygląda
Z ogródka na wsi 12:26, 14 lip 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Jaki okropny kolor:
(Kompletnie mi nie pasuje Miało być całkiem inaczej

Radziu niezwykły kolor
zamiast narzekać musisz go wyeksponować i podkreślić
ostatnio gdzieś widziałam zestawienie właśnie pomorańczowych róż z fioletową lawendą i czymś tam w podobnej barwie
Moja codzienność - ogród Oli 12:18, 14 lip 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

bardzo proszę

No właśnie wydaje mi się, ze wygląda podobnie jak moja Może cyknę w sobotę zdjęcie i porównamy ... mam ochotę jeszcze jej dosadzić ale ponieważ nie jestem pewna odmiany pomyślałam żeby dzielić po troszku ... ewentualnie zamówię z Twojego źródła

Dzięki
Moja codzienność - ogród Oli 12:06, 14 lip 2017

Do góry
Sesleria dla Asi

trzylatka wysokość prawie 60cm, szerokość dobre 80cm

dwulatka wysokość 50cm, szerokość ok 70cm

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:05, 14 lip 2017

Do góry
Gosiek, faktycznie lepiej to wygląda. Może się zmobilizuje do wymiany.

Asiu, firletka rośnie wysoko, ale ma nieproporcjonalnie mały korzonek. Silny wiatr czasem ja wyłamuje. Przegorzany mam z tyłu rabaty. Zawsze w pleckach mają krzaki, a z przodu coś tam (trawy, inne byliny). Stoją sztywno.

Ursa, kuklików używam jako zadarniaczy.

Kwitną przez cały maj. Po kwitnieniu je ścinam. Niektóre powtarzają kwitnienie. Teraz mają liście jak zielone żurawki.
Moja codzienność - ogród Oli 12:05, 14 lip 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Olu
Ślicznie masz!!!!!!
A nową hakone pokazałabyś?

bardzo proszę

Ogród bacowej 12:03, 14 lip 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Kurcze , cały czas pada. Lubie deszczowe lato , ale teraz to już przesada z tym deszczem. Parę bukszpanów złapało grzyba i nie ma kiedy prysnąć, trawnik koszony na raty.

Jak na CHFS Pierwsze i jedyne skojarzenie

Zazdraszczam ciachniętych obwódek
Szmaragdowy Zakątek 11:41, 14 lip 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Nie nadrobiłam wczoraj zaległości Ogrodowiskowych, bo zabrali mi internet i oddali dopiero późno w nocy. Za to miałam dużo czasu, żeby pocykać trochę fotek.
W związku z tym dziś kolejne zdjęcia, tym razem z serii: z perspektywy Dakara, czyli niski parter w „szmaragdowym”.

Madzia za jasną cholerkę nie pamiętam - masz variegatusa z rh? Czy to inna trawa? Chciałam właśnie poczynić takie zestawienie ale nie wiem jak z warunkami świetlnymi?
Jak u Ciebie sobie radzi? o ile to variegatus...
perspektywa bardzo mi się podobała - możesz dać Dakarowi aparat
Ogródek Iwony II 11:37, 14 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie, soczyście Iwonko Macham po urlopie
Coś jeszcze, coś więcej... 11:35, 14 lip 2017

Do góry

Zgapiony zestaw z angielskiego ogrodu Bo dobra - siewek buchannani tam nie było Czekają na nowy dom

lubię ten zestaw
nie znalazłam nigdzie takich ładnych niebieskich host
a moje żółte turzyce na nie czekają...
Ogród z rzeźbą 11:32, 14 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Asia i Alicja dla Was jeszcze foteczka z tawułkami o zmierzchu

Zana czy ta tawułka ma bardziej fioletowy kolor czy w ciemny róż wpada, kolory na monitorze przekłamują, tak samo opisy są różne.
Piękna ona jest, chciałam pod rodki coś wsadzić - mam do wyboru biała lub fioletowa, w wolałabym tą drugą Piękna jest nieziemsko... się powtórzę
Na zielonej... trawce :) 11:23, 14 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Tak wyglądały 2 maja i z dziś

I jedna i druga wersja rewelacja
Działeczka Asi :) 11:22, 14 lip 2017

Do góry
Tak mam w wejściu do szklarni, busz...

A tak z boku domku Rabata rodkowa

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:21, 14 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
[img

Kasia pamiętasz jaka to odmiana? szukam tawułek fioletowych, ale jak nie znajdę to białe z chęcią posadzę, Twoja jest piękna
Anna i Ogród 11:16, 14 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Dzielżany z Pęchcina - śliczne choć nie mój kolor

u mnie tez kwitnie, mam go z niebieską wysoką kocimiętką
Działeczka Asi :) 11:14, 14 lip 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Miałam podobne listki w zeszłym roku opryskałam na grzyba zrzuciły te obeschnięte listki z plamkami i wypuściły nowe

Chciałabym je uratować, bo pięknie by wyglądały z różami W tej chwili wyglądają średnio

Baronesse

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies