Haniu to był żart nie bedziemy rywalizować ...wielkość zależy przede wszystkim od odmiany pomidorow...u mnie największe to cudo ziemli a jak bedą jeszcze i dobre to zbiorę nasionka ...
Ważyć będziemy dla porównania
A teraz tylko żeby zaraza nie zeżarla bo ten rok strasznie wilgotny.
Moje tylko to co dostały pod korzeń a teraz tylko woda raz w tygodniu no i nie zamykam ,niech mają przewiew
Haniu czym podwiązujesz owoce,aby sie grona nie oberwaly ( miałaś już w ub sezonie wielkie okazy)
Niezwykle piękne, ciekawa jestem jak masz rozplanowane różanki, jaki pokrój i wys. docelową mają te nowości w ogrodzie?
Obeliski maja ładną końcówkę, ale wysokie, gdzie kupiłaś?... masz do nich pnące różyczki posadzone i jakie?
Dawno nie było szerszych kadrów, tak bardzo brakuje mi róż w ogrodzie, dlatego też mało bywam, ale pozdrawiam Jolu
Radziu niezwykły kolor
zamiast narzekać musisz go wyeksponować i podkreślić
ostatnio gdzieś widziałam zestawienie właśnie pomorańczowych róż z fioletową lawendą i czymś tam w podobnej barwie
No właśnie wydaje mi się, ze wygląda podobnie jak moja Może cyknę w sobotę zdjęcie i porównamy ... mam ochotę jeszcze jej dosadzić ale ponieważ nie jestem pewna odmiany pomyślałam żeby dzielić po troszku ... ewentualnie zamówię z Twojego źródła
Gosiek, faktycznie lepiej to wygląda. Może się zmobilizuje do wymiany.
Asiu, firletka rośnie wysoko, ale ma nieproporcjonalnie mały korzonek. Silny wiatr czasem ja wyłamuje. Przegorzany mam z tyłu rabaty. Zawsze w pleckach mają krzaki, a z przodu coś tam (trawy, inne byliny). Stoją sztywno.
Ursa, kuklików używam jako zadarniaczy.
Kwitną przez cały maj. Po kwitnieniu je ścinam. Niektóre powtarzają kwitnienie. Teraz mają liście jak zielone żurawki.
Madzia za jasną cholerkę nie pamiętam - masz variegatusa z rh? Czy to inna trawa? Chciałam właśnie poczynić takie zestawienie ale nie wiem jak z warunkami świetlnymi?
Jak u Ciebie sobie radzi? o ile to variegatus...
perspektywa bardzo mi się podobała - możesz dać Dakarowi aparat
Zana czy ta tawułka ma bardziej fioletowy kolor czy w ciemny róż wpada, kolory na monitorze przekłamują, tak samo opisy są różne.
Piękna ona jest, chciałam pod rodki coś wsadzić - mam do wyboru biała lub fioletowa, w wolałabym tą drugą Piękna jest nieziemsko... się powtórzę