Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:34, 08 wrz 2017

Gocha napisał(a)
Mirka przepraszam że dopiero teraz do Ciebie wpadam. Super że mogłam Cię poznać u Ewy. Może jeszcze kiedyś uda nam się spotkać i trochę więcej pogadać bo czuję niedosyt. Ale musieliśmy wyjeżdżać bo długa droga była przed nami.
Masz cuowne jeżówki, hortensje i przecudnej urody powojniki. Jak to możliwe że one tak pięknie teraz kwitną. A czy mogłabyś mi napisać ich odmiany. Pozdrawiam gorąco

Nie szkodzi, cieszę się że teraz jesteś
Powojniki wszystkie "Wielkokwiatowe póżno kwitnące" i z grupy Viticella są łatwe w uprawie, na wiosnę tniesz je nisko na ok 30cm. Teraz już większość przekwitła, pozostały pojedyncze kwiatki, tylko Polish Spirit jeszcze ciągnie ale on najpóźniej zaczął kwitnąć.
Moje to:
Polish spirit
Błękitny Anioł
Jackmanii
Solina
Emilia Plater
I dokupiony w tym roku Prince Charles
mirkaka 08:46, 08 wrz 2017

Dla Kasi Katel wstawiam zdjęcia moje hortensji ogrodowej. Kasiu czy o tę chodziło?
Jeśli tak to mam jej sadzonki
O tej porze jeszcze nie jest bardzo przebarwiona na burgund ale przy chłodniejszych nocach zacznie się bardziej wybarwiać.
Poniżej zdjęcia robione dzisiaj i są jeszcze kwiaty w różnych stadiach

mirkaka 09:05, 08 wrz 2017

A przy okazji maleńka ukorzeniona z patyczka darowanego przez Madzię

I dwie też ukorzenione z patyczków od mojej siostry You & Me. Tą ukorzeniam dla
Gosi z Ogrodowy miszmasz..pod kontrolą. Gosiu muszę wysłać do Ciebie pv żeby nie zapomnieć

Sadziec purpurowy który dostałam od Tereski Olga 80
Zachwyca mnie swoją barwą kwiatu, tworzę wokół niego nowe nasadzenia

mirkaka 09:08, 08 wrz 2017

zawitka napisał(a)
Mirka pytałaś u Przemka o cięcie dużych buksó żeby były mniejsze .Nie bój się ciąc i zmniejszać .Przycięty buks brzydko wygląda zaraz po cięciu ale po 3-4 miesiącach odrasta i jest piękniejszy niż był.Ja tak swoje tnę,jak są za duże czasami golę o połowę i wcale nie żałuję .Zajrzyj do mnie zaraz wstawię zdjęcia ciętych buksów .

Byłam, widziałam i oczom nie wierzę. Zawsze myślałam że bukszpanon trzeba ciąć tylko nowe przyrosty bo słabo odbijają.
A masz może zdjęcia zaraz po takim silnym ogoleniu?
zawitka 09:16, 08 wrz 2017

Zaraz poszukam ale chyba wyrzuciłam bo fatalnie to wyglądało .A ja będę obrzydliwa jak poproszę o sadzonkę tej Twojej piękności czerwonej jak raczek Pliiisss Dam Ci co chcesz z mojego ogrodu :;d Nie mam bo wyrzuciłam przy segregowaniu,pamiętam że pomyślałam że nikomu nie pokażę takiego szkaradztwa a jednak przydałoby się na lekcję poglądową ;d Następnym razem jak obetnę któregoś to pokażę .Jka znajdę któregoś brzydkiego to przytnę już i Ci pokażę Nie pytak czy mie nie będzie szkoda nic mu się nie stanie a jeszcze i może listki pokazać ,choć jak pokażą się a złapie mróz to je on jescze skróci ha ha

Tak samo jak buksy można ciąć cisy z nimi tyż cuda wyrabiam .Może chcesz za sadzonkę hortki Laurkę na wiosnę bo będę miała???
mirkaka 09:51, 08 wrz 2017

zawitka napisał(a)
Zaraz poszukam ale chyba wyrzuciłam bo fatalnie to wyglądało .A ja będę obrzydliwa jak poproszę o sadzonkę tej Twojej piękności czerwonej jak raczek Pliiisss Dam Ci co chcesz z mojego ogrodu :;d Nie mam bo wyrzuciłam przy segregowaniu,pamiętam że pomyślałam że nikomu nie pokażę takiego szkaradztwa a jednak przydałoby się na lekcję poglądową ;d Następnym razem jak obetnę któregoś to pokażę .Jka znajdę któregoś brzydkiego to przytnę już i Ci pokażę Nie pytak czy mie nie będzie szkoda nic mu się nie stanie a jeszcze i może listki pokazać ,choć jak pokażą się a złapie mróz to je on jescze skróci ha ha

Tak samo jak buksy można ciąć cisy z nimi tyż cuda wyrabiam .Może chcesz za sadzonkę hortki Laurkę na wiosnę bo będę miała???

Oki, mam jeszcze dla Ciebie sadzonkę Po weekendzie wyślę
A w jakiej ziemi ją się sadzi, kwaśnej ? A na zimę trzeba ją okrywać?
iwonadm 21:45, 08 wrz 2017

Dziękuję za przesyłkę dziś wsadziłam zawartość
katel 23:10, 08 wrz 2017

mirkaka napisał(a)
Dla Kasi Katel wstawiam zdjęcia moje hortensji ogrodowej. Kasiu czy o tę chodziło?
Jeśli tak to mam jej sadzonki
O tej porze jeszcze nie jest bardzo przebarwiona na burgund ale przy chłodniejszych nocach zacznie się bardziej wybarwiać.
Poniżej zdjęcia robione dzisiaj i są jeszcze kwiaty w różnych stadiach

Mirko tak! To to cudo , strasznie mi się podoba
mirkaka 06:49, 09 wrz 2017

iwonadm napisał(a)
Dziękuję za przesyłkę dziś wsadziłam zawartość

mirkaka 06:51, 09 wrz 2017

katel napisał(a)

Mirko tak! To to cudo , strasznie mi się podoba

Dobra to Ci ją wyślę