Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:35, 05 kwi 2024

Do góry
Trawnik nadal nie zwertykulowany, nie nawieziony. No nic kiedyś zdążę

Poplewiłam wczoraj na grabowej, bardzo ją lubię. Nie zdążyłam przyciąć runianki, widzę, że rozrasta się rozłogami.

Czy ktoś wie co może się dziać z heptacodium? Młode listki zwinęły się i zczarniały na obrzeżach. Martwię się

Większość tulipanów powtórzyła kwitnienie, a Van Eyjki po rocznym odpoczynku namnożyły się jak szalone, sadziłam chyba po trzy cebulki, a teraz w kępie jest nawet 12 tulipanów!
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:28, 05 kwi 2024

Do góry
Czy tylko ja mam wrażenie, że ogrodowo jesteśmy na początku maja?
Świdośliwa otworzyła kwiaty i po prostu mnie zachwyca. Nigdy jeszcze nie była taka piękna. Jeśli wierzyć etykietce to jest to świdośliwa kanadyjska, druga lamarcka jeszcze nie kwitnie. Bardzo się cieszę, że ją posadziłam pod oknem i mogę na nią zerkać Pod spodem straszy jeszcze goła ziemia, ale jesienią posadziłam tam już hakonechloę i rośnie tam też krokosmia, a obwódkę robi red baron. Dosadzę tam jeszcze verbenę hastatę o ile gwiazda wzejdzie bo siałam ją. Domówiłam dzisiaj hakonechloę żeby jednak efekt był szybszy. Teraz to główna gwiazda w ogrodzie. Biała panna
Ptasi gaj 10:27, 05 kwi 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Eliska to prawda kupiłam takie maleństwo ostatnie powojnik Montana. Nie za bardzo mi podchodził bo 2 lata temu też kupiłam pod tą samą nazwą i okazało się, że to nie Montana a jakieś inne na szczęście kwitną 2 razy do roku i burza kwiatów.
Posadziłam przy ledwo zipiacej róży. Zaczęłam podlewać mikstura "bananowka" róża i i clematis nabrały wigoru. Róża przekwita a clematis dalej kwitnie.

Tam też z.boku podadzony Montana. Skieruje go w lewą stronę.

Przepięknie ten duet wygląda, a napisz proszę gdzie planujesz i jak posadzić 50 tawuł? Jaką odmianę?
Moje miejsce na ziemi -początek 09:58, 05 kwi 2024

Do góry

Lada dzień będą tulipany
Jak sadziłam to wydawało mi się że jest ich tak dużo...
Malinowy zakątek 09:14, 05 kwi 2024

Do góry
Wcześniej mialam problem zeby wrzucić posta do siebie na wątek, nie wiem co się stało.
Następne wysiewy zrobione juz do gruntu: rzodkiewka, marchew, bób, groszek cukrowy.
Dzisiaj musze wysiac sałatę do gruntu, zobaczymy co to będzie.
Domowe rozsady rosną, choć pomidory tskue sobie są.

Papryki

Z prac ogrodowych w sumie mało się działo, udało mi się jedynie przesadzić hortensje i poprzycinac wszystkie byliny.
Probowalambtez zaznaczyć rabate zgodnie z moim planem zmiany i wymiarami na projekcie ale coś poszło nie tak i się coś nie zgadza,dlatego musze zrobic wyznaczyc ja w realu
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 08:53, 05 kwi 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)

Sałaty, tatsoi I pak choi w tunelu mają wielkosc do wysadzenia do gruntu

Jak ja lubię takie widoki wczesną wiosną Pak choi udaje Ci się na początku sezonu?
Kurki macie upatrzone?
Za drzwiami do ogrodu... 08:36, 05 kwi 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Macie może pomysł co mogłabym posadzić w tym leżącym dzbanie, całosezonowego, coś co dałoby radę może tam też zimować?Tam jest cień. Co roku sadzę bratki, ale pod koniec sezonu nie wyglądają i chce mi się zmiany

Może biała lub jasno różowa supertunia?
Spełnianie marzeń - ogród czas start 08:34, 05 kwi 2024

Do góry
Mam pytanie, czy ktoś dzielił stipy? Czytałam kiedyś, że trudno się je przesadza, ale mi się udało, bo wybiły zielone źdźbła. Teraz kusi mnie ich podzielenie, bo potrzebuję dużo sadzonek, ale trochę się boję, że zmarnuję to co mam. Co mi radzicie?

Mam też wysiane, ale na razie wyglądają tak:
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:17, 05 kwi 2024

Do góry
Kwitnie pierwszy---Eskimo .Zaskoczył mnie bo wieczorem były zamknięte pąki a rano otwarte. I nareszcie zaczynają kwitnąć tulipy.

Ogródek Gosi 08:16, 05 kwi 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

Piękny kolor, taki zimny wpadający w lawendę.

U mnie B zrobił rekultywację jeszcze przed świętami, na szczęście. Teraz ma masę roboty bo musi światłowód zakopać, tak ze 150 metrów. Nic innego z niego już nie wydobędę.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 08:01, 05 kwi 2024

Do góry
Na razie takie widoki z tarasu. Aż ciężko uwierzyć, że jest szansa, że niedługo się zmienią
Przy ścieżce 05:44, 05 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)
Tyle gliny trzeba było wydobyć pod uzupełniany fundament szklarni. Kto ma glinę ten wie jaki to wysiłek, uff! Ale zrobione, wierzchnia warstwa też wymieniona, coś już mogę posiać i posadzić.

Do kwitnienia szykują się piwonie botaniczne.

NN o ciekawych bordowych liściach

Młokosiewicza

Tę mam od nasionka, kilkanaście lat, po raz pierwszy zakwitnie

sama tę glinę wykopywałaś?? Czy miałaś pomocnika? Trud ogromny.
Piwonie u Ciebie zawsze robią szał, teraz w wersji pąków i młodych pędów też są bardzo ciekawe
Agapantom chyba dałam zbyt zasadową mieszankę, szczególnie ten piasek był zasadowy, bo zmieciony po budowlańcach ze ścieżki, no nic , zobaczymy
Dereń pięknie wygląda, szczególnie na tym jednolitym tle.
A jak ogrodówki te ode mnie? Słabo przezimowały? U mnie mają już spore liście, oby mrozów nie było.
Dębolistnej od Ciebie już puchną pąki. I teraz nie pamiętam czy będąc u Ciebie brałam jakieś łodyżki ogrodówek do ukorzenienia? Mam jakiś słaby patyczek w doniczce który widać że wypuszcza listki, ale co to jest ? Tak to ze mną jest, nie zapiszę bo wydaje mi się że będę pamiętać
Przy ścieżce 01:09, 05 kwi 2024

Do góry
Najlepiej z hortensji przezimowała mi serrata.

I ładny pokrój osiągnęła już 'White Dome', ma dosyć trudne stanowisko, pod tujami

Z Cornus controversa 'Variegata' były same problemy, kiepsko zimował, stracił kilka gałęzi, był przesadzany. Powoli się zbiera

W dodatku oblepiony pąkami kwiatowymi

Przy ścieżce 00:53, 05 kwi 2024

Do góry

Przy ścieżce 00:39, 05 kwi 2024

Do góry
Tyle gliny trzeba było wydobyć pod uzupełniany fundament szklarni. Kto ma glinę ten wie jaki to wysiłek, uff! Ale zrobione, wierzchnia warstwa też wymieniona, coś już mogę posiać i posadzić.

Do kwitnienia szykują się piwonie botaniczne.

NN o ciekawych bordowych liściach

Młokosiewicza

Tę mam od nasionka, kilkanaście lat, po raz pierwszy zakwitnie

Przerwa na kawę... 00:25, 05 kwi 2024

Do góry

Kwiatki jutro
Przerwa na kawę... 00:20, 05 kwi 2024

Do góry
I tyły
Przerwa na kawę... 00:17, 05 kwi 2024

Do góry
Przerwa na kawę... 00:14, 05 kwi 2024

Do góry
Przerwa na kawę... 00:09, 05 kwi 2024

Do góry
Kancikowanie i wykładanie mebli w trakcie. Tak jak kilka innych prac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies