Bogusiu dzięki waszej wizycie czas nam upłynął niezmiernie miło i produktywnie ale i za szybko, fajnie, że udał się nam wspólny wypad do Szafarni i na zamek w Golubiu Dobrzyniu. Wstyd się przyznać ale chociaż mieszkamy stosunkowo blisko byłam tam tylko raz. Dziękuję za ciekawe roślinki do mojej "kolekcji" spontaniczną pomoc w w ogrodzie, fajnie nam się w duecie pracowało
Do miłego zobaczenia
Widok na okolice z zamkowego wzgórza w Golubiu Dobrzyniu
Dzisiejsze fotki z góry
A, że dom wysoki to z okien widać całą okolicę.
W nocy trochę popadało, można powiedzieć ,że całe lato regularnie podlewało. Tak by mogło zawsze być.
Ale spójrzcie co mam za ogrodzeniem, ugór kwitnących kwiatów chwastów zamienił się w bank nasion, jak mi to się rozsieje to będzie "Meksyk". Dużo pól juz jest tu nie uprawianych leżą odłogiem. Prawie wszyscy zrezygnowali z rolnictwa i są takimi działkowiczami wiejsko-miejskimi
Lusi, to jest wschodnia strona. Słońce do 12. Świetnie się tam czuje runianka, o czym świadczy to, że w całości zrobiona z małych sadzoneczek, które pobrałam i posadziłam wiosną rok temu.
Uwierzysz? Tylko wtedy rosły tu Vanilki, a teraz są Limki.
Lipiec 2016
Sierpień 2017
ogólnie jakoś tak brak powiązania między jedną stroną a drugą...hmmmm....nie wiem....ale ja chyba zamiast lawendy i seslerii dałabym tam własnie trochę trawek tych co pod parasolką są
a jaki dalszy plan nasadzeń?
Jeszcze szersze kadry - w sumie to stałym elementem będą róże - od lewej Louis odier, potem Cinderella i artemis tam gdzie stipa capillata teraz rośnie. Reszta w sumie do modyfikacji, choć lubię pas szalwii na przodzie - tuz za nią sesleria, z którą ma docelowo się przenikać. Po rabacie rozrzucona jest liatra fioletowa, jarzmianki biało-różowe. Jest jeden krzak lawendy, ale ona tam wsadzona dawno dawno i trochę od czapy tam siedzi
O widzisz, taka dalijka ładna.To ta kaktusowa ???
Oj, tak nad wodą spacerki i czas tam spędzony jest pięknie .
Ja czasami tylko na spacer sobie pójdę... i widoki juz mam
Dziękuję i i pozdrawiam cieplutko
O widzisz nachyłek,,, weteran w kwitnieniu
I języczka
]
Pomóżcie proszę. Chciałam posadzić 4 szt.hortensji Polar Bear tak żeby za jakiś czas stworzyły jedną wielką kępę. Wg.metki szerokość pojedynczeg krzewu może osiągnąć 1,5m. Która wersja będzie dobra?
Tradycyjnie informuję o kolejnych nowościach w B
Przyjechały czosnki.
Jest wiele rodzajów.
Ja kupiłam Krzysztofa i Purple Sensation. Ale jest wiele innych, także miksy po dwie odmiany.
Cena 9.99 za 10 sztuk.