Wczoraj kupiłam też i posadziłam perukowca.
Roślina na specjalne życzenie znajomego, który prosił nas, żebyśmy go posadzili.
Dostał miejscówkę pod świerkami - sucho, słonecznie, pasuje kolorystycznie.
W przyszłości świerki dostaną chyba jeszcze towarzystwo berberysów i wysokich traw.
posypało się- prawda? A ta róża to jednak chyba nie Lady Emma w popołudniowym świetle obejrzałam ją dokładnie i jest taka kremowo łososiowa, a nie pomarańczowa i młode pąki nie są czerwone jak u Emmy
Witam, czy ktoś rozpoznaje tę siewkę drzewa? Wydaje mi się, że dojrzały okaz ma dwubarwne liście kremowo- zielone Ale pewna nie jestem.
Mam dylemat czy zostawić czy też nie. Mam ogród 600m2 więc jest ważne jakie to drzewko będzie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Nie mam zdjęć tej rabaty na wprost, zawsze focę ją bokiem, bo bluszcz który ma się piąć po kratce dopiero co posadzony i malutki. A to co się dzieje za kratką, czyli oprócz drewna do kominka jest to skład różnych tzw. męskich przydaśków, nie do pokazania jest. Trochę potrwa zanim bluszcz się rozrośnie, ale jeszcze posadziłam tam niedawno powojnika i on może już w przyszłym roku da trochę zielonego tła.
Dodatkowo muszę tam roszady nasadzeniowe zrobić, za dużo nakupowałam tej hakone. Dwie już oddałam w dobre ręce i nowa właścicielka ma ochotę na jeszcze, tak jej się spodobały. Założenie wstępne było: rododendrony, niebieskie hosty i żółte hakone. Po drodze trafił klon, a tawułki trafiły tam, bo musiały być wysadzone z innego miejsca i nie miały nowego docelowego. Korekty na tej rabacie zostawiam jednak do przyszłego roku.
Takie zdjęcia mam jeszcze, gdzie jest trochę więcej widać