Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Mentha 13:34, 04 wrz 2017

ja mam taką. Dość mocno się przebarwia. Tylko nn, nie była podpisana, gdy ją kupowałam
Pszczelarnia 15:52, 04 wrz 2017

Agnieszka, wstawie Ci Wim's redy z Wojsławic (późnym wieczorem) - cały szpaler tam, ja ją mam ale zbyt młoda (2 rok na tym samym miejscu), by coś mówić. Mnie jednak w Wojsławicach bardzo zachwyciła kolorem i tą sztywnością, bardzo poukładana horensja.I kwiatnie znacznie wcześniej niż inne.

Różowa to ona nie jest na pewno.
Mentha 17:18, 04 wrz 2017

I jeszcze zbliżenie. Na żywo jest taka lekko bordowa. Kwitnie w pełnym słońcu WYdaje mi się, ze to może być ta odmiana
Gosialuk 17:26, 04 wrz 2017

Może kolor zależeć też od kwasowości gleby, bo niektóre rośliny (nie tylko ogrodowe hortensje różowe) zmieniają odcień. Ja np mam takiego astra różowego, który przesadzony do gruntu zmienił kolor na intensywny, wpadający w fiolet róż.
admete 05:59, 05 wrz 2017

Mentha napisał(a)
I jeszcze zbliżenie. Na żywo jest taka lekko bordowa. Kwitnie w pełnym słońcu WYdaje mi się, ze to może być ta odmiana [/quote

A masz zdjęcie z poprzedniego sezonu w późniejszym okresie?
ale tak to wygląda chyba podobnie.............
admete 06:02, 05 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszka, wstawie Ci Wim's redy z Wojsławic (późnym wieczorem) - cały szpaler tam, ja ją mam ale zbyt młoda (2 rok na tym samym miejscu), by coś mówić. Mnie jednak w Wojsławicach bardzo zachwyciła kolorem i tą sztywnością, bardzo poukładana horensja.I kwiatnie znacznie wcześniej niż inne.

Różowa to ona nie jest na pewno.

Właśnie w opisach tej hortensji wspominają o bardzo sztywnych pędach - to byłaby duża zaleta

jak przeczytałam Twój wpis wzdychnęłam z ulgą - bo w końcu zaryzykowałam i wzięłam 3 sztuki - czekam niecierpliwie na zdjęcie

tak mi się coś kołacze po głowie że sama rok temu cyknęłam fotkę jakiejś bordowej hortensji, ale wtedy to była chyba jedna sztuka, a Ty piszesz o całym szpalerze
admete 06:02, 05 wrz 2017

Gosialuk napisał(a)
Może kolor zależeć też od kwasowości gleby, bo niektóre rośliny (nie tylko ogrodowe hortensje różowe) zmieniają odcień. Ja np mam takiego astra różowego, który przesadzony do gruntu zmienił kolor na intensywny, wpadający w fiolet róż.

też mi się tak wydaje
więc jest nadzieja że moja się tak przebarwi

bo w końcu z=wzięłam te 3 sztuki
admete 06:42, 05 wrz 2017

przywiozłam wczoraj 40 cisów
3 omawiane hortensje
2 hortensje dla sąsiadki i 2 red barony
kupiłam kiwi - pnącze i jak sie obudziłam w nocy kapnęłam się że nie spakowałam tej doniczki do samochodu

miałam oczywiście przejście z pająkami
tylko ruszyłam, najstarszy zaczął krzyczeć w niebogłosy że PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄKKKKKKKKKKKKKKK olbrzymi!!!!!!!!!!!!! walnął go butem i krzyczał jest na bucie jszcze się rusza i w płacz - histeryczny wręcz

zatrzymałam się a oni obydwaj że drugi olbrzymi!!!!!!!!!!!!!
wyskoczyli z samochodu płacząc i krzycząc, starszy bez buta mowiąc że buta nie założy już nigdy w życiu, wlazłam do środka rozglądam się za tym pajakiem i bach znalazłam - matko sama się przestraszyłam, nie miałam nic pod ręką i zgniotłam go w dłoni - bebechy były obrzydliwe nawet dla mnie

mówię wsiadac juz nic nie ma---oni że nigdy w życiu tam nie wsiądą, że chcą do taty
dobrze że wszyscy byliśmy ubrani na cebulkę więc miałam bluzy, bezrękawniki, moją kurtkę, mam z tyu kratę więc łatwo mi było zasłonić cały bagażnik - jakoś ich przekonałam żeby wsiedli uffffffffffffff

admete 06:47, 05 wrz 2017

Cisy ładne, jedne wyższe inne niższe bardziej rozkrzewione

nie liczyła ile potrzebuję na żywopłoty przy warzywniku
zaczęłam rozstawiać i w trakcie zaczęłam kombinowac, jakby tu zaoszczędzić i spróbować podzielić je tak żeby posadzić też pod lasem zamiast żywopłotu z porzeczek

tutaj póki co po 8 ale myślę że dam z 10 i tak będzie rzadko.............ale jak bym na wiosnę ciachnęła niżej, może bym je porządnie zagęściła?

ko ma żywopłot z cisa? dobry to pomysł?
mnie nie zależy na szybkim efekcie

admete 06:48, 05 wrz 2017

da radę żeby się złączyły za kilka lat?

tu jest osiem - no może dołożę ze 3 i chyba powinno być dobrze???