Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:36, 04 wrz 2017

Kasik napisał(a)
Piękny ogród pokazujesz Dorotko. I wcale nie jest tak że moda na neutralne kolory. Są ogrody gdzie dominuje prostota i oszczędność w kolorach a są też takie , którym do twarzy jest w kolorze.
Był czas, że sztywno trzymałam się wybranej kolorystyki. Szybko znudziły mi się takie rabatki u mnie musi być kolorowo.

lojalna_ 09:46, 06 wrz 2017

Dorciu przyszłam sobie Twoje kompleksy pooglądać i szczęki szukam . Jak Ty masz pięknie zawsze podobały mi się Twoje dekoracje ale ogrod coś Ty mu zrobiła wszystko takie bujne piękne ....zdrowe wow !
09:50, 06 wrz 2017
foty wkleiłam specjalnie dla ciebie chodze po forum i widze ze hortensji mam zdecydowanie za mało u ciebie ładnie rozświetlaja ogród mój też miejscami potrzebuje jeszcze tego błysku
mirkaka 08:06, 07 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Trawnik ładnie się regeneruje, rabaty podczas suszy regularnie podlewałam to dały radę przetrwać. Moje zawilce mają już chyba trzy lata to i ładnie już ich widać, miałam też piękne białe zawilce od koleżanki ogrodowiskowej, niestety po pierwszym roku zanikły. Nie wiem dlaczego posadzone były w pobliżu różowych, więc warunki miały takie same.
Zaraz idę do Ciebie zobaczyć jeżówki, a tu moja róża kameleon. Przy drugim kwitnięciu zmienia kształt płatków.

Podaj nazwę tej róży, jest piękna
Podziwiam również mozaikowe donice.
Jeśli chodzie o wodę to ja mam zb na deszczówkę 3m3. Przy wielkości mojego ogrodu widzę że to mało. Przydałby się taki na 10m3.
abiko 09:04, 07 wrz 2017

Podziwiam Twój porządek ogrodowy.. nie widać, że jesień się zbliża Śliczne róże... moje chorują
Dorota123 20:48, 07 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Dorciu przyszłam sobie Twoje kompleksy pooglądać i szczęki szukam . Jak Ty masz pięknie zawsze podobały mi się Twoje dekoracje ale ogrod coś Ty mu zrobiła wszystko takie bujne piękne ....zdrowe wow !
Jolu nie przesadzaj, całe lato dręczyła mnie susza. To co brzydkie omijam i nie fotografuję, zapewniam Cię, że brzydkie obrazki też mam w ogródku. Za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 20:54, 07 wrz 2017

eee_taam napisał(a)
foty wkleiłam specjalnie dla ciebie chodze po forum i widze ze hortensji mam zdecydowanie za mało u ciebie ładnie rozświetlaja ogród mój też miejscami potrzebuje jeszcze tego błysku
Justynko wiedziałam, że moim ostatnim wpisem zdopinguję Cię do zrobienia nowych zdjęć. Hortensje bardzo lubię, mnożę je każdej wiosny co prawda z różnym skutkiem, ale zawsze kilka się ukorzeni. Kilka mam w donicach, czekają na swoje miejsce. Lubię te hortki, które przebarwiają się na seledynowy kolor.

Dorota123 21:53, 07 wrz 2017

mirkaka napisał(a)

Podaj nazwę tej róży, jest piękna
Podziwiam również mozaikowe donice.
Jeśli chodzie o wodę to ja mam zb na deszczówkę 3m3. Przy wielkości mojego ogrodu widzę że to mało. Przydałby się taki na 10m3.
Róża o którą pytasz to Well Being. Pisałam już wcześniej, że ona ma inny kształt płatków przy pierwszym kwitnieniu. Podczas drugiego kwitnienia ma takie postrzępoine płatki.
Tu są zdjęcia z pierwszego kwitnienia w tym roku.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=478

Myślę, że zbiornik na 3 m3 to całkiem spory pojemnik, nawet nie potrafię sobie wyobrazić gdzie mogłabym zakopać taki na 10m3, ale na pewno też taki by mi się przydał.
Dorota123 22:26, 07 wrz 2017

abiko napisał(a)
Podziwiam Twój porządek ogrodowy.. nie widać, że jesień się zbliża Śliczne róże... moje chorują
. U mnie niektóre róże też chorują, nie wszystkie powtarzały kwitnienie. Kiepsko u mnie z kwitnięciem. Pokazuję tylko te, które wyglądają przyzwoicie. Za pochwały dziękuję.

asiak 07:47, 08 wrz 2017

Dorotko, w Twoim ogródeczku moje klimaty Pięknie i z kolorkiem