Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

Toszka 10:35, 26 sie 2017

Dokładnie tak i tego się trzymajmy!
Też co kilka lat mocno, na ażur tnę buksy i cisy. Dostają powietrze, światło i ładnie się wypełniają.
Luki 10:43, 26 sie 2017

Trzymam kciuki, ale tak patrząc nie ma tragedii, byle pozbyć się choróbska, a bukszpany już w przyszłym roku będą piękne
JoannaDe 10:49, 26 sie 2017

Toszka napisał(a)
Dokładnie tak i tego się trzymajmy!
Też co kilka lat mocno, na ażur tnę buksy i cisy. Dostają powietrze, światło i ładnie się wypełniają.

Wiesz co było najgorsze? Sprzątanie tych listków ze środka. No masakra jakaś ile tego było. Mus sie w odkurzacz ogrodowy zaopatrzyć bo jak tak dalej pójdzie to załatwie ten domowy
JoannaDe 10:51, 26 sie 2017

Luki napisał(a)
Trzymam kciuki, ale tak patrząc nie ma tragedii, byle pozbyć się choróbska, a bukszpany już w przyszłym roku będą piękne

Też się zdziwiłam że nie jest tak źle jak myślałam że będzie. Ja je troche na wyrost przyciełam bo i tak im się porządne cięcie należało. Wykorzystałam choróbsko bo tak to odwagi nie miałam
JoannaDe 11:42, 03 wrz 2017

Wena mnie wczoraj naszła a i czasu luźnego troche miałam to podziałałam.
Ostrzegam że mordor

Tak zarosła moja rabata po hortensjach ogrodowych. Patrzeć nie mogłam przechodząc

Wczoraj dorwałam sie do wideł

Efekt

Margerytka40 11:47, 03 wrz 2017

Suuuuper Asiu. Stipę tam masz? Wiesz,że ja też coś takiego chciałam? Tylko stipę mam pierwszy rok i niewiele wiem jak to z nią będzie. Na razie testuję jej żywot u mnie
JoannaDe 12:33, 03 wrz 2017

Tak to stipa. Zeszłoroczna. Wszystkie przezimowały a nawet się wysiała. Niestety potwierdzam słowa , chyba Mirelli, że najładniejsza jest w pierwszym roku.

Ja na razie nie mam pomysłu na tą rabatę tzn. pomysł podsuneła Toszka, ale srodków na jego wykonanie brak. Na razie poprzesuwałam stipę do tyłu, żeby na buksy nie wchodziła. A rozchodniki gdzieś w krzakach rosły to je powyciągałam. Na razie niech tak będzie. Przyjdzie czas będę przesadzać
Toszka 16:50, 03 wrz 2017

Kawał roboty i... kompost zapełniony
JoannaDe 21:40, 04 wrz 2017

Mówię Ci Toszka, towaru na kompost mam od groma. Chętnie oddam, tylko trzeba sobie przyjechać i nazbierać
Fama 22:23, 04 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Pogoda wczoraj jak na zamówienie. Cały dzień walczyłam z oczyszczaniem i przycinaniem buksowego żywopłotu.
Efekt po , rzekłabym, ażurowy

Zostało mi jeszcze wydziubanie pojedynczych listkow. Wczoraj nie zdążyłam już.

Dzisiaj na tapecie wielka kula buksowa i kolejna część żywopłotu.

Pocieszam się że musi być gorzej żeby było lepiej
Witaj, mocno ciachnęłaś swój żywopłot. Ja swój z pewną taką nieśmiałością i jaki ładny yrapezik Ci wyszedł.Jak Ci Twój ruszy z kopyta na wiosnę,tp o ja się ośmielę) masz ładny ogród i dom z klimatem. Będę podglądać