Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Catalinasdiary 13:42, 04 wrz 2017

Hahaha ;p u mnie to troche poczekasz aż wyrosną. Narazie to trzeba się położyć żeby powąchać ;p
mrokasia napisał(a)
Kacha, jak fajne ta trzmielina!!! Kiedy Ty ją upolowałaś???

Śliczne zdjęcia tych mokrych róż . Jestem jednak dzielna - jak mnie najdzie na róże to wpadnę sobie do Cataliny i do Ciebie - powącham, popatrzę i usatysfakcjonowana wrócę do siebie ... .
Kasia_CS 16:06, 04 wrz 2017

Catalina też zaróżyczkowana z Ciebie dziewczyna Goethe jest poki co smukły i wysoki. Ma jakies 120cm wysokości w pierwszym sezonie z jesiennegp nagiego korzenia LO mi najbardziej rozbujala, ale cos ją żre i połowę wyciełam. Muszę ją popryskac, tylko znow pogoda kijowa.
Kasia_CS 16:12, 04 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Kacha, jak fajne ta trzmielina!!! Kiedy Ty ją upolowałaś???

Śliczne zdjęcia tych mokrych róż . Jestem jednak dzielna - jak mnie najdzie na róże to wpadnę sobie do Cataliny i do Ciebie - powącham, popatrzę i usatysfakcjonowana wrócę do siebie ... .

Haha, to była akcja pierwszych 3 sekund na kiermaszu wchodzimy z Mary, ja rzucam okiem, patrzę trzmielina! I od razu bach! Zarezerwowalam wzięlam ją dopiero jak juz miałyśmy z Marysią jechać do domu. Jeszcze się przerazilam, bo wydawało mi się, ze Pani ze stoiska komuś innemu ją sprzedała, ale okazalo się, ze inna metka się przypałętała

Ogólnie ta trzmielina to chyba moj najszybszy zakup ever ogólnie miała być na jak najwyższym pniu w moich zalozeniach, ale coś się z nimi rozminęlam... najwyżej ją wymienię

Na roze zapraszam, będziecie z Kuba sobie wąchać nowe krzaki
Zana 20:06, 04 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)
Cherry fluff i Forever purple w deszczu

Virgin

Przymiarka Hakone - ale tu chyba będzie miała zbyt dużo słońca...

Ślicznie Kasiu. Jaką odmianę hakone upolowałaś? Trzmielina bardzo ładna, w taki parasol wyprowadzona. Moja sąsiadka ją ma, urósł jej przeogromny krzak, średnicę ma chyba ze trzy metry. Jest cudna. Szykuj się na ostre cięcie
Toszka 06:48, 05 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)
Oo udało się Kasyu i jest oto moja trzmielina na mikro pieńku nie jest szczepiona, ale wyrasta z jednego pnia i mam nadzieję, ze tak zostanie

Trzmieliny zazdroszczę jak nic. Kasiu, daj jej przyszły sezon na ukorzenienie. Za rok (2019) wybierzesz mocną silną gałązkę, a resztę obetniesz. Tym sposobem wyprowadzisz jeden wyższy pieniek. Gałązki od góry będziesz ciachać w parasolkę
Kasia_CS 07:11, 05 wrz 2017

Toszko, a chciałam się upewnic,czy skoro ona juz teraz wypuszczala gałązki tylko od jednego pnia,to można w miarę bezpiecznie sądzic, ze tak juz zostanie i nie będzie po cięciu wypuszczać nowych od korzenia?

Firma, gdzie ją kupiłam niestety nie jest żadną okoliczną jakas spod Poznania bodajże, ale nawet nie zwróciłam uwagi na nazwę
kasja83 09:04, 05 wrz 2017

Kasia ale fajne zakupy. Sadzonki Hakone są bardzo duże!!!Wypasiki już. Jaką to masz odmianę?
iwonkap 10:26, 05 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)
Tu mam zdjęcie -'z lewej widać Purple pion wykraczające w malinowy fiolet, kurczę noga z kolorow coś jestem. A te wysokie pojedyncze to queen. Queen u mnie kwitly najpóźniej z tulipanow

Kasiu te białe tulipanki przy purble pion to jakie to ? pamietasz moze jak sie zgrywaja z nimi ? one sa biale czy jakoś sie przebarwiają ?
Kasia_CS 13:44, 05 wrz 2017

Iwonka, to są cudne tulipany! Casablanca są cały czas jednakowe. Chętnie dobre dokupię ich w tym sezonie. One dosc późno kwitną na pewno purple pion były szybsze.
iwonkap 14:00, 05 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)
Iwonka, to są cudne tulipany! Casablanca są cały czas jednakowe. Chętnie dobre dokupię ich w tym sezonie. One dosc późno kwitną na pewno purple pion były szybsze.

podoba mi si eto połączenie, muszę ich poszukać bo już purple pion dzisiaj upolowałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies