Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:26, 11 wrz 2017

Do góry
I jeszcze raz:
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:17, 11 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie gdzie nie spojrzysz coś jest namajone.

I jeszcze te wiklinowe dekoracje na siatce- super! Jesteś kopalnią inspiracji. Będę chyba kiedyś musiała zobaczyć to wszystko w realu!
Słoneczny Ogród 12:16, 11 wrz 2017

Do góry

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:14, 11 wrz 2017

Do góry
No to jak ślicznie to jeszcze: :

Wśród brzóz i dębów 12:07, 11 wrz 2017

Do góry
Dziś na różowo:
Skarbonkowy ogródek 12:04, 11 wrz 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Joasiu, inspiracja, że dech zapiera

Tylko tam na moje oko jest z 6m, ale to szczegół

Bez zegara i ścieżki upchniesz z koronami nad choinami. Mam nadzieję, że tylko kule cisowe wkopiesz

To trochę więcej niż ja mam

Tak spojrzałam jeszcze przez okno i przyszło mi do głowy ze zamiast 1 grujecznik na przęsło to może jeden grujecznik na słupku ogrodzeniowym? Wtedy, na cały front, potrzebowałabym zamiast 5 sztuk tylko 3.

Cos takiego:

Ile grujecznik tak w ogóle potrzebuje miejsca?
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:59, 11 wrz 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Wrzuciłam u siebie

Ja za Twoja rada właśnie tak zrobiłam. W zeszłym roku pytałam się Ciebie o ten Twój szpaler i tak mi doradziłaś :*

widziałam teraz sobie przypomniałam, że u mamy wiosną sadziłam, takie boczne gałazki odrywałam, niektóre były z korzonkami i po kilka w dolek, ładne kępki już

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:59, 11 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kasia to bardzo twórcza osoba można u Niej sporo inspiracji podpatrzeć.
Mam białą i różową rutewkę, nigdy wokół nich nie było młodych siewek. Tej wiosny wysiałam nasionka do skrzyneczki i też nic nie wzeszło. Nasionka rutewki późno dojrzewają, może w tym tkwi problem.Ona nadal kwitnie, a te przekwitłe kwiatostany nie mają jeszcze wykształconych nasion.

Acha. To rzeczywiście utrudnione. A może nawet lepiej że się tak nie sieje. Widziałam u wielu osób różową, u Ciebie tylko białą. U mnie siewki zwykle pojawiają sie po 2 latach nawet jak matecznej rośliny już nie ma a jak długo asz te rutewki?

Co do hortensji to dziwne. Może mam tak ciężką ziemię że się nie pokładają. Ha.ha ale pisałaś że masz sucho może dlatego. U mnie wysoki stan wody w gruncie i glina jak kamień.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:46, 11 wrz 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:45, 11 wrz 2017

Do góry
Kochani, impreza udała się wyśmienicie Pogoda dopisała w 100% a jeszcze w czwartek zastanawialiśmy się czy nie przenieść do domu...
Byłam przeszczęśliwa jak widziałam reakcję gości na dekoracje, na ogród, na podziękowania dla nich w formie magnesów.
Oświetlenie drzew i świece zrobiły naprawdę dobrą robotę Do tego gitara, pokaz zdjęć z naszej 20 letniej znajomości przygotowany przez przyjaciółkę w formie slajdów stworzyły niezapomniany klimat i wywołały wzruszenie w sercach naszych przyjaciół. I my z eMem ciut urośliśmy od komplementów na temat ogrodu

Zgodnie z przewidywaniami Betki o zdjęciach prawie zapomniałam. W ostatniej chwili pstryknęłam pięć sztuk. Profesjonalne zdjęcia powinnam mieć pod koniec tygodnia to pokażę imprezowy ogród po zmroku.

I prezencik!!! Marudziłam i marudziałam, ze chcę w góry...i mamy góry

Kochani! Buziaki ogromne za pomoc przy aranżacji dekoracji, za wszystkie pomysły!
Navi dzięki za cierpliwość i magesy

Wieczorem na spokojnie odpowiem na pytania.

Skarbonkowy ogródek 11:44, 11 wrz 2017

Do góry
Zdjęcie rozchodnika dla AniMa

Ta gałązka co lezy pod tym większym krzaczkiem ma gdzieś 10 cm

A ten duży krzaczek to jest to co urosło od zeszłego roku z takiej właśnie maleńkiej gałązki.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:42, 11 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Kurczę - Tobie robota pali się po prostu w rękach!
Rabata wyszła bardzo fajnie, ale jak będziesz"przy aparacie" to ja poproszę uprzejmie o zdjęcie z przodu - z tego samego miejsca z którego robiłaś fotki "przed"

Asia, specjalnie dla Ciebie, choć fota taka sobie... Z tej perspektywy rośliny wcale nie takie wielkie

Było:

Jest:

Sorki za ten wąż do podlewania ale nie chciało mi się go ciągąć..
Co się stało kwiatom ... 11:39, 11 wrz 2017

Do góry
Barwy jesieni

Słoneczny Ogród 11:38, 11 wrz 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Super, że syn gra w szachy, może chłopaki kiedyś zagrają , albo spotkają się na jakiś zawodach .

Róża dorodna, oby po cięciu ładnie się zebrała.

Bardzo mało dzieci umie grać w szachy. W tych czasach gier komputerowych to pewnie mało atrakcyjne. No ale akurat Twój i mój grają, to bardzo dobrze.
Gra w szach bardzo dobrze wpływa na rozwój mózgu Teraz po reformach oświaty mają wprowadzać grę w szachy do szkół jako obowiązek ( na wzmocnienie matematyki).
Może kiedyś razem zagrają, nigdy nic nie wiadomo

Róza słabo kwitła ale za to wypuściła długie nowe pędy, teraz musze tylko je podwiązać i prowadzić żeby nie wyłaziła za szeroko.

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:38, 11 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
A masz zdjęcie, aby pokazać takie sadzonki już 2 letnie? jestem ciekawa jak one szybko w masie przybierają i jak gęsto trzeba je potem wsadzać?
o pojedynczą sadzonkę u mnie trudno, bo rosną w szpalerze lub w grupie, ale wszystkie sadzone były w maju 2015 r,z malutkich kilkucentymetrowych sadzonek. Bynajmniej te zwykłe, które mam rosną dość szeroko, jedna kępa pewnie 40-50 cm po dwóch latach ma

edit. o tu kawałek widać, to jest dwuletnia sadzonka i cały rok z nimi latam, przesadzane były chyba już z pięć razy
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:37, 11 wrz 2017

Do góry
Brat poscinal połowę gałęzi już

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:35, 11 wrz 2017

Do góry
Moja Lime light - najwyższa, ma sztywne gałązki i nie pokłada się wcale, mimo wielkich kwiatostanów.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:22, 11 wrz 2017

Do góry
Skarbonkowy ogródek 11:20, 11 wrz 2017

Do góry
Pewnie macie racje co do tych traw.

Byłam popatrzeć na te moje stożki i muszę je przesunąć. No nie posadziłam ich idealnie na środku i teraz muszę je 20 cm poprzesuwać Głupiego robota lubi

Trzeba zakasać dzisiaj rękawy

Proszę o rade:

jak widzicie mój pomysł posadzenia , przed żywopłotem choinowym, grujeczników? Na każdym prześlę jedna sztuka. Czyli na oko patrząc rozstaw co dwa metry. Wyprowadzone jako wielopniowe. Po całości.

Cos w ten desen ( wybaczcie )

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:20, 11 wrz 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Rabata żółta- tutaj ze trzy kulki bukszpanowe-posadzone tak, żeby obrysem wychodziły trochę poza brzeg rabaty-do tego w dwóch rzędach Carex ID plus cebulowe sezonowe.

Rabata różowa-tutaj już trochę mienszam,ale...będzie 3-4 kulki bukszpanowe, 2 rozplenice Hameln, rozchodnik okazały Matrona, jakimiś 2-3 plamkami szałwia omszona Deep Blue, jeżówki-też z dwie plamy obok rozplenicy-w kilku pasach Carex GreenDance i na dekielki od szamba sześciany gabionowe.

Zerkam sobie co można fajnego zrobić z ID i tak chciałam podpytać czy ty ta rabatę na górze tego zdjęcia z ID + bukszpany masz już zrobioną ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies