Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Magleska 07:18, 10 wrz 2017

Jaka Ilość motyli na rozchodnikach może jakieś spotkanko miały zlot motyli piękne fotki i hortki już duże moje też co chwilę wypuszczają nowe gałązki
Syn ostro kopie piłkę ......ubranko oczywiście odpowiednie dla piłkarza fajny chłopak ....ile ma lat moja córa 12
kamcia 13:25, 10 wrz 2017

Śliczne ujęcia ogrodu. Niezły piłkarz Ci rośnie.
Mój syn 10 lat nie ma drygu do piłki . Gra za to w szachy. Wczoraj też poszedł na pierwszą lekcję z nurkowania z butlą, załapał od razu, mówi, że bardzo mu się podoba i chce chodzić. Takiego mam indywidualistę .
SlonecznyOgrod 17:54, 10 wrz 2017

Magleska napisał(a)
Jaka Ilość motyli na rozchodnikach może jakieś spotkanko miały zlot motyli piękne fotki i hortki już duże moje też co chwilę wypuszczają nowe gałązki
Syn ostro kopie piłkę ......ubranko oczywiście odpowiednie dla piłkarza fajny chłopak ....ile ma lat moja córa 12

Motyle uwielbiają rozchodniki ale i jeżówki czy budleje. Rozchodniki się wybarwiają, to i przyciągają swoją dojrzałością owady. Pomimo, że nie pachną to w słoneczne dni rozchodniki mają oblężenie i tak jest zawsze, co roku
Dzięki za pochwałę
Cieszę się bardzo z tego udanego ogrodowo lata
Z hortensjami nie mam doświadczenia, dlatego tak się dziwię

Kopie, kopie Bardzo lubi grać w piłkę, no i stroje piłkarskie muszą być nie wspomnę o butach, bo na tym punkcie to ma wariację
No taki akurat do Twojej córy tyle samo
SlonecznyOgrod 18:30, 10 wrz 2017

kamcia napisał(a)
Śliczne ujęcia ogrodu. Niezły piłkarz Ci rośnie.
Mój syn 10 lat nie ma drygu do piłki . Gra za to w szachy. Wczoraj też poszedł na pierwszą lekcję z nurkowania z butlą, załapał od razu, mówi, że bardzo mu się podoba i chce chodzić. Takiego mam indywidualistę .

Dziękuje bardzo. Tak specjalnie też pokazałam, tego piłkarza na tle ogrodu żeby było odniesienie do wielkości człowieka. Widać ogród i przestrzeń no i ładny trawnik jest w tym roku, nigdy taki nie był i juz chyba nigdy taki nie będzie.
Mój też gra w szachy nawet dobrze, bo ma parę sukcesów i mam starą fotkę tarasową.
O i tak kwitła z tyłu róża , w tym roku ją obcięłam radykalnie to słabiutko kwitła.
Ema zamalowałam , bo on by na pewno nie chciał

No ale nurkowanie to dopiero sport, tu trzeba mieć więcej odwagi, żeby się przełamać. Tak mi się wydaje, ale ja ledwo co umiem pływac
kamcia 21:47, 10 wrz 2017

Super, że syn gra w szachy, może chłopaki kiedyś zagrają , albo spotkają się na jakiś zawodach .

Róża dorodna, oby po cięciu ładnie się zebrała.

kerii 11:28, 11 wrz 2017

Przychodzę z rewizytą mnóstwo kwiecia u Ciebie różnorodnego i ładnie Ci się wszystko rozrasta, hortensje cudne, brunery fajne przy okazji dowiedziałam się, że podobno same się wysiewają muszę pooglądać pod moją może jakaś siewka będzie

Georginie ładne kolory, miałam kiedyś takiego łososiowego jeżyka ale się zatracił w trakcie zimowania, szkoda bo ładny jest.

Ściąga z winogron pomocna, zaczęłam się doktoryzować nad cięciem ale trochę już po fakcie na wiosnę spróbuje jeszcze raz i może w końcu się doczekam winogron a nie kilku małych kistek i masy liści

Fajnie u was się mówi na aksamitki - turki widać co kraj to obyczaj u nas potocznie śmierdziuchy lubię je i sieję co roku, to takie żelazne kwiatki kwitną do samych mrozów
SlonecznyOgrod 11:38, 11 wrz 2017

kamcia napisał(a)
Super, że syn gra w szachy, może chłopaki kiedyś zagrają , albo spotkają się na jakiś zawodach .

Róża dorodna, oby po cięciu ładnie się zebrała.

Bardzo mało dzieci umie grać w szachy. W tych czasach gier komputerowych to pewnie mało atrakcyjne. No ale akurat Twój i mój grają, to bardzo dobrze.
Gra w szach bardzo dobrze wpływa na rozwój mózgu Teraz po reformach oświaty mają wprowadzać grę w szachy do szkół jako obowiązek ( na wzmocnienie matematyki).
Może kiedyś razem zagrają, nigdy nic nie wiadomo

Róza słabo kwitła ale za to wypuściła długie nowe pędy, teraz musze tylko je podwiązać i prowadzić żeby nie wyłaziła za szeroko.

SlonecznyOgrod 12:16, 11 wrz 2017

SlonecznyOgrod 12:36, 11 wrz 2017

kerii napisał(a)
Przychodzę z rewizytą mnóstwo kwiecia u Ciebie różnorodnego i ładnie Ci się wszystko rozrasta, hortensje cudne, brunery fajne przy okazji dowiedziałam się, że podobno same się wysiewają muszę pooglądać pod moją może jakaś siewka będzie

Georginie ładne kolory, miałam kiedyś takiego łososiowego jeżyka ale się zatracił w trakcie zimowania, szkoda bo ładny jest.

Ściąga z winogron pomocna, zaczęłam się doktoryzować nad cięciem ale trochę już po fakcie na wiosnę spróbuje jeszcze raz i może w końcu się doczekam winogron a nie kilku małych kistek i masy liści

Fajnie u was się mówi na aksamitki - turki widać co kraj to obyczaj u nas potocznie śmierdziuchy lubię je i sieję co roku, to takie żelazne kwiatki kwitną do samych mrozów

Dziękuję za miłe słowa.
Kombinuje w tym ogrodzie ciągle coś i stale zmieniam, to co chciałam i planowałam jakoś słabo rośnie, to co nie planowałam zaskoczyło mnie ogromnie. Zrobiłam np. szpaler hortensji na miejscu drogi, której jeszcze w tym roku nie miałam zamiaru likwidować i widać efekt po mimo ,że zrobiłam to 3 miesiące temu.

Skalniak - też jestem z niego zadowolona, zimą go zaplanowałam.

Moja duża brunera, którą dostałam jako pojedynczą sadzonkę juz ma ze 3szt przy sobie ale jako kępka rośnie z korzenia. Na siewki też muszę patrzeć.

Georgini mam dużo a miałam o wiele więcej ale po co mi aż tyle i rozdałam.

Winogrona warto ciąć, owoce są wtedy dorodne i słodsze.

No tak przeważnie mówimy turki, aksamitki juz rzadziej. Śmierdziuchy - wcale

Magleska 20:51, 11 wrz 2017

Daria będziemy swatać za jakiś czas
Ale masz dużą działkę jest pole do popisu