Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:52, 09 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
Dorotko, pięknie i to jeszcze jak.
I rośliny, i dekoracje i te motylki, ummm śliczności.
I bukieciki
Hmm, ja też mam do przeróbki ciu na rabatach,Ot , człowiek ciągle coś wymyśla
Dziękuję tyle pochwał od Ciebie, że aż się rumienię.
Drugą rurę skończyłam wyklejać.Tylko nasadzenia w doniczce muszę jakieś zrobić.

Urszulla 15:31, 10 wrz 2017

Świetne rękodzieło widać z tego że Kasia zdopingowała wiele osób

A Twoja biała rutewka ma nasionka? Czy wogóle da się ją wysiać bo byłabym chętna podjąć takowe wyzwanie
Ewa777 15:58, 10 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)

Wykonujesz prześliczne dekoracje
Bardzo mi się też podoba mozaika na rurach
Róże w tym roku bardzo się ociągają u mnie z drugim kwitnieniem.
Imienniczka 17:25, 10 wrz 2017

Cudne dekoracje. Bardzo mi się podobają

Zmobilizowałaś mnie do zrobienia zdjęć w ogrodzie Czy u Was komary też tną jak oszalałe?
Dorota123 09:13, 11 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Świetne rękodzieło widać z tego że Kasia zdopingowała wiele osób

A Twoja biała rutewka ma nasionka? Czy wogóle da się ją wysiać bo byłabym chętna podjąć takowe wyzwanie
Kasia to bardzo twórcza osoba można u Niej sporo inspiracji podpatrzeć.
Mam białą i różową rutewkę, nigdy wokół nich nie było młodych siewek. Tej wiosny wysiałam nasionka do skrzyneczki i też nic nie wzeszło. Nasionka rutewki późno dojrzewają, może w tym tkwi problem.Ona nadal kwitnie, a te przekwitłe kwiatostany nie mają jeszcze wykształconych nasion.

Dorota123 09:20, 11 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)

Wykonujesz prześliczne dekoracje
Bardzo mi się też podoba mozaika na rurach
Róże w tym roku bardzo się ociągają u mnie z drugim kwitnieniem.
W moim ogródku bardzo mało róż powtórzyło kwitnienie, z dwóch obleciały wszystkie liście. Słabo mnie cieszyły w tym roku. Za miłe słowa dziękuję. W niedzielę wieczór był bardzo ciepły, więc długo posiedzieliśmy w altance przy blasku migających świec.

Dorota123 09:26, 11 wrz 2017

Imienniczka napisał(a)
Cudne dekoracje. Bardzo mi się podobają

Zmobilizowałaś mnie do zrobienia zdjęć w ogrodzie Czy u Was komary też tną jak oszalałe?
Cieszę się, że Ci się podają moje dekoracje i fajnie, że Cię zmobilizowałam do aktywności ogrodowiskowej.
O dziwo w tym roku jest całkiem spokojnie, nie mamy komarów. Były na początku lata i dlatego założyłam na całej altanie moskitiery. Teraz bardziej chronią przed ćmami wieczorem.

Urszulla 11:59, 11 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Kasia to bardzo twórcza osoba można u Niej sporo inspiracji podpatrzeć.
Mam białą i różową rutewkę, nigdy wokół nich nie było młodych siewek. Tej wiosny wysiałam nasionka do skrzyneczki i też nic nie wzeszło. Nasionka rutewki późno dojrzewają, może w tym tkwi problem.Ona nadal kwitnie, a te przekwitłe kwiatostany nie mają jeszcze wykształconych nasion.

Acha. To rzeczywiście utrudnione. A może nawet lepiej że się tak nie sieje. Widziałam u wielu osób różową, u Ciebie tylko białą. U mnie siewki zwykle pojawiają sie po 2 latach nawet jak matecznej rośliny już nie ma a jak długo asz te rutewki?

Co do hortensji to dziwne. Może mam tak ciężką ziemię że się nie pokładają. Ha.ha ale pisałaś że masz sucho może dlatego. U mnie wysoki stan wody w gruncie i glina jak kamień.
marba 12:17, 11 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
U mnie gdzie nie spojrzysz coś jest namajone.

I jeszcze te wiklinowe dekoracje na siatce- super! Jesteś kopalnią inspiracji. Będę chyba kiedyś musiała zobaczyć to wszystko w realu!
Anitka 15:36, 11 wrz 2017

Dorotko cudne dekoracje. Bardzo pomysłowe.
A te motylki w trzmielinie - mistrzostwo dekoracji. Wrześniowe wieczory w takiej altanie mogłabym spędzać codziennie. Bardzo nastrojowo i klimatycznie masz. I nawet nie przejmuj się, że różyczki zawodzą z kwitnieniem, bo i tak jest pięknie za sprawą tych aranżacji.